Bamse Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 Vreau să cumpăr sau să construiesc o placă dezvoltare pentru microcontrolere şi am nevoie de sfaturile voastre :yawinkle: !! ...cum credeţi că ar fi mai bine să construiesc placa sau să o cumpăr? astfel încît să nu depăşesc suma de 100$. iar ca soft ceva de genul ăsta ... :finga: sau mai bun :smt006 http://www.imagesco.com/microcontroller/flowcode-compiler.html Link spre comentariu
XAN77 Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 eu unu miam facut placa de teste, uite atasez si poza celor doua placi ale mele, pentru 16F877 si 16F628, daca te intereseaza pun si cablajele. In principal pe placi am pus LCD ca sa imi arate ceea ce face indiferent ce testez, senzor IR, interfata 232 si porturile la barete de pini ca sa ma pot lega cu conectori. Link spre comentariu
Bamse Postat August 9, 2006 Autor Partajează Postat August 9, 2006 ... poţi trimite si sch la montajele postate ... ... în legatură cu simulatoarele ce sugestii ămi poti da ? am pus mai sus link la un soft de simulare simplu de utilizat la care nu trebuie sa fi "meseriaş" în asambler ! ..sunt două linkuri wmv jos pe pagina merită vazute ! :finga: aştept sugestii !!! :rock: Mulţumesc ! :prayer: Link spre comentariu
XAN77 Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 pai vad ca softurile alea sunt cu bani si nici demo nu au pe site sau ai de gand sa le cumperi ? ...mai jos ai schemele si cablajele dar nu e nimic critic in ele chiar si ceva aiurea in plus care nu mi-a fost de vreun folos pana acum cum ar fi acel tranzistor ca sa comand un curent mai mare in schema vine un eventual led emisie IR dar important e sa ai acces cu conectori la toate porturile si sa ai posibilitatea de un LCD si 232 ca sa poti "vedea" ori pe vreun lcd ori pe comp printr-un hyperterminal ceva ce face picu si ce info iti da. Conectorii de pe cablaj sunt asa cum sunt deoarece asa am eu cele 3 lcd-uri care le am. Dar de prefrat (si mie nu mia dat prin cap) sa scoti doar cele 8 contacte la o bareta in linie pentru lcd, 6 de date si 2 alimentare, asezate astfel incat sa iti vina cat mai usor la cablaj, nu ca mine care se vede ca mam complicat la cablaj din cauza acelor conectori. Link spre comentariu
Vizitator razvan1988 Postat August 9, 2006 Partajează Postat August 9, 2006 Eu mi-am facut sistemul de dezvoltare din imaginea atasata si este destinat pentru microcontroler-ul PIC18F4550.In mare parte seamana cu cel de la mikroelektronika.co.yu EasyPIC 3:yawinkle: Nu a iesit foarte super dar nu m-a costat cu componente cu tot mai mult de 1,5 mil. Link spre comentariu
Bamse Postat August 10, 2006 Autor Partajează Postat August 10, 2006 ... pretul este cam mare :rolleyes: pentru mine !! mai bine cumpăr placa de dezvoltare ... dar am vrut să întreb (prin demo acela wmv jos în pagina lor) daca sunt programe de simulare fără să scri cod în asambler, să pui doar iconite cu funcţiile ce le poate îndeplini picu selectat .. ceva ca pentru cei leneşi :rock: şi să mai ai si subrutine gata făcute :tonqe: Link spre comentariu
Abram Burel Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Chiar dacă ar exista, ele nu te vor învăţa programare. Desigur, dacă e vorba de a programa, hai să-i zicem, "în joacă", atunci ar merge. De fapt, un astfel de mediu de... programare e un limbaj de nivel înalt cu interfaţă grafică prietenoasă, care ulterior poate "traduce" codul pentru orice fel de procesor (evident că acesta trebuie să aibă "suport" pentru funcţiile respective). Având în vedere afluxul de newbies în zonele astea de "înaltă tehnologie", s-ar putea ca astfel de medii de programare să fie tot mai frecvente. Până acum, dezvoltatorii au crezut că se adresează doar programatorilor înrăiţi şi înfocaţi. Lumea însă se schimbă! Link spre comentariu
pavcostel Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Asa a aparut si Windows.... Costel Link spre comentariu
yo9hrb Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 Având în vedere afluxul de newbies în zonele astea de "înaltă tehnologie", s-ar putea ca astfel de medii de programare să fie tot mai frecvente.Da' ce aveti, frate, cu incepatorii? :rolleyes: . Adevarul este ca daca ar exista o interfata asa prietenoasa, unde ar mai fi programatorii? PS: ca sa ma dau mare, prin anii 90 stiam destul de bine sa lucrez in limbaj de asamblare (aveam OPUS pentru cine isi aminteste ce e ala :smt003) cu Z80. Aveam-si inca mai am- un Cobra facut de mine... hai, ca v-am dat pe spate :weedman: PS2: mi-au murit laudatorii :supz: Link spre comentariu
pavcostel Postat August 10, 2006 Partajează Postat August 10, 2006 OFF-Topic!Mai am si eu o Cobra cu Opus si FDD... Candva ar trebui sa facem o expozitie cu ele... Cat ma chinuiau pe vremuri placile ale a si sursele...Costel Link spre comentariu
Bamse Postat August 12, 2006 Autor Partajează Postat August 12, 2006 Cu tot respectu pentru cei care cunosc programare :goodman: !!! dar pentru a face cîteva montaje simple ... home made :finga: !!! cred că nu trebuiesc cunostinte puternice în asamblare ! ... pe vremuri "scriam" şi eu progrămele în Basic pe un CIP cu Z-80 după care le compilam dar vremurile alea sunt demult apuse :weedman: Eu cred că folosirea unui mediu de progamare ca cel prezentat la deschiderea topicului , reduce cu mult nereuşitele în domeniul montajelor cu microcontrolere realizate de amatori ... mă rog în continuare :prayer: de cei buni în programare să-i ajute şi pe "cei mici şi mulţi :smt006 în ce priveşte "programele cu iconiţe :smt003 " (aici sunt si eu inclus) cu sfaturi şi linkuri Link spre comentariu
Bamse Postat Octombrie 30, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 30, 2006 ... in cele din urma am facut asa : am comandat soft asta ----> http://www.matrixmultimedia.com/ placa dezvoltare asta ----> http://www.mikroe.com/en/tools/easypic4/ din pacate am depasit 100$ :axe: Link spre comentariu
MifTy Postat Noiembrie 11, 2006 Partajează Postat Noiembrie 11, 2006 Cu tot respectu pentru cei care cunosc programare :goodman: !!! dar pentru a face cîteva montaje simple ... home made :finga: !!! cred că nu trebuiesc cunostinte puternice în asamblare ! ... pe vremuri "scriam" şi eu progrămele în Basic pe un CIP cu Z-80 după care le compilam dar vremurile alea sunt demult apuse :weedman: Eu cred că folosirea unui mediu de progamare ca cel prezentat la deschiderea topicului , reduce cu mult nereuşitele în domeniul montajelor cu microcontrolere realizate de amatori ... mă rog în continuare :prayer: de cei buni în programare să-i ajute şi pe "cei mici şi mulţi :smt006 în ce priveşte "programele cu iconiţe :smt003 " (aici sunt si eu inclus) cu sfaturi şi linkuri poate în ZEUS sau altceva de assembler, că BASIC nu era nevoie să fie compilat... nici măcar asm-ul nu se compila, ci doar se asambla la o adresă oarecare în RAM... într-o zonă liberă, bineînţeles... Link spre comentariu
Bamse Postat Decembrie 23, 2006 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2006 ..în cele din urm? am primit placa si softu e foarte bun dac? nu te ?ti la programare ... iar EasyPIC4 are cam tot ce trebe doar ca porturl pentru LCD nu se pot alege r?mîne PORTD in rest ... :wav: Link spre comentariu
XAN77 Postat Decembrie 25, 2006 Partajează Postat Decembrie 25, 2006 man, arata misto ce sazic, putini dau atatia bani pe o placa de dezvoltare, oricum spor la treaba acum, ca de munca nu ai scapat :smt003 . Zicea cineva mai sus ca programare nu te invata. Cu softu ala flowcode nu am mai vazut sa lucreze careva. Ideea e sa inveti, ca inteleg ca esti incepator, si cumparand placa aia nu ai invatat nimic, deci trebe sa compensezi acuma, bine bine oricine de pe forum daca si-ar fi permis si-ar fi cumparat placa aia sigur, deci spor, ca ai cu ce acuma . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum