Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzor de miscare

Postări Recomandate

Va rog frumos daca stiti sa/mi recomandati un senzor care sa/mi aprinda un bec de 60w noaptea sa aiba 0 distanta de 12m si sa fie mai ieftin pentru ca am fost furat de hoti in propria curte.Astea care au reglaj de zi si noapte detecteaza persoanele noaptea de la distanta de 12m.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Quant

2

• zyx1141

1

• petrenou

1

• turcu_dan

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tyc

Pai unul de la supermarket ,decojit de toate plasticaraiele ,bagat intr-o cutie metalica si in dreptul senzorului decupata o fereastra . Cutia sudata/prinsa temeinic de suport .

Link spre comentariu

Salutare, si eu detin o satfel de lampa. In primul an a mers bine , insa de anul trecut mai ales vara cand e cald distanta de detectare s-a scurtat fosrte mult. Se intampla sa treci pe sub ea si sa nu se aprinda. Ceva indicatii ? Trebuie schimbat senzorul PIR?

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va rog frumos daca stiti sa/mi recomandati un senzor care sa/mi aprinda un bec de 60w noaptea sa aiba 0 distanta de 12m si sa fie mai ieftin pentru ca am fost furat de hoti in propria curte.Astea care au reglaj de zi si noapte detecteaza persoanele noaptea de la distanta de 12m.

Senzorii obisnuiti, ieftini (25-35lei) au, teoretic, o raza de detectie de 12m si un unghi de detectie de 120 sau 180 grade. Practic, te poti baza pe o raza de detectie de circa 6m, mai ales daca sunt montati in exterior si daca este si o temperatura ridicata. De asemenea, sensibilitatea scade la extremitatile unghiului de detectie.Exista si senzori care respecta specificatiile scrise in prospect, dar unul costa cam 90-110lei (senzori de firma, nu no-name).
Link spre comentariu

Temperatura ambianta va influenta negativ orice fel de senzor PIR, indiferent de marca.Cu cat temperatura ambianta se apropie de cea a corpului uman (aprox. 37*) cu atat senzorul isi pierde din eficienta.El detecteaza practic o dezechilibrare in detectarea radiatiei infrarosii, atunci cand un corp cu temperatura mai mare decat a mediului ambiant trece prin fata celor doi senzori interni.Cand temperatura ambianta ajunge la 37*C acesti senzori devin practic inutili. Ar fi mai eficienta o camera de supraveghere cu soft de detectare a miscarii, nu mai sunt asa de scumpe ca inainte, acum si camerele WEB pot fi folosite astfel.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca gemuletul care vine pe cu senzorul limiteaza distanta?

Gemuletul de plastic nu este un gemulet oarecare ci este o lentila fara de care senzorul nu va functiona (in functie de configuratia acestei lentile se stabileste distanta si unghiul de detectie, lentila standard asigurand o distanta de detectie de pana la 12m si un unghi de detectie mai mare de 100 grade, existand si lentile ce asigura o distanta de detectie de pana la 33m pentru un unghi de detectie de circa 8 grade).
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări