Vizitator Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Am o aplicatie cu un Atmega328. Uneori, nu am putut stabilii concret cauza, deoarece se intampla mult prea rar, dar se intampla, softul "ingheata". Ar fi fost bine daca si-ar fi dat singur reset dar cum nu o face, m-am gandit sa-i fac eu o protectie la situatia asta. Si ma gandeam din soft sa-l oblig sa pulseze pe un pin X cu o frecventa de sa zicem 0,1 - 0,3Hz. In cazul in care softul se va bloca, evident pe pinul X va ramane fie 1 fie 0 logic. Problema ar fi cu ce sa citesc acest puls, in asa fel in care daca pulsul lipseste ptr mai mult de sa zicem.. 10 secunde sa faca un reset la Atmega. As dorii ceva cat mai simplu, pentru ca si-asa am schema foarte complicata deja.. Asta practic si e tematica. Simplitatea acestui modul Ceva idei ? poate mai simplu de-atat ? Link spre comentariu
ratza Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 De ce nu foloseşti funcţia de watchdog? Pentru aşa ceva e făcută. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 De ce nu foloseşti funcţia de watchdog? Pentru aşa ceva e făcută.detalii te rog. pentru Atmega 328 ? o sa caut si eu pe google dar poate imi explici putinvreau sa spun ca proiectul e destul de lung..si nu foloseste deloc delay(); decat numara diferentele de secunde pentru a forma timere..si as vrea sa nu-l influenteze cu ceva.. watchdog este ceva din "bios"-ul lui ? imi poti da un exemplu cel mai simplu de folosire ..? partea proasta ca nu mai am acces la montaj...decat la Reset, Tx, Rx, Gnd, +5V pentru ca l-am encapsulat...lucreaza subersibil...undeva...si nu s-a putut altfel.. :)L.E: #include <avr/wdt.h>void setup (){ Serial.begin (115200); Serial.println ("Restarted."); wdt_enable (WDTO_1S); // reset after one second, if no "pat the dog" received } // end of setupvoid loop (){ Serial.println ("Entered loop ..."); wdt_reset (); // give me another second to do stuff (pat the dog) while (true) ; // oops, went into a loop} // end of loopo sa incerc codul asta, daca imi merge esti numa` bun de primit multumiri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum