Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

monitoare audio???????????

radu022003

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

9

• Bullix

7

• radu022003

7

• FIXVID

1

Top autori în acest subiect

Iar daca tot veni vorba de monitoare, tot ma chinui sa ma hotarasc ce difuri sa folosesc pentru un full range, mai exact sa am un kick bass frumos (de la 60Hz pana la capatul bass-ului) si ceva medii si inalte frumusele...Am vazut niste boxe destul de mici (sa tii cam 6 in brate si nemancat de 3 zile fara probleme :finga: ), ROCKIT-5 era modelul, nu mai stiu exact marca, si erau vreo 14 milioane... ca subwoofer de super-joase am deja... am zis, "da-l in mama lui de studio", ca n-o sa-l termin niciodata... as vrea sa-mi fac niste boxe de birou taricele (in jur de 50W RMS), sa fie cat de cat mici si sa am o acustica de studio, cu un kick curat sa te loveasca in ficat si niste inalte calde si nu foarte ascutite...Si m-ar interesa daca are cineva vreun astfel de proiect de boxe, sa stiu exact difurile si incinta sa aiba cutare litri si gata... stiu ca e de munca, dar nu asta e grija mea...M-as orienta spre niste SAL-uri de dimensiuni mici, dar si acelea cer cutie destul de mare... m-ar interesa niste dif-uri cu un VAS corespunzator pentru 5-10 litri maxim... :drinkers:

Link spre comentariu

...treaba multa, care cere bani la fel de multi :yawinkle:

SAU: treaba multa, care cere eventual si mai multa... :rock:NU, SAL-ul este OK daca ii dai cutie mare, deci poti obtine ce vrei daca ai si spatiu... dar intr-o cutie de chibrituri cu doua camere din care nici una nu-i a ta, va trebui sa scoti un ban in plus sa iei un dif cu VAS-ul mai bun... si cu burete gen "cofraj de oua" pus pe pereti te scoti relativ lejer... si-apoi da-i! :finga:
Link spre comentariu

Din cate am auzit nu prea se merita faza cu buretele cofrat pe pereti, deoarece tratarea a mai mult de 25% din spatiul destinat studioului nu este benefica ( asa am citit, iti voi da mai tarziu, sau maine, cand voia vea timp un link desrpe acest suboect delicat )...si pt ca vei amortiza din reverberatii pe medii, inalte, dar basul nu se va schimba foarte mult...La acest pret nu stiu ce sa-ti recomand..cu mult muca paote iese ceva si cu sal, dar cu destul de multe corecti la filtru, deci munca foarte multa...Am dat un linkla un suboect aprox asemenator, despre fonoizolare, unde se descrie fonoizolarea studiourilor...trebuie sa fie pe la incinte daca nu ma insel...orienteaza-te spre ceva pearless, vifa scanspeak, acelea am auzit ca sunt destinate diy-erilor...la capitolul monitoare de studio costa mai mult difuzoarele respectiva, asta in cazul in care au asa ceva, dar suntpeste sal...

Link spre comentariu

Ce ma gandesc eu e altceva, ca difuzoare de monitoare de studio nu se gasesc, iar daca fac rost cumva de ele (imi pica din cer doua bucati sa zicem), proiectul mi-l face tata mare care nu mai e, ca nici o firma nu-i tembela sa lase pe net specificatii prea indiscrete despre produsele sale...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări