radu022003 Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 nu stiu daca e locul potrivit pentru acest subiect, insa ma risc :smt003. Cineva mi-a cerut sa fac un monitor audio, insa eu n-am mai auzit nici macar de denumirea asta. V-as ruga sa ma invatati si pe mine mai multe despre aceste monitoare audio si chiar sa ma ajutati daca se poate la constructia lor. Va multumesc Link spre comentariu
radue Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 Pai nici eu nu stiu exact la ce se referea, dar eu zic ca monitoarele audio au aceeasi folosinta, numai ca se impart in 2 feluri: monitoare de scena si monitoare de studio. Au aceeasi folosinta pt ca pe ambele faci acelasi lucru, asculti ceea ce se "canta", dar pe cele de studiou, spre deosebire de cele de scena se mai si produce muzica, pe cand cele de scena sunt construite pt ca artistii de pe scena sa auda ceea ce cnata * instrumente, voce ).Totusi este extrem de greu sa construiesti monitoare de studiou, in primul rand pt ca trebuie sa obtii un raspuns extrem de liniar, si in al doilea rand pt ca difuzoarele necedsare unor astfel de incinta diy sunt foarte rare si scumpe. Pt cele de scena situatia nu este atat de neagra, dar si acelea sunt mai greu de construit. Link spre comentariu
radu022003 Postat August 6, 2006 Autor Partajează Postat August 6, 2006 m-am gandit eu ca nu poate fi prea ieftin, din moment ce persoana care mi-a solicitat acest monitor studio ca sa fiu mai precis avea niste preturi de pe net care se ridicau la peste 300$. Dar per ansamblu, ce reprezinta acest monitor studio, filtre de bass, inalte, medii sau crossovere, ori e ceva mai complicat decat atat? Link spre comentariu
radue Postat August 6, 2006 Partajează Postat August 6, 2006 E destul de complicat pt ca pe de-o parte iti trebuie boxe bune si pe de alta aprte iti trebuie si mediu bun ( fara sa "coloreze" sunetul ).Noi discutam la primul capitol, si anume la boxe. In primul rand iti trebuie difuzoare bune, si aicisunt difuzoare sepcial concepute pt lucrul in studiou, iti dai seama ca nu merge orice yingchung s.a. chinezisme...difuzoare care costa bani, si bani adevarati; poate iti dai seama dar daca vrei calitate trebuie sa fi pregatit sa scoti ceva banuti din buzunar...si niste monitoare bune costa peste 300 $, cele care ale caror pret se invart in jurul sumei precizata de tine sun din parte lowend ( Behringer, M-Audio etc )...mai apare si problema filtrelor, care iti dai seama ca trebuiesc calculate cat mai precis...si mai intervine si problema sunetului, prin difuzoare bune m-am referit la difuzoarele care puse la un filtru calculat cu maxim simt de raspundere, la fel si incinta sa aiba raspunsul in frecventa cat mai plat...lucru care le deosebeste de celelalte boxe, unde se permite punerea unei amprente sonore specifice incintei ( inalte un pic mai puternice, bas mai moale etc... )deci cupa cum vezi constructia monitoarelor de studiou nu se adreseaza oricarui om...mai bine iesi prin cumpararea unora direct din magazin...parerea mea. :smt006 Link spre comentariu
radu022003 Postat August 7, 2006 Autor Partajează Postat August 7, 2006 cred ca ai dreptate, lucrurile se desfasoara la un nivel mult prea profesional pentru mine si nu numai pt mine asa ca o sa-i spun omului. iti multumesc pentru timpul acordat. :smt006 Link spre comentariu
radue Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Cu placere. :smt001 Link spre comentariu
FIXVID Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 daca omul nu este f exigent la finetea sunetului (si ma gandesc ca de aia sa indreptat catre tine ca sa scoata ceva mai ieftin decat produsele consacrate domeniului) ai putea face boxe folosind difuzoare hifi de calitate (visaton, monacor) sau difuzoare specializate cum ar fi beyma seria studio Link spre comentariu
radue Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Da, dar difuzoarele despasesc bugetul alocat...Totui la beyma seria studio ma gandeam si eu, dar alea costa... Link spre comentariu
radu022003 Postat August 11, 2006 Autor Partajează Postat August 11, 2006 pe mine personal nu ma intereseaza ce dif foloseste omul, da bine, eu ii spun:"vezi ca alea sunt bune" si atat, pe mine ma intereseaza partea mea de electronica. CE ANUME ESTE UN MONITOR STUDIO din punct de vedere electronic si nu al difuzorului? e un filtru mai deosebit? e un crossover? e un OZN? :weedman: si daca se poate o indrumare ceva. poate si o schema, sau o derivatie de la o alta schema, orice Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 este o boxa cu un raspuns drept filtrul este construit in asa fel incat sa liniarizeze raspunsul la extremaparent monitoarele de studio nu suna f placut pt neavizati (au cam multe medii) Link spre comentariu
radu022003 Postat August 11, 2006 Autor Partajează Postat August 11, 2006 deci "creierul" este in difuzor la monitoarele studio, iar filtru, sa zicem ca e unul mai pretentios, cam asa am inteles pana acum, desi s-ar putea sa fie gresit :smt003 Link spre comentariu
radue Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 Nu neaparat...parerea mnea este ca procentele intre incinta, difuzoare si filtre sunt identice...degeaba ai difuzoare bune si nu ai filtre sau ai o incinta proasta... Link spre comentariu
radu022003 Postat August 11, 2006 Autor Partajează Postat August 11, 2006 ok, atunci ma poti ajuta cu o schema de filtru pentru monitoare studio? sau e nevoie de un filtru de medii pe care il gasesc "pe toate strazile"? Link spre comentariu
radue Postat August 11, 2006 Partajează Postat August 11, 2006 Schema de filtru nu difera de o schema obisnuita, numai ca este mai putin obisnuita, de ce ? pt ca se obtine mai greu fata de unul obisnuit...pt cineva cu experienta poate iese din prima dar este nevoie de masuratori pt a vedea cat de liniar va suna incinta, si asta intr-o camera surda...deic imi pare rau dar nu te pot ajuta :goodman: Link spre comentariu
radu022003 Postat August 12, 2006 Autor Partajează Postat August 12, 2006 ok, multumesc mult pentru ajutor, am sa vad ce voi face. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum