cnc_step Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Am si eu o intrebare, daca stie cineva de ce in mach3 nu pot sa pun velocity mai mult de 10000?Daca pun 15000, se seteaza automat la 10000, daca pun 8000, ramane pe 8000. Dar peste 10000, nu ma lasa (de fapt 9300).Am versiunea de 3.041 Link spre comentariu
marianx Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 E de la "kernel speed", limitat hardware numarul de impulsuri pe care sistemul il poate scoate pe secunda. Asta combinat cu numarul de pasi, daca e microstep 400 - 800 sau mai mult, de asemenea scade viteza maxima. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 E de la "kernel speed", limitat hardware numarul de impulsuri pe care sistemul il poate scoate pe secunda. Asta combinat cu numarul de pasi, daca e microstep 400 - 800 sau mai mult, de asemenea scade viteza maxima.Nu, este servo cu encoder de 1000ppr.Dar imi face aceasi figura cu orice driver de stepper. Si in gol daca pun, tot mai sus de 9300 nu merge.Practic tabelul in mach are scala maxima 9300 la velocity. Pot sa pun si full step, si 50000micropasi. Nu conteaza, mai sus nu vrea. Link spre comentariu
marianx Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Nu stiu servo-urile cum sunt controlate de Mach3 (presupun ca tot cu semnale DIR / Step).In Mach3, meniul de sus ai "config" apoi "ports and pins". Vezi acolo in primul tab cu setari ce viteza ai la kernel. Daca ai un sistem relativ rapid (procesor peste 1,8GHz - posibil sa mearga si cu unele mai lente, poti testa) seteaza kernelul la maxim - 100KHz. Restartezi softul si vezi daca merge. Asa poti atinge viteze mai mari, problema e sa suporte portul paralel, breakout-board-ul sau driverul impulsuri asa de scurte. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 2, 2013 Autor Partajează Postat Mai 2, 2013 Nu stiu servo-urile cum sunt controlate de Mach3 (presupun ca tot cu semnale DIR / Step).In Mach3, meniul de sus ai "config" apoi "ports and pins". Vezi acolo in primul tab cu setari ce viteza ai la kernel. Daca ai un sistem relativ rapid (procesor peste 1,8GHz - posibil sa mearga si cu unele mai lente, poti testa) seteaza kernelul la maxim - 100KHz. Restartezi softul si vezi daca merge. Asa poti atinge viteze mai mari, problema e sa suporte portul paralel, breakout-board-ul sau driverul impulsuri asa de scurte.Da, acum este alta treaba, urca la 38000. Asa este cand nu citesti, sau sari peste ce ai mai invatat in trecut.Merci mult. icon_jook Link spre comentariu
teleflyer Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Nu stiu servo-urile cum sunt controlate de Mach3 (presupun ca tot cu semnale DIR / Step).In Mach3, meniul de sus ai "config" apoi "ports and pins". Vezi acolo in primul tab cu setari ce viteza ai la kernel. Daca ai un sistem relativ rapid (procesor peste 1,8GHz - posibil sa mearga si cu unele mai lente, poti testa) seteaza kernelul la maxim - 100KHz. Restartezi softul si vezi daca merge. Asa poti atinge viteze mai mari, problema e sa suporte portul paralel, breakout-board-ul sau driverul impulsuri asa de scurte.Da, acum este alta treaba, urca la 38000. Asa este cand nu citesti, sau sari peste ce ai mai invatat in trecut.Merci mult. icon_jook pregatesti alte teste? Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 3, 2013 Autor Partajează Postat Mai 3, 2013 pregatesti alte teste?Am pus eu pe un alt subiect niste servo drivere dc si ac Logosol 182.Mi-au venit motoarele, si dc si ac si am facut teste.Am avut o problema cu KI, KD, IL, care habar nu am cu ce se mananca, dar am rezolvat-o.Noroc ca astia care le-au facut, au facut si un soft de setare automata pentru orice motor. Practic apesi pe buton, ii face teste de consum, turatie, si in final iti arata setarile, si tu trebuie doar sa-i dai ok. Apoi setezi jumperul pe step - dir, si te joci in mach.Dar acum am alta problema, am setat mach-ul, ii dau pana la 37000, ca mai mult nu stie nici in 100khz. Si in momentul cand ii dau din taste sa mearga stanga -dreapta, este perfect.Dar cand apas pe butonul goto 0, pleaca, dar nu merge cursiv, merge frumos 10-20 ture, apoi tremura un pic, iar merge 10-20, iar tremura un pic. Deci este regulat.Ori n-am setat eu ceva bine la servo-driver, ori mach-ul e bou.Trebuie sa mai studiez. Link spre comentariu
marianx Postat Mai 4, 2013 Partajează Postat Mai 4, 2013 pregatesti alte teste? in momentul cand ii dau din taste sa mearga stanga -dreapta, este perfect. Dar cand apas pe butonul goto 0, pleaca, dar nu merge cursiv, merge frumos 10-20 ture, apoi tremura un pic, iar merge 10-20, iar tremura un pic. Deci este regulat. Ori n-am setat eu ceva bine la servo-driver, ori mach-ul e bou. Trebuie sa mai studiez. Comenzile din taste la Mach3 au setata viteza de 80 sau 90%, in functie de setarei, nu e maxim (tasta tab si ai setari acolo de viteza pentru taste). Cand trimiti axele la 0 motorul se duce cu viteza maxima. Poate nu suporta motorul / driverul sau altele viteza asa de mare. Link spre comentariu
cnc_step Postat Mai 5, 2013 Autor Partajează Postat Mai 5, 2013 Comenzile din taste la Mach3 au setata viteza de 80 sau 90%, in functie de setarei, nu e maxim (tasta tab si ai setari acolo de viteza pentru taste). Cand trimiti axele la 0 motorul se duce cu viteza maxima. Poate nu suporta motorul / driverul sau altele viteza asa de mare.Nu, el merge ok pana la 30000. Dar numai cand apas pe tasta goto 0, atunci se intampla fenomenul. Chiar daca il pun si la 1000, tot la fel se intampla. In rest pe lucrare merge bine, pe manual merge bine, doar cu retragerea la zero sunt probleme. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Intreb si eu aici....poate nu chiar "alaturea de drum".Eu initial am mers pe LinuxCNC (EMC2 - Axis) si am zis sa raman pe el totusi.Problema ar fi ca nu stiu cum sa setez corect parametrii motoarelor.Momentan am urmatoarele date:-Motor 200 pasi/rot;-Setare driver micropaso - 800 pasi/rot;-Raport de transmisie 1:1;-Pasul surubului trapezoidal : 4mm/rot; Cam pe la ce ordin de marime sa ma situez cu Viteza motoarelor (velocity). Dar cu acceleratia ? Sa modific micropasii din setarile driverului ?PS : 800 step/rev este valoarea minima a micropasului care merge setat din driver. Valoarea maxima este 25000. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Cu setarile actuale (cele de mai sus), freza se deplaseaza 2cm in loc de 0.1mm .Nr. total de pasi nu este 160000 (pentru 4mm) iar pentru 1mm 40.000 micropasi ?Later Edit : Ok. Mi-am dat seama cum sta treaba cu micropasii. In datasheetul driverului, 800 nu erau micropasi ci pasii totali, deci in loc de 800 era 4. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum