Vizitator Mircel Postat Septembrie 3, 2013 Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Este vorba despre condensatorul rotund albastru?Nu, eu cred că este cel paralelipipedic albastru. Cel pe care scrie 330 microF 305V. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 4, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 4, 2013 As vrea sa ma lamuriti in legatura cu cateva lucruri (din liceu nu am mai practicat electronica si atunci eram la nivel de amator).Tensiunea redresata o pot masura la bornele condensatorului electrolitic? (acolo ar trebui sa gasesc 12 sau 24V?)Din poza se vad doar 2 diode redresoare, sa inteleg ca e un fel de redresor dubla alternanta?Diodele de dimensiuni mai mici cu putin portocaliu sunt diode zener pt stabilizarea tensiunii?Ce pret credeti ca poate avea acest condensator? E greu de gasit intr-un mag de specialitate?Condensatorul nu-l pot masura , nu am acel aparat .In caz ca nu pot remedia problema, am vazut in Auchan ceva senzori PIR la 23 Ron, credeti ca ar' fi buni calitativi sau sa nu ma risc. Multumesc... Link spre comentariu
iuli09 Postat Septembrie 4, 2013 Partajează Postat Septembrie 4, 2013 componenta rotunda albastra pare mai degraba un varistor ; cred ca ceea ce trebuie schimbat este , mai degraba , condensatorul din marginea stanga : cel mare si dreptunghiular (tot albastru). Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Tensiunea redresata inainte de schimbarea condensatorului era 20.1 V, dupa ce am schimbat condensatorul 20.6V. Am curatat toate lentilele (desi nu pareau murdare) astazi montez totul inapoi . Nu cred ca se va schimba ceva in functionarea acestuia. Se pooate sa fie el asa construit, sa finctioneze la 20 V? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 dupa ce am schimbat condensatorulCe condensator ai schimbat? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 5, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Cel paralelipipedic albastru de 330nanoF 305V. Acesta trebuia , nu? Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 5, 2013 Partajează Postat Septembrie 5, 2013 Acesta trebuia , nu?Da.Pe releu ce tensiune de lucru este trecută? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Cred ca functioneaza la 12V , acesta este releul. Dupa montaj condensator, curatare lentila, senzor situatia s-a imbunatatit foarte putin, aproape insesizabil(pot sa zic ca se aprinde cu 2-3m inainte sa ajung sub ea, fata de 6-7 cand era noua. Pun si o poza cu lampa, aceasta este prinsa pe perete la inaltimea de 2.5-3m. Senzorul este orientat exact in jos si ar' trebui sa se aprinda cand trec pers pe sub ea. Alea spre poarta trece exact sub pe ea. Totusi , in linie dreapta daca orientez senzorul mai sus spre curte , aceasta merge si la dist mai mare 8-9 m. De fapt a scazut unghiul de detectie , altfel ea merge.... m-am gandit sa achizitionez alt senzor la 180grade si sa vad daca acesta va functiona in aceeasi pozitie. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 6, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 6, 2013 In cazul in care nu se respecta alimentarea N respectiv L a senzorului PIR, credeti ca e o problema? (mai vreau sa montez unul in curte de gen reflector, nu stiu daca e in regula direct din doza fara posibilitate de oprire dintr-un intrerupator, ceva, asa ca m-am gandit sa-l alimentez dintr-o priza, unde mai exista posibilitatea de inversare faza/nul). Link spre comentariu
gica70 Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 Se poate monta un intrerupator dublu aparent direct pe perete intr-un loc ferit de ploaie; un contact pentru alimentare si unul pentru suntarea senzorului (pentru a avea lumina continuu). Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Septembrie 6, 2013 Partajează Postat Septembrie 6, 2013 In cazul ...nu se respecta...credeti ca e o problema?Nu!Trebuie să respecți ordinea L-N doar dacă dorești aprinderea aceluiași bec de la 2 senzori, dispuși în locuri diferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum