turcu_dan Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Salutare, va cer ajutorul in urmatoarea problema. La exterior pe peretele casei am montat un felinar cu senzor. L-am achizitionat acum 2 ani din praktiker la un pret destul de piperat (200Ron), tocmai pt faptul ca voiam calitate. Anul trecut in vara a inceput sa mearga destul de rau, iar acum devine enervant. Nu aprinde becul decat cand treci pe sub el. (deci nu te vede de la distanta) Cat a fost frig a mers acceptabil. Ce se poate face pt a mari sensibilitatea lui? Se poate schimba chiar senzorul din el? Acesti senzori au ceva de reglaj in cutiuta lor? Mentionez ca nu l-am desfacut, deci nu stiu cum este construit. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Mircea Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 E posibil ca lentila senzorului (fiind din plastic) sa fii imbatranit de la expunerea la soare. Imbatranirea s-ar traduce prin matuirea (oricum nu era clar-transparent) daca nu chiar ingalbenirea. Ai incercat sa cureti cu ceva lentila? Link spre comentariu
validae Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Vezi ca are un reglaj de sensibilitate lumina/intuneric marcat cu soare/luna de obicei. Regleaza-l pe pozitia de soare daca vrei sa fie mai sensibil ziua si pe pozitia cu luna daca vrei sa fie mai sensibil noaptea. Desfa-l cu atentie si vezi daca nu cumva si-a facut vre-un paianjen sau vre-o viespe cuib in spatele mastii albe (lentila Fresnel). Am gasit mai demult o antena parabolica ce nu mai avea semnal.Verificand LNC-ul, m-am gandit sa-i scot capacul de protectie, sub el era un cuib de viespi iubitoare de UIF. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Mentionez ca nu l-am desfacut, deci nu stiu cum este construit.După ce vei face acest pas şi vei măsura tensiunea redresată, vei constata că aceasta-i mult mai mica de 24V (12v).Măsurând capacitatea condensatorului din grupul RC de pe traseul de 230V vei observa diminuarea ei.Schimbă acel condensator (C1 = 470 nF în poza de mai jos) şi senzorul va redeveni sensibil. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Merci mircel.... inca nu l-am demontat , imediat ce reusesc sa-l demontez revin cu detalii si poze. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Mai 8, 2013 Autor Partajează Postat Mai 8, 2013 Validae, din reglajele lui de pe carcasa am incercat, dar de acolo nu pot influenta sensibilitatea lui la detectie doar la pragul lumina/intuneric, respectiv timpul cat sa stea aprins. Link spre comentariu
validae Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Demonteaza-l cu atentie si verifica ce s-a scris mai sus, vezi condensatorul de 470nF de pe alimentare (arata ca o caramea ) cu timpul se degradeaza scazandu-i capacitatea pana la intrerupere uneori. Link spre comentariu
crispus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Oarecum asemanator:Cum s-ar putea detecta prezenta unei persoane intr-o camera?Tot ce am vazut era un senzor PIR folosit ca senzor de miscare. Pe mine m-ar interesa sa pot face detectia fara ca persoana respectiva sa se miste. Astea uzuale detecteaza doar miscarea. Vreau sa aprind un bec atata timp cat o persoana (cel putin o persoana) se afla intr-o camera...Multumesc. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Pui un întrerupător la uşă. O dată aprinzi, o dată stingi Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Ar fi mai multe posibilitati:1. un montaj electronic care simte pozitia usii intre 2 leduri (pe o singura directie) IR, iluminate IR (cu alte 2 led IR) cuplat cu un bistabil.2. o solutie pe care cred ca o voi adopta si eu (acum sunt in experimente!) cu o bratara (sau colier) cu un microtx atasat fiecarui membru din familie; va fi folosita si pentru alarma generala a casei.3. o raza IR ghidata de mai multe oglinzi in zonele de interes care cade pe o dioda IR. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Alături de subiect: Oarecum asemanator:m-ar interesa sa pot face detectia fara ca persoana respectiva sa se miste.Adică vrei să detectezi morţii? Sau adormiţii?La ce ar fi util un asemenea dispozitiv? Link spre comentariu
iuli09 Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Daca montezi senzorul in dormitor e destul de enervant sa trebuiasca sa dai din maini la fiecare 10 minute ca sa nu se stinga becul ...in cazul de fata nu vad nici eu relevanta distinctiei intre senzorul de prezenta si detectorul de miscare . Link spre comentariu
crispus Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 Alături de subiect:Adică vrei să detectezi morţii? Sau adormiţii?La ce ar fi util un asemenea dispozitiv?Mortii nu mai degaja caldura, asa ca nu pot fi detectati :PDaca pui un senzor din asta intr-o camera, o sa-ti tina aprins becul doar cand detecteaza miscarea si nu vrei sa te misti din cand in cand sa-ti raman becul aprins.Am gasit ceva http://components.omron.eu/en/products/ ... fault.html dar sunt foarte scumpi. La farnell, peste 200 lei fara TVA... Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Mai 9, 2013 Partajează Postat Mai 9, 2013 vrei sa te misti din cand in cand sa-ti ramana becul aprins?Şi la ce-i bun aşa ceva? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Septembrie 3, 2013 Autor Partajează Postat Septembrie 3, 2013 Salutare, am reusit in cele din urma sa demontez senzorul ... o sa pun si o poza cu cablajul. Este vorba despre condensatorul rotund albastru? Maine o sa masor si tensiunea dupa redresare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum