Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator home made

Postări Recomandate

Va salut.Tin sa anunt de la inceput ca nu am foarte mare experienta in depanarea etajelor audio de putere.Am facut rost de un amplificator facut de cineva acum cativa ani.Problema este ca nu am gasit schema la el,asa ca m-am apucat sa-i extrag schema de pe pcb.Problema la el este ca imi arde finalu-ul 2N3442(Q9) instantaneu la fiecare alimentare.O sa atasez si schema poate cineva cu experienta sa ma indrume in pasii de depanare.Am masurat toate componentele pasive si active fara sa gesesc defecte.Sper ca am extras corect schema lui:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ca sa nu ti se mai arda Q9 si sa poti face masuratori trebuie sa scoti din circuit bazele tranzistorilor Q7 si Q11; si rezistentele R27 si R20. Anulezi, apoi, alimentarea finalilor, atat in plus cat si in minus. Si masori prima data tensiunea colector-emitor pe Q2, apoi tensiunea din colectorul lui Q2 fata de +, apoi din emitorul acestuia fata de -. Si-ar mai trebui tensiunile din bazele tranzistorilor Q6 si Q10 fata de masa.Postezi tensiunile aici si mai vedem.

Link spre comentariu

Am anulat + si - de pe finali si rezistentele R27 si R20,masuratorile la Q2 sunt:colector fata de +Vcc(60v),colector emitor(2v),emitor fata de -GND (18v).Masuratorile pe Q4 si Q5(BD441,BD442) baza lor fata de masa(20v).Q6 si Q10(2x2n3442) nu i-am masurat pentru ca sunt pe radiator-ul care l-am dat jos de pe carcasa.

Link spre comentariu

Mai masoara o data bazele tranzistoarelor Q4 si Q5. N-au cum sa aiba amandoua 20V in baza. Apoi masoara colectorul lui Q10 fata de masa. Ar trebui sa ai 40V. Lasa-l cu rezistoarele scoase si tranzistorii finali nealimentati pana concluzionam ce-i cu etajul de intrare si VAS.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări