Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Strung Einhell MTB-3000 - vibratii mari

mishu_g

Postări Recomandate

Buna ziuaAm un strung identic Einhell MTB-3000 de cativa ani pe care l-am folosit fara probleme pana acum (nu vreau remarci rautacioase pentru ca am strunjit si inox pe el cu multa rabdare si atentie).Pe perioada iernii nu il prea folosesc pentru ca este la atelierul pe care il am la casa parintilor mei si nu prea am incalzire.Astazi am vrut sa fac niste bucse din alama (semifabricat fi 35 si lungime de aprox 80) si am avut parte de niste vibratii foarte mari "modulate" in frecventa in functie de distanta cutit-universal si evident aceste vibratii s-au imprimat si pe piesa sub forma unor valuri si spirale dragalase !!!Nu este prima oara cand fac aceste operatiuni, am mai lucrat cu exact acelasi material si aceleasi cutite iar suprafata mi-a iesit "oglinda"Este posibil sa fie o problema cu lagarele universalului ???Nu am avut timp foarte mult la dispozitie sa demontez strungul asa ca am ramas cu o mare nedumerire !!!Daca este cineva "in tema" cu aceasta problema, va rog cu un mic ajutor .Multumesc,Mihai

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mishu_g

3

• Dan57

1

Top autori în acest subiect

Vizitator

Foarte elocvente in axcest caz, ar fi pozele. O buna metoda (simpla) este fixarea intre universal si varf a unui semifabricat rotund oarecare si indepartarea unui strat exterior cu un cutit verificat si bine ascutit. Daca nu exista vibratii, atunci cauza nu se regaseste la masina, sau la sistemul de fixarea si avansul sculei. Va trebui deci studiata cu atentie tehnologia aplicata si identificata cauza, sau cauzele.

Link spre comentariu

Foarte elocvente in axcest caz, ar fi pozele. O buna metoda (simpla) este fixarea intre universal si varf a unui semifabricat rotund oarecare si indepartarea unui strat exterior cu un cutit verificat si bine ascutit. Daca nu exista vibratii, atunci cauza nu se regaseste la masina, sau la sistemul de fixarea si avansul sculei. Va trebui deci studiata cu atentie tehnologia aplicata si identificata cauza, sau cauzele.

Tot respectul pentru dvs insa imi doream un raspuns mai apropiat de subiect.Am precizat ca exact in aceleasi conditii, alta data nu aveam vibratii (acelasi material, aceleasi cutite, evident ascutite la fel de bine; ba chiar am incercat sa folosesc un cutit nou dar rezultatul a fost acelasi)Profesia mea nu are legatura cu prelucrarile prin aschiere si ceea ce am invatat a fost autodidact si prin bunavointa unor prieteni si colegi care lucru in domeniu.Sper sa am timp sa demontez jucaria sa ii fac o inspectie.
Link spre comentariu
Vizitator

...Am precizat ca exact in aceleasi conditii, alta data nu aveam vibratii...

Aceste conditii ar fi bine sa le precizezi prin imagini. Un ochi format, gaseste de multe ori cauza fara prea mult efort, doar dupa aspectul anumitor detalii.
Link spre comentariu

Vezi daca nu cumva au slabit suruburile (oricare dintre ele) de la papusa mobila. In general poti incerca daca a slabit unul dintre ele punand mana pe port cutit si miscandul energic (cu strungul oprit).Daca ai macar unul slab ar trebui sa simti "jocul" acestuia. Orice "joc" ce depaseste cca 0,005mm iti aduce "necazuri". :jytuiyu

Link spre comentariu

Vezi daca nu cumva au slabit suruburile (oricare dintre ele) de la papusa mobila. In general poti incerca daca a slabit unul dintre ele punand mana pe port cutit si miscandul energic (cu strungul oprit).Daca ai macar unul slab ar trebui sa simti "jocul" acestuia. Orice "joc" ce depaseste cca 0,005mm iti aduce "necazuri". :jytuiyu

L-am desfacut ieri, am curatat ghidajele, l-am gresat si am reglat penele ded pe ghidaje.Este adevarat ca am jocuri in cele doua suruburi de antrenare insa acele jocuri au existat intotdeauna. Acum par mai mari, ceea ce ma duce cu gandul la o uzura a suruburilor/piulitelor de antrenare.Ma tenteaza inlocuirea acestora insa deocamdata nu am gasit prin romania piese de schimb.Multumesc pentru raspunsMihai
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări