Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator

Postări Recomandate

Parerea mea e ca din toate variantele propuse de userii de aici ai ales cea mai proasta variantaAsa cum s-a mai zis pe aici in repetate randuri STK-urile alea au fost proaste din nascare, probabil nu chiar toate dar marea majoritate.Tu ce parere ai de acel STK care il pomenesti in conditiile in care ele nu se mai produc de 15-20 de ani, oare sa fie o chinezarie nenorocita?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

okatunci eu trag 3 concluzii in urma a ceea ce am citit pana acum:- amplificatoarele pe FET-uri sunt bune , dar nu gasesti FET-uri asemanatoare si daca nu se imperecheaza merge naspa- amplificatoarele pe integrate mai noi ( TDA ) sunt bune dar au puteri mici- amplificatoarele pe integrate mai vechi ( STK ) au puteri mari , dar sunt de generatie vechedeci ... care este cea mai buna varianta ? nu conteaza ca are piese mai multe ...sa incep sa o proiectez pe-asta pana la urma ?post-72485-139829623625_thumb.jpg

Link spre comentariu

eu totusi as zice sa-ti cumperi unul la cat se vede ca te pricepi o sa fie mai greu de facut de unde ai scoso ca feturile merg prost ?

Iti spun eu : Marea majoritate a amplificatoarelor cu MOS FET gen IRFP merg prost sau foarte prost .

Care cuvant nu il intelegi ?

Desigur , exista si exceptii...dar acele scheme nu sunt popularizate corespunzator .

Link spre comentariu
Vizitator prutus

cu tensiunile pe care le ai la dispozitie nu poti scoate putere mai mare decat iti ofera tda7293 sau lm3886 in cazul infasurarilor de 28v, iar pentru infasurarile de 43v ac ampificatorul mentionat ia foc instantaneu. asa ca te-ai grabit sa tragi concluzii.Daca nu ai experienta in proiectat cablaje s-ar putea sa-ti iasa un oscilator sau o sursa de -38v, dar numai un ampificator nu, asa ca nu stiu de ce stai pe ganduri cand nici macar nu te-ai stresat sa afli cat curent poti trage pe infasurarile alea.Vrei sa iti masuram noi transformatorul?!!!....Afla odata cat curent suporta infasurarile alea pt ca fara asta toata discutia e inutila!Mai bine ia-ti un ampificator de pe okazii...

Link spre comentariu

am verificat transformatorul , si conform instructiunilor de aici:

"Ptr a afla care e mai groasă folosind ohmmetrul, e logic că bobinajul cu rez cea mai mică, raportat la tensiunea pe care o scoate e cel de putere. "

am gasit urmatoarele:

13v - 0.5 Ohm

28v - 0.4 Ohm

43V - 0.4 Ohm

Mai mult de atat nu pot sa aflu pentru ca transformatorul are o rasina in centru si nu vreau sa o sparg

Link spre comentariu

Desi acea schema este performanta , este greu de pus la punct . Ar fi buna pentru un contraexemplu perfect...Nu doresc sa popularizez scheme performante cu finali MOS FET din motive ce tin de lipsa de respect a unor useri . Nu toti userii merita recomandari si scheme " la gata " ...Cine doreste , este liber sa caute , sa invete si sa experimenteze . Pe mine nu ma mai intereseaza acest capitol , adica MOS-urile . Prefer bipolarele !

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări