Vizitator andreimihai3 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Salutare!Cunoasteti un soft care sa limiteze viteza de copiere (a fisierelor de pe o partitie/HDD pe alta partitie/HDD) gen Total Commander? Am testat pe procesoare de la Dual Core la i7, 4-8Gb RAM, problema e aceeasi, cand ajung la 50-80Mb/s, merge totul in reluare. Problema am intalnit-o pe vreo 8 sisteme cu HDD-uri diferite, buffere diferite, indiferent daca unul dintre harduri era pe SATA sau prin interfata SATA->USB.2.0, SATA-USB3.0. Sau exista vreo setare in regedit pentru explorer? Link spre comentariu
Matrixu Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Pai de ce nu folosesti Total Comander daca sti de el? Eu zic ca e cel mai bun. Dar m-i se pare ceva ciudat acolo...ceva nu se pupa. Am impresia ca e problema cu HDD. Nu e mult 50-80 de Mb/s ca sa ingreuneze sistemul in asa hal in care sa sacadeze. Ceva nu e OK. Si 2 la mana...nu cred ca apare pe 8 sisteme aceeasi problema. Eu am doua sisteme, unul pe Athlon x2 la 2,5 GHz si 4 Gb DDR2 dualchanel si unul pe i3 540 3.07 GHZ dualcore real si 4 thread-uri cu 2 Gb DDR3/1333 MHz. Pe ambele am SATA II la placa de baza si pot copia fara probleme fara sa sacadeze. Posibil sa fie pe duca HDD-ul si timpii de accesare sunt foarte mari, posibil bad-uri sau zone cu "delay" la citire/scriere. Toate sistemele au fost instalate de pe acelasi DVD cu Windows? Sa nu ai cumva kitul de Windows cu probleme. de pe o partitie/HDD pe alta partitie/HDD partitiile fiind pe acelasi HDD? Este un amanunt foarte important. Problema am intalnit-o pe vreo 8 sisteme cu HDD-uri diferite sincer nu prea i-mi vine sa cred, am testat cel putin 150 de PC-uri si am gasit asa ceva doar la cele care au probleme cu HDD (nu exagerez cu cifra) Daca tu ai avut la 8 sisteme asa ceva, inseamna ca toate 8 au probleme fie cu HDD, fie cu cablul de date dintre HDD si placa de baza, fie cu cipsetul. indiferent daca unul dintre harduri era pe SATA sau prin interfata SATA->USB.2.0, SATA-USB3.0 Deci pana la urma ce configuratii ai? Pe SATA, pe USB 2.0 sau pe USB 3.0?Pe USB 2.0 nu merge mai mult de ~30-32 Mb/s Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 In primul rand, multumesc pentru raspuns!Ultima experienta a fost cu un HDD de 500GB, 8Mb buffer pus prin interfata SATA-USB3.0 la laptop, avand 8Gb RAM la 1066, video 1Gb, HDD intern 750Gb 16Mb buffer. In Total Commander insa n-am limitare de viteza ci doar setari buffer. Pe USB2.0 am prins 77Mb/s constant, dar asta tine de placa de baza de fapt. Link spre comentariu
Matrixu Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Testeaza HDD-urile cu HDTune si vezi cat e de constanta viteza de citire. In mod normal graficul ar trebui sa i-ti arate o panta cu coborare de la stanga spre dreapta fara salturi foarte mari. Acolo i-ti va spune si cat este capabil HDD-ul ca si Min speed si Max speed. Graficul tau ar trebui sa arate cam asa : HDD bun HDD cu probleme Daca arata ca in ultima poza este explicabil sacadatul. Tot din acel grafic poti sa tragi concluzia daca HDD-ul are zone de delay sau bad-uri iar apoi poti sa faci o scanare. Dupa cum observi, in cazut HDD-urilor cu probleme si "CPU usage" este mult mai mare, la fel si "Time acces" Stima Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Copii fisiere destul de mari, 2-6Gb si nu merge in reluare continuu, ci cand termina unul si incepe altul. Am XP 64bit. Alta eroare, iarasi pe cel putin 3 sisteme-dau copy in commander la un film pe un stick, imi arata ca l-a copiat dar ledul din stick clipeste minute bune. Daca-l scot, imi apare write delay failed. Sa fie de la sistemul de operare? Ieri cand postam primul mesaj copiam de pe un HDD extern pe cel intern si cand scriam imi apareau cuvintele deodata Greu de crezut ca toate HDD-urile au bad-uri. Link spre comentariu
Elef Postat Mai 2, 2013 Partajează Postat Mai 2, 2013 Citirea/scrierea la un HDD depinde f.mult de gradul de fragmentare si de dimentiunea fisierelor.Daca incerci sa citesti milioane de fisiere mici pe un HDD fragmentat rata de transfer o sa fie oribila.Plus mai conteaza si hardware-ul (ma refer la proc si controlere) Link spre comentariu
Vizitator andreimihai3 Postat Mai 3, 2013 Partajează Postat Mai 3, 2013 Softul gasit e KillCopy, l-am testat si merge, limiteaza atat viteza (in % din cea maxima) cat si bufferul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum