Vizitator bogdan-97 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Salutare !Am un LCD Raystar RG12864A-YHG-V si sunt niste probleme cu el . Am mai dat un raspuns la un topic tot cu acest LCD , dar era vorba despre un MCU PIC , eu utilizez AVR . M-am tot chinuit sa incerc sa-i fac un script pentru acest LCD . Am reusit sa fac unul si l-am testat in ISIS Proteus (am folosit un display asemanator , care are aceeasi baza) . Totul a mers perfect in simulator . Cand pun in practica script-ul nimic ... Toti pixelii aprinsi .In alta zi am decis sa incerc sa fac un script nou . Programez microcontroller-ul si prin minunte apare litera "A" , dar cu probleme si coordonatele nu corespundeau cu ce i-am dat . Ii scot alimentarea principala , o bag , iara pixelii sunt aprinsi toti . Am incercat sa scot si sa bag alimentarea doar la microcontroller . Cand mergea , cand nu si daca mergea aparea iara in alte forme litera "A" si in alte coordonate . M-am gandit ca e de la clock . Am pus delay-uri de cate 1 ms si tot nimic . Aceeasi poveste mereu .Am pus si source code-ul .MCU : Mega32Configurarea piniilor :1. VSS - GND2. VDD - +53. V0 -> VEE4. RS -> PORTD , PIN25. RW -> PORTD , PIN76. E -> PORTD , PIN57. DB0 .... 14.DB7 -> PORTC , PIN0 .... PORTC , PIN815. CS1 -> PORTD , PIN316. CS2 -> PORTD , PIN417. RST -> +5V18. VEE -> V0 (I-am pus si pot. sa-i pot regla contrast-ul)19. A20. K Link spre comentariu
Cilibiu Postat Mai 10, 2013 Partajează Postat Mai 10, 2013 Eu am avut problema asemanatoare cu un LCD 240x128 dar asta din cauza programului, mai exact modelul asta de LCD folosea un integrat la afisare model nou, numi mai aduc aminte acuma, dar stiu ca gasisem ".lib" special pentru integrat, introdus in program sa rezolvat toata problema.O sa caut exact despre ce e vorba si voi reveni.Ciata mai jos. Cu afisarea sa rezolvat. Aveam nevoie de un .LBX pentru RA6963.Acum mai ramane problema frecventei. La 1mhz totul merge brici , la 2 mhz mai afiseaza doar grafic iar peste 2mhz nu mai afiseaza nimic. Daca modific frecventa din program, nu simte nici o diferenta.Si....Problema este din acel .LBX, din cauza ca cei de la MCS au implementat un reset la 100ms, la o frecventa mai mare de 1mhz, pur si simplu nu mai afiseaza, asa ca am modificat .LIB si lam compilat si acum merge de minune la 16mhz. Aceasta problema apare doar la LCD-urile cu integratul RA6963 in loc de T6963c.Iar tot topicul cu probleme aici>>> viewtopic.php?f=37&t=128690Poate te ajuta.Verifica ce integrate foloseste LCD-ul, pe spatele panelului sunt niste integrate, scrie seria aici , sa vad daca te pot ajuta cu ceva.Nu stiu C, stiu BASIC, dar probleme pot fi asemanatoare. Link spre comentariu
Vizitator bogdan-97 Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Ma scuzi ca vin cu un raspuns asa de greu . Am fost preocupat cu alte lucruri zilele astea . Controller-ul care e folosit pentru LCD e NT7108 . Am inteles ca e asemanator cu ks0108 si au aceeasi baza . Multumesc frumos ! Am postat si unde mi-ai zis . http://www.adelaida.ro/display-lcd-graf ... 3-6mm.html Aici e si datasheet-ul . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum