Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor preamplificator MC1458CP1

nr4

Postări Recomandate

am cumparat astazi un preamplificator cu integratul din titlu. L-am conectat la amplificator(nu contine preamflificare) dar nu imi merge, scoate doar un fasait.ce am facut gresit? (amplificatorul functioneaza f bine cand ii dau semnal din calculator) preamplificatorul este alimentat la +-18v

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nr4

4

• niq_ro

2

• Blind

2

Top autori în acest subiect

Not Found

The requested URL /datenblaetter/Schaltkreise/MC1458.pdf. was not found on this server.

avea un punct dupa "pdf"... acum merge link-ul (editat de niq_ro)

Link spre comentariu

Pai eu zic ca am facut legaturile bine, dupa schema data. Sa explic mai clar fenomenul: cand leg preamplificatorul la amplificator, nu se aude nici un zgomot in boxa, dar dupa ce bag semnal in preamplificator(provenit din calculator) incepe sa se auda un fasait/bazait, iar de cantat nu vrea.(daca scot preamplificatorul din sistem totul canta ok).amplificatorul si preamplificatorul se alimenteaza din 2 surse diferite(2 trafuri pe tole, poate ajuta la ceva informatia)

Link spre comentariu

Ai incercat la iesirea din preamplificator sa verifici daca ai semnal cu ajutorul unui difuzor? Uita-te bine in prospectul lui, daca ai alimentat calumea, daca totul e ok din partea ta...atunci du-te cu el la magazinul de unde l-ai luat, sau la ala de la care l-ai luat....

Link spre comentariu

hai ca am reusit sa-l fac sa mearga! :smt003 nu mergea datorita ultimelor 2 rezistente care nu lasau semnalul sa treaca. am facut un strap ptr fiecare canal shi acum merge cum trebuie :rock: Blind multumesc ptr ideea cu difu.

Link spre comentariu

nu mergea datorita ultimelor 2 rezistente care nu lasau semnalul sa treaca. am facut un strap ptr fiecare canal shi acum merge cum trebuie :rock:

:axe: ce valori aveau de NU LASAU semnalul sa TREACA?ce schema e aia?
Link spre comentariu

pai nu stiu ce valori aveau(le-am aruncat, ca eram prea nervos pe ele), nu cred ca aveau o valoare prea mare, poate alta era problema, tot ce stiu e ca acolo murea semnalul. preamplificatorul e cumparat de la cineva shi daca imi aduc aminte bine e o schema copiata de la un DENON(cred).Stie cineva vreun preamplificator care sa aiba la iersire 1.5v?

Link spre comentariu

Stie cineva vreun preamplificator care sa aiba la iersire 1.5v?

vezi http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=11439

tinand cont ca o sursa de semnal are la iesire cam 0,3-0,5V si tu ai nevoie de 1,5V insemana ca iti trebuie un factor de amplificare de 3..5 ori... poti folosi integratul ta 9e ca un operational dublu) si functioneaza ca si batranul 741: http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/BasicOpAmp.html

Posted Image

PS: vezi si http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12613 :goodman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări