Bandi Szasz Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Este vorba de un PIC16F690 Am terminat montajul pentru un ceas cu 4 digit, fiecare digit are un BC547 la iesiri. (toate iesirile de la un digit sunt conectate inpreuna). Fiecare digit pe rand este conectat la RA0-1-2-3. Dupa un mic test am observat ca al 4 lea digit se aprinde fara ca tranzistorul de la iesire sa fie commandat de soft respectiv PIC. Asa ca dupa 2 ore de holbat la asamblu am pus multimetrul pe soclu si am gasit problema. RA3-4-5 nu sunt inchise , fara a fi commandate de soft ele scot permanent RA3 0.90V RA4 2,30V RA5 4,30V. Acuma nu stiu am uitat eu ceva din soft sau PIN- urile respective sunt defecte ? int szamok[10]={63,6,91,79,102,109,125,7,127,111};int nr=0;int h1=0;int h2=3;int m1=2;int m2=5;int nrD=0;void main() {TRISA=0x00;TRISC=0x00;PORTC=0xFF;while(1){PORTC=szamok[nrD];Delay_ms(500);PORTA=0x1; //primul digitDelay_ms(500);PORTA=0x2; //al doileaDelay_ms(500);PORTA=0x4; //al treileaDelay_ms(500);PORTA=0x8; //al patrulea unde este problemanrD++;if (nrD==10) nrD=0;}} Link spre comentariu
Liviu M Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Uitatul prin data sheet face minuni.Eu m-am uitat acum putin si am vazut ca:-RA3 e numai intrare;-RA4 e multiplexat cu AN3. Nu vad nicaieri unde configurezi tipul porturilor si din cate stiu eu (de la alte PIC-uri, poate aici nu e cazul) dupa reset pinii sunt analogici;-RA4&RA5 sunt si pinii pentru oscilator extern. In functie de cum ai configurat oscilatorul, pot fi sau nu folositi pe post de IO.Daca am spus prostii, scuze, n-am citit chiar toata documentatia, doar putin la inceput. Link spre comentariu
Bandi Szasz Postat Mai 1, 2013 Autor Partajează Postat Mai 1, 2013 Ohhh mersi super fain! Nici nu pot sa cred ce idiot sunt xD. Am aruncat o privire la "Edit Project" si ca sa vezi RA4-5 erau setati pentru oscilator am schimbat repede pe INTOSCIO. Si acuma ma lasa sa le folosesc pentru I/O l-am pus pe RA4 si 3-5 raman pentru 2 buttoane de setat ceasu (creadeam ca este setat din default pe INTOSCIO dar nu este asa).Mersi inca o data. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum