Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft gresit sau PIC defect ?

Bandi Szasz

Postări Recomandate

Este vorba de un PIC16F690

Am terminat montajul pentru un ceas cu 4 digit, fiecare digit are un BC547 la iesiri. (toate iesirile de la un digit sunt conectate inpreuna). Fiecare digit pe rand este conectat la RA0-1-2-3. Dupa un mic test am observat ca al 4 lea digit se aprinde fara ca tranzistorul de la iesire sa fie commandat de soft respectiv PIC. Asa ca dupa 2 ore de holbat la asamblu am pus multimetrul pe soclu si am gasit problema. RA3-4-5 nu sunt inchise , fara a fi commandate de soft ele scot permanent RA3 0.90V RA4 2,30V RA5 4,30V. Acuma nu stiu am uitat eu ceva din soft sau PIN- urile respective sunt defecte ?

int szamok[10]={63,6,91,79,102,109,125,7,127,111};int nr=0;int h1=0;int h2=3;int m1=2;int m2=5;int nrD=0;void main() {TRISA=0x00;TRISC=0x00;PORTC=0xFF;while(1){PORTC=szamok[nrD];Delay_ms(500);PORTA=0x1;   //primul digitDelay_ms(500);PORTA=0x2; //al doileaDelay_ms(500);PORTA=0x4; //al treileaDelay_ms(500);PORTA=0x8; //al patrulea unde este problemanrD++;if (nrD==10) nrD=0;}}
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bandi Szasz

2

• Liviu M

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Uitatul prin data sheet face minuni.Eu m-am uitat acum putin si am vazut ca:-RA3 e numai intrare;-RA4 e multiplexat cu AN3. Nu vad nicaieri unde configurezi tipul porturilor si din cate stiu eu (de la alte PIC-uri, poate aici nu e cazul) dupa reset pinii sunt analogici;-RA4&RA5 sunt si pinii pentru oscilator extern. In functie de cum ai configurat oscilatorul, pot fi sau nu folositi pe post de IO.Daca am spus prostii, scuze, n-am citit chiar toata documentatia, doar putin la inceput.

Link spre comentariu

Ohhh mersi super fain! :da :aplauze Nici nu pot sa cred ce idiot sunt xD. Am aruncat o privire la "Edit Project" si ca sa vezi RA4-5 erau setati pentru oscilator am schimbat repede pe INTOSCIO. Si acuma ma lasa sa le folosesc pentru I/O l-am pus pe RA4 si 3-5 raman pentru 2 buttoane de setat ceasu (creadeam ca este setat din default pe INTOSCIO dar nu este asa).Mersi inca o data.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări