Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Flitru punte redresoare

cozmalau

Postări Recomandate

Poate sa crape fierea in unii useri , ca tot nu vor avea sansa sa vada doua sau mai multe sârme lipite !Alo , comunismul s-a dus dracu' de peste 20 de ani , si o data cu el si concursul pioneresc " Maini Îndemanatice " sectiunea " Clonati montaje " din revista Tehnium apartinând UTC !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

5

• zal

3

• 300B SE

3

• cozmalau

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator prutus

Nu sunt de acord cum ca acest subiect nu are ce cauta la sectiunea tuburi.Fara alimentare nu exista nici un fel de electronica...

In plus, pentru redresarea unor ramuri de tensiuni mari si curenti mici intotdeauna vor fi preferate retelele lc si nu rc unde supradimensionarea este inutila si nepractica:

Daca la vremea cand redresarea se facea cu bobine nu existau punti redresoare care sa suporte curentul initial al unui condensator de capacitate mare si condensatorii erau scumpi, iar rezistentele serie pt limitatea curentului de incarcare scadeau prea mult tensiunea, nefiind la acea vreme termistori, asta nu inseamna ca retelele lc nu au un raport cantitate pret mai bun.

Asadar recomand SOC-ul:

Posted Image

Posted Image

scuze pt calitatea imaginior...atata poate telefonul meu.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

IN PLUS as dori sa se infiinteze o rubrica denumita HIBRIDE AUDIO sau HIBRID AUDIO daca doriti sa sune si un pic international, unde sa se discute realizarile care contin atat componente semiconductoare, de la simple diode pana la dac-uri, cat si tuburi pentru ca asta este si trend-ul actual.

Link spre comentariu

Cred ca problema este pusa putin gresit, ar trebui sa spuneti la ce este folosita sursa,in functie de destinatia acesteia se hotaraste filtrajul.

Link spre comentariu

amplificator audio

Tot e un pas inainte (deci nu alimentati electromotoare sau becuri),incercati cu un condensator de 4700uF.@prutus - poate alimenteaza filamente in cc(:d)
Link spre comentariu

Cea mai mare problema aici pe acest forum este ca nu citeste nimeni postul pana la capat!Eu am cerut de la bun inceput sa fie mutat postul!Cred ca nu stie ce vrea sa faca!"Vreau un filtru punte redresoare"Cred ca ne pierdem timpul cu acest user! :speriat

Link spre comentariu

Cea mai mare problema aici pe acest forum este ca nu citeste nimeni postul pana la capat!Eu am cerut de la bun inceput sa fie mutat postul!Cred ca nu stie ce vrea sa faca!"Vreau un filtru punte redresoare"Cred ca ne pierdem timpul cu acest user! :speriat

Buna(tuturor)Lasati omul in pace.Datii valorile de care are nevoie(va afla singur dupa cativa ani de experinte) si inchideti topicul,Nu-si are rostul aici.Daca-l avea raspundeau deja "greii" forumului (pe care-i respect si stimez).M-au ajutat si pe mine.Spor tuturor Alex
Link spre comentariu

Cea mai mare problema aici pe acest forum este ca nu citeste nimeni postul pana la capat!matropower cer scuze ca nu am citit si al doilea post dar iesisem afara sa fac poza, mau prins copii si a trebuit sa tai o ceapa sa le arat, eram in timpul postului si de asta a fost diferenta de postare.alexx1968chiar daca o redresare cu filtrare pare simpla nu e asa, se face pe etape. se calibreaza dupa consumatorii din circuit, adica se filtreaza in apropierea fiecarui consumator.

Link spre comentariu
Vizitator prutus

chiar daca o redresare cu filtrare pare simpla nu e asa, se face pe etape. se calibreaza dupa consumatorii din circuit, adica se filtreaza in apropierea fiecarui consumator.

Termenul nu e filtrare ci decuplare in apropierea consumatorului.Langa consumator nu trebuie sa ajunga riplu, adica cea mai mare componenta de curent nefiltrat, pt ca aceasta poate influenta traseele de curent mic in care se propaga pe cale electromagnetica.Filtrajul se face pe cat posibil mai departe de consumator, caz in care chiar si linia de transmisie insasi se poate comporta ca un filtru, radiant si sursa de zgomot in acelasi timp prin caracterul ei reactiv-inductiv , dar si ca o antena ce acumuleaza semnale din imediata vecinatate .Decuplarea se face in apropierea consumatorului, de obicei in doua game de frecventa (joase si inalte) in cazul sursei clasice cu transformator de la retea sau "inalte" si "ultrainalte" in cazul surselor in comutatie la care si felul condensatorilor de decuplare se modifica functie de forma spike-urilor de curent specifice, in general diferite de forma si intensitatea celor din sursele in comutatie clasice la care forma frecventei fundamentale este sinusoidala.Am vazut des filtrari la 50hz cu condenstori pentru surse in comutatie si invers.Sursele in comutatie datorita faptului ca lucreaza la frecvente (si tensiuni) diferite , in afara primilor condensatori de filtraj al tensiunii redresate de la retea, care se apropie de tipul celor de joasa frecventa(desi mult diferiti atunci cand condensatorii de filtraj fac parte integranta dintr-un etaj de corectare a factorului de putere cu ridicarea tensiunii), au in rest condenatori de riplu mic si frecventa mare, exact invers decat intr-o sursa la 50hz cu transformator de tensiune, punte redresoare si condensatori de riplu.Scuze pt ca m-am abatut de la subiect...
Link spre comentariu

prutus, am vrut si eu sa expun asa frumos dar nu am avut rabdare.presareaza cateva glume la inceputul postarilor lungi pentru ca incepatorii nu vor citi tot.de ex. o femeie destinsa bine la inceput te urmeaza toata viata... si ti-o face zob :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator prutus

totul pana treci puntea redresoare...vezi ce patesti daca incerci sa o inveti electronica?Mai uita-ti tranzistorul prin asternuturi ca poate tocmai ca n-o mai inteapa nimic...

Link spre comentariu

Dacă ptr ceva atît de simplu, de la talpa electronicii, aveţi nevoie de formule şi simulări, plus multă teorie, atunci e explicabil de ce nu mai lucrează nimeni nimic pe forum. Un amplif e similar cu trimiterea de rachete-n lună sau despicarea atomului la rece. :nas:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări