cozmalau Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Buna! stie cineva cum calculez la o punte redresoare ce filtru sa ii pun? cunoscand si valorile diodelor. Link spre comentariu
andreivlad1999 Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 Ce intelegi prin filtru la o punte redresoare? Intrebarea e pusa la modul general asa ca nu cred ca vei primi vreun raspuns util.Da niste detalii. Link spre comentariu
Untold Postat Mai 1, 2013 Partajează Postat Mai 1, 2013 La o simpla cautare pe gogu, ati fi gasit ce va intereseaza.Un exemplu ar fi si cel din atasament.Spor! cap5.pdf Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 Cam mare... cutia pentru filtru! Probabil ca ati dorit sa incarcati o alta... "schema". Asteptam impreuna cu cel care are nevoie de ajutor... si nu ca sa fie trimis la Google!Aparatul puteti sa-l postati la topicul dedicat... Link spre comentariu
costinium6 Postat Mai 5, 2013 Partajează Postat Mai 5, 2013 se tatoneaza in functie de tipul consumatorului si de intensitatea sursei, de ex o punte de 1A la 12v necesita 1000microFarazi, la 300v puntea de 1A se sparge pentru ca nu suporta incarcarea condensatorului care se comporta initial ca un scurtcircuit pentru punte. in functie de tensiune si intensitate, filtrul se acceseaza in trepte prin relee si rezistoare de preancarcare. degeaba cunosti diodele daca nu stii ce necesitate are consumatorul, expune consumatorul si vei afla raspunsul... Link spre comentariu
zal Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 În principiu, cu cît mai supradimensionate piesele, cu atît mai bine. Legat de capacitate - curent filtrat, prin literatura germană se recomanda minim 1000uF/1A/40Vcc şi vreo 3300uF/1A/10Vcc. Asta ca un punct de reper...................Lipsa de detalii atunci cînd se cer rezolvări pe ghicite, e endemică pe forum. Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Hristos a Inviat! ACEST TOPIC NU ARE LEGATURA DIRECTA CU "AUDIO PE TUBURI" Sunt alte subforumuri unde se potriveste! DECI ROG UN MODERATOR SA TRANSFERE ACEST TOPIC ORIUNDE ALTUNDEVA! POLUEAZA SUBFORUMUL "AUDIO PE TUBURI" Le doresc celor incepatori mult succes! Dar pentru a face electronica trebuie sa puna mana pe CARTE! PS. ROG PE COLEGUL ZAL SA EXPLICE: """Legat de capacitate - curent filtrat, prin literatura germană se recomanda minim 1000uF/1A/40Vcc şi vreo 3300uF/1A/10Vcc. Asta ca un punct de reper.""" Ma gandesc ca valorile condensatorilor de mai sus raportate la tensiune de filtraj au la baza o "formula" de calcul.?! (chestia cu "literatura germana" mie imi seamna mai mult a "woodoo" sau "pe ghicite" si concluzia care rezulta de aici este ca pe acest forum se lucreaza "dupa ureche" sau de la "radio sant", la ce mai avem nevoie de PSF? sau alte masuratori) Link spre comentariu
300B SE Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Legat de cele afirmate in postul anterior atasez urmatorul document: (atentie la cele subliniate cu rosu) Link spre comentariu
costinium6 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 matopower, nu ai cum sa inventezi roata pentru ca a inventat-o Mos Ion Roata si a centrat-o Grigore Ureche (pe auzite).a fost o gluma, daca poti totusi sa calculezi intensitatea de curent necesara incarcarii unui condensator de 1000micro la viteza initiala (facand referire si la tensiuni) ... mi-as da jos palaria si te-as asculta cu microscopul (in ureche) Link spre comentariu
George Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Legat de cele afirmate in postul anterior atasez urmatorul document:(atentie la cele subliniate cu rosu)Din ce carte sunt paginile respective? Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 matopower, nu ai cum sa inventezi roata pentru ca a inventat-o Mos Ion Roata si a centrat-o Grigore Ureche (pe auzite).a fost o gluma, daca poti totusi sa calculezi intensitatea de curent necesara incarcarii unui condensator de 1000micro la viteza initiala (facand referire si la tensiuni) ... mi-as da jos palaria si te-as asculta cu microscopul (in ureche)Rusinica... De ce nu ai raspuns tu primul la intrebare , cu argumente tehnice , chiar si la nivelul elementar oferit de Matropower ? Mai exista un user care face afirmatii fara argumentare tehnica , pentru ca are peste zece mii de posturi maculatura ? Esti cumva clona lui ? Link spre comentariu
costinium6 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 nu am raspuns primul pentru ca nu stiu.pe langa acest aspect am afirmat ca fac o gluma, te rog sa stergi postarea mea daca se considera ofensatoare pentru cineva. multamesc. Link spre comentariu
Kosmin Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Din ce carte sunt paginile respective?Cred ca de aici sunt preluate informatiile, ca sa nu fac trimitere la google (chiar daca e al doilea rezultat daca vei cauta "laborator surse de tensiune continua"). Link spre comentariu
George Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Acea formula evidentiata de matropower mai sus, am mai intalnit-o in revista Tehnium nr. 11/81 pag. 5 si in almanahul Tehnium pe 1982 pag. 68, numai ca in loc de 300 (deasupra liniei de fractie) e trecut 250, dupa cum se poate vedea si in pozele de mai jos. Nu stiu ce sa mai cred, se pare ca fiecare autor a modificat formula dupa bunul plac...probabil in functie de valorile condensatorilor de filtraj avuti prin casa . Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Asta findcă formula aia e după ureche, singurul criteriu e riplul acceptat de fiecare electronist, ori ăsta se evidenţiază ochiometric cu osciloscopul, de la caz la caz. Nu pierdeţi vremea cu calcule, că nu produceţi industrial şi nu vă zgîrciţi la condensatori, doar luaţi măsuri ptr evitarea exceselor în funcţionare............................Prin anii 70-80, cond electrolitici Philips aveau înscris pe ei şi curentul efectiv la o anumită frecvenţă (de obicei 100Hz cei uzuali, adică orice tensiune de 50Hz redresată bialternanţă, mai rar 20kHz, cei ptr computere...), ptr tensiunea nominală. De exemplu 3300uF/100V computer grade Ieff (20KHz)=8.5A.Fiecare firmă are propriile norme, luaţi documentaţiile la răsfoit............................Unii ''electronişti'' vor mură-n gură, alţii sînt inteligenţi dar numai la contraziceri. Nu vom vedea măcar două sîrme lipite de mînuţele lor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum