Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala termica

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• petru_f

6

• obywan

3

• Ashky

2

• tehtronics

1

Top autori în acest subiect

slabe sperante sa gasesti schemele placilor electronice la centrale termice...Parca ar fi SECRET DE STAT :da

Link spre comentariu

Pai se pare ca E.Dar poate...........poate,vreo unul din service sa sparga ghiata,ca nu-i iau painea de la gura.E numai pentru mine.

Link spre comentariu

Pai n-au niciun interes sa existe aceste scheme, atata vreme cat modulele de comanda se inlocuiesc si niciodata nu se repara. Ca le mai reparam noi, cand se poate, mai schimbam un condensator, un optotriac, o sursa in comutatie.....asta e altceva. Din considerente de siguranta se inlocuiesc la defectare dar costurile la noi sunt uneori aproape la jumatatea pretului intregii centrale :nebunrau:

Link spre comentariu

Se poate gasi o schema:Saunier Duval Themis 23.Multumesc.

Atasamentul nu permite adaugarea de fisiere mai mari de 500k. Ca sa te ajut pune o adresa de mail unde sa-ti trimit schema care o am. Apropo de scheme electronice, aceasta e o centrala veche in care fabricantul mai "scapa" detalii electrice. Dupa anul 2000 nici un fabricant nu mai da sheme de acest gen, in documentatii fiin doar configuratia mufelor de la placile electronice.
Link spre comentariu

Se poate gasi o schema:Saunier Duval Themis 23.Multumesc.

Atasamentul nu permite adaugarea de fisiere mai mari de 500k. Ca sa te ajut pune o adresa de mail unde sa-ti trimit schema care o am. Apropo de scheme electronice, aceasta e o centrala veche in care fabricantul mai "scapa" detalii electrice. Dupa anul 2000 nici un fabricant nu mai da sheme de acest gen, in documentatii fiin doar configuratia mufelor de la placile electronice.
V-am trimis MP.
Link spre comentariu

Dupa cum am spus, este un SAUNER DUVAL THEMIS 23, care asta iarna a inghetat partial, dar totusi a functionat pe incalzire. Acum, la apa mnajera,intra apa si pe tur calorifere crescand presiunea in manometru. Intrebare: in schimbatorul de caldura sint circuite separate ? Eu am dat jos schimbatorul si am suflat pe intrare apa rece si sufla pe toate tevile.Daca sant separate,posibil sparta serpentina de apa calda menajera din schimbator?

Link spre comentariu

Dupa cum am spus, este un SAUNER DUVAL THEMIS 23, care asta iarna a inghetat partial, dar totusi a functionat pe incalzire. Acum, la apa mnajera,intra apa si pe tur calorifere crescand presiunea in manometru. Intrebare: in schimbatorul de caldura sint circuite separate ? Eu am dat jos schimbatorul si am suflat pe intrare apa rece si sufla pe toate tevile.Daca sant separate,posibil sparta serpentina de apa calda menajera din schimbator?

Schimbatorul de caldura este de tip teava in teava si din cauza presiunii mari sau inghetului se fisureaza traseul intern de apa menajera si in acest fel se incarca cu presiune traseul de incalzire. Avand in vedere ca un schimbator de caldura nou pentru modelul tau de centrala este 318 euro fara TVA cred ca tragi singur concluziile in ceea ce priveste viitorul centralei. Daca ai noroc poate gasesti ceva la mana a doua, dar sunt tot mai putine modele din acest fel de centrala. Daca vei cauta schimbator sa stii ca se potriveste si cel de la modelele Thema F23, macar ai mai multe optiuni de cautare.
Link spre comentariu

Corect,halal depanatori.Oricine stie sa schimbe o placa. :bataie

Nu e vina depanatorului ca legislatia in domeniu nu permite depanarea placii si ca producatorul nu ofera schema.

..... Daca vei cauta schimbator sa stii ca se potriveste si cel de la modelele Thema F23, macar ai mai multe optiuni de cautare.

Nu cred ca merge de la thema f, are alt tip de camera de ardere.Eu nu as mai cere prea multe de la centrala aia, e generatie '96-'97
Link spre comentariu

Nu cred ca merge de la thema f, are alt tip de camera de ardere.Eu nu as mai cere prea multe de la centrala aia, e generatie '96-'97

Au acelasi cod ca si piesa de schimb de comanda deci sigur se potriveste, dar si eu sunt de parere ca nu se merita unul nou.
Link spre comentariu

Nu e vina depanatorului ca legislatia in domeniu nu permite depanarea placii si ca producatorul nu ofera schema.....

of topic ......pentru userul @Ashky..... unde scrie ca nu se permite depanarea modulelor electronice ? In care "legislatie"... PTA1 ...etc?

Cred ca ar trebui sa spunem lucrurilor pe nume: nu legislatia din RO interzice depanarea ....ci politicile firmelor care importa si /sau produc astfel de echipamente ca sa nu promoveze depanarea la nivel de componente (electronice) ...ci numai la nivel de placa . O astfel de politica exista si in domeniu copiatoarelor/centralelor telefonice, diferite echipamente SCADA...etc....dar nu are legatura cu faptul ca nu mai sunt sigure dupa depanare....ci doar cu exclusivitatea oferita de situatie

:sparge: Hai sa nu mai o dam pe "legislatie"....ca rade lumea de noi.

Per ansamblu find vorba de cazane si aparate consumatoare de combustibil gazosi... acestea intra sub legislatia ISCIR...dar daca maine in lantul de service al unui producator/distribuitor se schimba politica nimeni nu are nimic de comentat. (eventual dupa depanare se efectueaza un VTP....)

PS: ce aeronavele nu se depaneaza?...sau automatizarile din Cet-uri /rafinarii/ centrale nucleare sau altele din domenii la fel de "pretentioase"?

:rade: pai pana si un TV poate fi periculos...si in toate manualele de service sunt date procedurile minime de verificare a sigurantei in exploatare la returnarea aparatului din atelier.....

Link spre comentariu

Schimbatorul de caldura este de tip teava in teava si din cauza presiunii mari sau inghetului se fisureaza traseul intern de apa menajera si in acest fel se incarca cu presiune traseul de incalzire. Avand in vedere ca un schimbator de caldura nou pentru modelul tau de centrala este 318 euro fara TVA cred ca tragi singur concluziile in ceea ce priveste viitorul centralei. Daca ai noroc poate gasesti ceva la mana a doua, dar sunt tot mai putine modele din acest fel de centrala. Daca vei cauta schimbator sa stii ca se potriveste si cel de la modelele Thema F23, macar ai mai multe optiuni de cautare.Viitorul centralei a fost stabilit.Am taiat cu flexul o intrare si intradevar e teava in teava.Doua tevi groase de 50-60 mm prin care circula incalzirea,iar in interior o teava parca de 12 mm ce forneaza 3 spire dus intors in fiecare teava groasa pentru acm. Nu s-a putut demonta nimic,totul e compact,sudat ca sa se poata alami.Asa ca schimbatorul a mers la fier vechi si am recuperat 111 roni.Restul afost parcat in magazie,poate mai gasec pe cineva ce plange dupa vre-o piesa.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu e vina depanatorului ca legislatia in domeniu nu permite depanarea placii si ca producatorul nu ofera schema.....

of topic ......pentru userul @Ashky..... unde scrie ca nu se permite depanarea modulelor electronice ? In care "legislatie"... PTA1 ...etc?

Cred ca ar trebui sa spunem lucrurilor pe nume: nu legislatia din RO interzice depanarea ....ci politicile firmelor care importa si /sau produc astfel de echipamente ca sa nu promoveze depanarea la nivel de componente (electronice) ...ci numai la nivel de placa . O astfel de politica exista si in domeniu copiatoarelor/centralelor telefonice, diferite echipamente SCADA...etc....dar nu are legatura cu faptul ca nu mai sunt sigure dupa depanare....ci doar cu exclusivitatea oferita de situatie

:sparge: Hai sa nu mai o dam pe "legislatie"....ca rade lumea de noi.

Per ansamblu find vorba de cazane si aparate consumatoare de combustibil gazosi... acestea intra sub legislatia ISCIR...dar daca maine in lantul de service al unui producator/distribuitor se schimba politica nimeni nu are nimic de comentat. (eventual dupa depanare se efectueaza un VTP....)

PS: ce aeronavele nu se depaneaza?...sau automatizarile din Cet-uri /rafinarii/ centrale nucleare sau altele din domenii la fel de "pretentioase"?

:rade: pai pana si un TV poate fi periculos...si in toate manualele de service sunt date procedurile minime de verificare a sigurantei in exploatare la returnarea aparatului din atelier.....

Undeva prin PTA1 scrie ca la o depanare se pot folosi DOAR piese si subansamble noi originale...

In aeronautica de exemplu nu se repara nimic, cand a atins numarul de ore de functionare un echipament se inlocuieste cu unul nou chiar daca acesta inca mai functioneaza.Se pare ca asa suntem noi romanii, ne-am nascut cu Dacia si suntem invatati sa mai legam noi o sarma ici colo...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări