Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lanterna de miner


marian_valcea

Postări Recomandate

Salut am primit de la cineva o lanterna de miner de 2,4V si 13Ah si este descarcata as vrea sa incerc sa o pun in functiune, am desfacut capacele celulelor si am vazut ca nu mai este electrolit in ele.As dori daca a vazut cineva acest model de lampa si stie mai multe detalii despre ea ce fel de electrolit se foloseste pentru acumulatori nu par a fi cu Pb.Mai jos sunt cateva poze.

http://tinypic.com/r/4tn21g/5

http://tinypic.com/r/35d59w1/5

http://tinypic.com/r/ztc0uf/5

http://tinypic.com/r/21cbig6/5

http://tinypic.com/r/qqws3q/5

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • marian_valcea

    9

  • Relav

    3

  • pop_ady44

    3

  • Dr.L

    2

Top autori în acest subiect

Salut, o sa ai nevoie de un transformator ce poate debita suficient curent (de obicei utilizam unul ce ducea ~1 A + o punte redresoare), 3 V tensiune de iesire pentru incarcare.Ai grija ca sub capac aveau un releu reed, ce inchidea circuitul atunci cand erau introduse in rack-ul de incarcare (de multe ori le gaseam lipsa insa, sau suntate).Despre electrolit insa nu am mai multe informatii :(Toate bune!

Link spre comentariu

Nu cred ca e acid sulfuric.Nu scrie nimic pe ea ?cu ce este ? poate are vreun cod sa cauti date pe gogu.Spun asta deoarece in aparatura medicala de care ma ocup,acumulatorii nu au lichid(dar nici habar nu am ce au) ca la sulfuric ar "hali" aparatul in scurt timp de la gaze.

Link spre comentariu

Ma indoiesc ca nu scrie pe laterala acumulatorului si tipul lui. Cum este marcat + si - in relief asa ar trebui sa fie marcat si tipul. Vezi ca am mai facut unele modificari in postarea de mai sus. Citeste si in link-ul dat. Inclin sa cred ca este acumulator alcalin. In unitatile militare de transmsiuni se foloseau acest tip de acumulatori (alcalini) la statiile radio R105, R-108, la statii radioreleu R405, s.a . Pe acolo s-ar mai gasi (poate) electrolit de acest fel. Totusi acolo vasul fiecarui element era din fier(sau nichel?). Poate era asa pentru ca era productie militara.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Inclin sa cred ca este acumulator alcalin. In unitatile militare de transmsiuni se foloseau acest tip de acumulatori (alcalini) la statiile radio R105, R-108, la statii radioreleu R405, s.a . Pe acolo s-ar mai gasi (poate) electrolit de acest fel. Totusi acolo vasul fiecarui element era din fier(sau nichel?). Poate era asa pentru ca era productie militara.

Si eu cred ca sunt ni-cd;am folosit ceva similar,de provenienta militara,la o motocicleta.Daca nu ma insel,electrolitul se prepara din soda caustica si apa distilata;probabil soda trebuie sa fie foarte pura,nu stiu daca merge folosita cea din comert. Nu bag mana in foc ca era soda caustica,au trecut ceva ani de atunci....
Link spre comentariu

Electrolitul folosit este soluție de KOH.Din păcate au trecut mai mult de 10 ani de când am lucrat cu asa ceva, aveam un manual complet (dactilografiat) despre procedurile de încărcare si recondiționare. Țin minte că la un anumit număr de cicluri se schimba electrolitul. Nu mai știu ce concentrație se folosea.

Link spre comentariu

Este productie RDG , Ni-Cd ... deci electrolit alcalin ...ar merge o spalare " hotarata " cu apa distilata , apoi pus electrolit nou ... sanse mici sa revina la proprietatile initiale , are 20 de ani vechime ... acumulatorul se compromite daca a stat fara electrolit , dar se poate incerca ... macar pentru a nu avea regrete ulterioare . Electrolitul era o solutie combinata de hidroxid de sodiu si hidroxid de potasiu , nu stiu exact proportiile , cel de potasiu era parca o zecime din total ...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări