Den Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Deci numai daca asculti semnalul si iti dai seama ca e fundamentala + ceva,deci nu e doar fundamentala, -cautam efectul de microfonie..cu lingurita* Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Da dom'le, la un moment dat am pus niste wave-uri CU armonici, pentru ca sa asculte toata lumea cum suna semnalele cu armonici comparativ cu cele pure. Am precizat fiecare fisier ce cuprinde. Faptul ca tu ai luat la intimplare wave-urile mele, fara sa citesti si sa intelegi ce contin, ai creeat confuzie si ai umplut forumul de poze nerelevante.Deci domnilor daca de ultimele semnale puse de mine pe forum e vorba, atunci ele contin fiecare cite un semnal de 1KHz, insotit de cite o singura armonica, de la 2 la 10 asa cum am scris atunci si cum reiese si din NUMELE fisierului.Semnalele alea nu sunt destinate masurarii THD-ul unui amplificator, nici IMD, sunt pentru ASCULTAT sau pentru verificat distorsionometrul lui popa marius. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Deci numai daca asculti semnalul si iti dai seama ca e fundamentala + ceva,deci nu e doar fundamentala, -cautam efectul de microfonie..cu lingurita*Să înţelegem că ai fundamentala + linguriţa(acolo Den) ?!.Vezi domnule Den unde duce prezentarea..., unii cu experienţă văd "produse de intermodulaţie" şi ne scuipă în scris.Ăla care nea scuipat în scris nu ştia/vedea acolo o frecvenţă fundamentală cu armonici cu tot preluată de tine(cd_mişa) şi reintrodusa la intrare în sistem + linguriţa ta(dracu se gândea la o aşa ispravă). Link spre comentariu
Kosmin Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Ca sa nu ne mai invartim in jurul cozii, am descarcat si eu arhiva pusa de misa, am luat fisierul "10 - armonica 10.wav" si spice-ul imi arata exact ce contine acesta: Daca ne apucam sa facem tot felul de masuratori ar fi bine sa stim ce urmarim, altfel e doar "maculatura". Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Mai mai sa inceapa un razboi.Presupun ca la tuburile de gabarit mare microfonia se poate verifica cu polonicul. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Adica exact ce am vrut sa contina. Den a facut confuzii...Nici eu nu m-am prins din prima ca despre aceste fisiere era vorba pentru ca nu ma putea duce gindul ca cineva le va folosi la masurarea THD-ului . Cu atit mai mult cu cit am mai pus si alte semnale de test sinus pur. (2 cd-uri de test) Link spre comentariu
Den Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Pai de prima oara am spus ca am folosit wavurile puse de misa..Sunt cate doua semnale combinate.1khz+2.3..10 . Am generat si eu acum .In ultimele nu am mai pus thd decat la fundamentala. Eu zic ca nu am comentat nimic referitor la screenuri,doar comparam doua amplificatoare complet diferite.Zau ca nu vroiam sa masor thd-ul,informatia era acolo pe ecran si am pus ce era,ulterior nu am mai pus.Daca vroiam sa masor thd-ul cu pc-ul va puneam screen cu niste cifre..ceva de genul: Cum am fost offtopic si in pom imi cer scuze.Le sterg? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 "Criterii de masurare THD+N" Cine dumnezeu se gândea ca tu nu prezinţi fft avand ca bază o frecvenţă fundamentală curată ?!(mai ales fără precizări). Numai dvb avea la un moment "anodul înroşit" după care a urmat celebrul "făcător de minuni 3Kw-AF" Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Cum am fost offtopic si in pom imi cer scuze.Le sterg?Si exemplele "asa nu" pot fi bune. Si din greseli se poate invata. Pentru a se evita in viitor. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Celebrul "făcător de minuni 3Kw-AF" ne sugera să facem o chetă ceva(două pagini în urmă)... ,să angajăm electronist ,iată acum un alt final care nu ţine cont de sugestia sa(jignitoare/impertinentă).. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Den, nu-ti fa nici o problema, sigur ai invatat ceva cu aceasta ocazie. Doar incearca data viitoare sa explici ce faci si saintrebi daca nu stii. (nu ca ai primi cu certitudine raspunsul corect , dar poti incerca) Link spre comentariu
Den Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Recunosc ca abia acum pe seara am citit in urma si integral.Toata ziua am avut reply deschis cu orele..dar cu timp limitat,am raspuns lui "adrian_pic" si cand am postat nu am mai citit ce s-a scris intre timp.Am citit printre randuri,frecvente parazite,artefacte..ma gandeam numai la ce se afla intre cele doua semnale,la zgomot,brum,nicidecum propriuzis la ele. Cand am dat de fisiere,le-am dat jos si mi-a plesnit prin cap sa fac o diferentiere intre cele doua amplificatoare si dupa ce am facut screenurile le-am pus tot aici,pentru ca oricum e la moda sa mai postezi aiurea din cand in cand prin topicuri.Nu am mai verificat in ce data au fost puse fisierele de Misa ,acum am vazut ca e ceva timp diferenta,eu aveam impresia ca toata lumea e in tema,si cum nici nu m-a intrebat nimeni ce e cu ele decat prea tarziu,i-am dat inainte.De asta am facut si acel video.. Pana in ultima clipa eu am crezut ca toata lumea stie ca e ditamai semnalul la 1khz +armonica.Din primele seturi de screenuri,chiar din primele,se subintelege ca sunt una dupa alta.si cand am fost intrebat ...ce naiba fac acolo,eu am refacut si am scris mare,dar fara sa mai precizez 1khz fundamentala pt ca era acolo,mare.Si asa,imi parea o deosebita tampenie sa mai scriu ca e armonica la 10khz,pt ca se vede...destul de mare.Chiar am crezut ca sunt luat la misto de valderama cand am fost intrebat de sinus pur,din cauza asta am si raspuns in raspar ca si daca il asculti iti dai seama ca nu e pur..Si pentru ca au fost ultimele screenuri,inregistrate cu microfonul,am crezut ca face aluzie la fisier wav cu artefacte sau placa defecta,eu am crezut ca se leaga de ceea ce exista intre cele doua tonuri. Chiar m-am bucurat cand am gasit fisierele astea cu armonici atat de puternice..ce am mai avut erau la volum mic si de multe ori duceam amplificatorul in distorsiuni.Evident ca nu aveam de ce sa caut un fisier audio cu sinus pur,pentru ca am in program generator.. Oricum,bien ca e oprit aici,va spun sincer,inca 30 de pagini si tot nu as fi specificat ca e 1+1. Inca odata ,imi cer mii de scuze,probabil ca urmatorul video ar fi destabilizat de tot situatia ) Link spre comentariu
Vizitator prutus Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=S9PLQEBzNAY Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Cum se cerne adevarul pana la urma daca totul se face cu mult calm si respect. Den bine ca ai rabdare si timp sa faci anumite experimente. Link spre comentariu
mișa Postat Iulie 21, 2013 Partajează Postat Iulie 21, 2013 Lasind desenele animate la o parte, hai sa ne lamurim ce e cu FFT si THD. 1. Prin analiza Fourier, (transformata Fourier) descompunem un semnal oarecare in componente sinusoidale de o amplitudine si faza cunoscute. Din aceste componente putem calcula THD, spectrul semnalului, corelatia a 2 sau mai multe semnale etc. 2. FFT (Fast Fourier Transform), adica Transformata Fourier Rapida, e un ALGORITM matematic prin care se poate obtine Transformata Fourier cu mai putine calcule (mult mai putine), de aia e folosit si apreciat. Sa stiti ca nu ii este usor unui calculator sa calculeze Transformata Fourier fara a folosi algoritmul FFT. Parca pentru N puncte ar face N patrat operatii gen inmultiri. (de obicei e vorba de mii-zeci de mii de puncte, unde mai pui ca analizoarele de spectru din diverse programe de editare audio fac aceasta analiza in timp real) Cred ca e clar ca nu poate fi confundata notiunea de THD cu FFT. Pe baza rezultatelor FFT, poate fi calculat printre altele si THD cu formula pusa de Sebi mai sus. Asta ar fi singura legatura. Am scris asta pentru ca Victor ii tot da inainte cu "pentru cei care confunda FFT cu THD". Eu nu am observat ca ar confunda cineva...doar ca nu stie ce reprezinta fiecare. Aaaa si inca ceva: Transformata Fourier a unui semnal sinusoidal perfect...ghici, e chiar el insusi. Asta ne arata ca NU contine alte semnale, e "pur". Daca acest semnal il trecem printr-un amplificator si facem Transformata Fourier pentru semnalul de iesire, ghici ce vom vedea? Niste semnale suplimentare, de diverse amplitudini si faze...adica diverse armonici... Adica daca vom folosi la intrarea unui amplificator un semnal sinus pur, daca facem Transformata Fourier a semnalului de iesire, toate semnalele obtinute suplimentar vor fi DISTORSIUNI. Despre binecunoscutele "poze" cu FFT-uri....Ele ne arata REPREZENTAREA GRAFICA a rezultatului Transformatei Fourier a unui semnal, in coordonate Amplitudine-Frecventa. Faza nu se vede in aceste grafice. Daca aceste rezultate nu ar fi reprezentate grafic, foarte putini le-ar intelege (nu zic ca multi inteleg graficele, dar oricum, mai multi ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum