adrian_pic Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Acel electronist care putea sa faca gratis nu a facut gratis multe. Lazaroiu, se poate numi cu adevarat forumist, prin prisma simularilor GRATUITE si intr-un numar imens de mare. Daca doresti sa iti aduci aportul pe acest topic esti binevenit, dar nu te astepta sa primesti nimic in schimb. Poate cel mult ti se va multumi si atat. De facut o cheta pentru scopul propus de tine nu va face nimeni. Nu are rost sa platesti cand in timp ajungi la acelasi rezultat gratis. Informatia asta este gratuita in cea mai mare parte si este accesibila pe net. Deci este doar o chestie de timp pana se elucideaza o problema. Aici suntem multi si asta este cheia succesului, pentru ca desi purtam discutii mai aprinse fiecare isi spune parerea din punctul lui de vedere si in final totul se cerne si ramane adevarul. Nu mai spun ca una este sa caute un om o informatie pe internet si alta este sa o caute minim 10 oameni. S-a vazut ca s-au pus link-uri foarte interesante care au elucidat multe aspecte. Nu-ti contest valoarea ci caracterul tau. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Trebuie sa ne punem de acord cu legatura intre FFT si THD. THD-ul singur nu a provocat dezbateri din cate imi aduc aminte ci doar combinatia FFT - THD. Oricum timp este si ne vom pune de acord atunci cand vor fi suficiente dovezi unanim acceptate de toata lumea pentru un anumit verdict.Sa stii ca glumele de multe ori nu trebuie amestecate cu dezbaterile pentru ca multi pot spune prostii si apoi sa vina cu replica ca au glumit. O dezbatere este mai scurta si mai eficienta daca toata lumea este serioasa si lasa glumele pentru alte ocazii. Link spre comentariu
hpavictor Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Eheee...scoala veche inca isi spune cuvantul .Multumesc dnului @Traian B pentru faptul ca a incercat sa atraga atentia celor ce inca nu au inteles ca este o grava eroare sa confundam notiuni elementare , adica FFT cu THD .Este adevarat ca Elforum este o platforma pentru amatori , dar unii cred in continuare ca daca tipa mai tare si cunoscatorii nu ofera un raspuns argumentat , cu justificari tehnice si competent , adica pe limba prostilor , instantaneu , gata , cei mai " vocali " au intotdeauna dreptate .Nici pe departe , deoarece legile fizicii nu pot fi incalcate si este necesara o nota de trecere de minim 6 la matematici speciale in anul 1 . Cunoscatorii inteleg despre ce cosmar discutam...sunt exceptati doar habarnistii si plagiatorii !Se stie ei care este... Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Daca inlocuiesc cuvantul aport = contributie materiala sau intelectuala nu observ nici un pleonasm. Nu sunt eu vinovat ca in limba romana aceasta este traducerea. Tot niste smecheri din trecut care doreau sa se dea mari incepeau intr-o discutie purtata in romaneste sa "scuipe" cuvinte in franceza ca sa arate ca ei este culti si cunosc limba franceza. Eu astazi pltesc prostia lor si a faptului ca atunci nu s-au gasit niste romani sa le traga una peste ceafa si sa ii oblige sa vorbeasca romaneste si sa nu se mai prosteasca. S-a considerat pleonasm (acum nu mai este considerat) pentru ca traducerea este cea de mai sus. S-a inteleg ca tu nu m-ai de invatat nimic in domeniul electronicii? Tu intrii pe forum sa predai electronica sau sa inveti ceea ce nu stii? Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 ... deoarece legile fizicii nu pot fi incalcate ...Era o gluma a grupului Divertis in care politistul satului, auzind ca au aterizat extraterestrii, pune mina pe cartea de fizica si pe chitantier si se duce sa vada. Daca ar fi constatat ca incalca vreo lege a fizicii, urma sa le citeasca legea si sa le taie chitanta. On topic: Ar trebui sa intervina Den si sa spuna clar ce test a facut. Altfel cu informatii eronate induce lumea in eroare. Daca a introdus o frecventa sau doua. Poate ca-i oscileaza oscilatorul, daca pot spune asa. Pe linga frecventa dorita mai apare o freventa. Asta in caz ca a inteles ce test a facut. Den ai uitat să faci o precizare partea de sus semiconductori jos tub .Nu am uitat dl valderama..nu am vrut.Ca sa va spun sincer nici eu nu stiu care cum e. Am un folder cu identificarea la indemana,dar prefer sa nu ma uit inca. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Aveţi puţintică răbdare poate urmează esenţa 3kw -AF cu tot ce trebuie thd fft bode imd...măcar simulată moment în care probabil unii dintre noi vor scoate pălăria în semn de respect(pentru realizarea "tehnică"). Până acum ştiinţa acestui "domn" în ale audio-frecvenţei nu sa materializat/concretizat(posibil trebuie să faceţi chetă...). Nu vedeţi domnilor pentru o frecvenţă fundamentală dată(thd fft) se discută "produse de intermodulaţie". Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Nu pe toate spectrogramele acea armonica are 10kHz. Pe unele are 2kHz, 3kHz, 4kHz, 5Khz, 6Khz, 7kHz....Ce e interesant e ca pe ambele amplificatoare acea armonica, este asa de mare in amplitudine, fix la aceeasi frecventa. Pe ambele amplificatoare se schimba deodata 2kHz, 3kHz, 4kHz, 5Khz, 6Khz, 7kHz....E greu de crezut ca ambele amplificatoare au o comportare identica. Si cel cu tub si cel cu siliciu.Mult mai probabil e sa aibe oscilatorul o frecventa parazita pe linga frecventa dorita. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 S-a folosit cred cartela de sunet ca generator de semnal si pot aparea tot felul de artefacte. Cine stie si fisierul wav cum arata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Nu pe toate spectrogramele acea armonica are 10kHz. Pe unele are 2kHz, 3kHz, 4kHz, 5Khz, 6Khz, 7kHz.... Ce e interesant e ca pe ambele amplificatoare acea armonica, este asa de mare in amplitudine, fix la aceeasi frecventa. Pe ambele amplificatoare se schimba deodata 2kHz, 3kHz, 4kHz, 5Khz, 6Khz, 7kHz.... E greu de crezut ca ambele amplificatoare au o comportare identica. Si cel cu tub si cel cu siliciu. Mult mai probabil e sa aibe oscilatorul o frecventa parazita pe linga frecventa dorita. Da , am urmarit atent ce spui... Posibil Den nu are la intrare o frecvenţă fundamentală dată 1khz-sinus(poate aplică la intrare semnal muzical ) ,nu ştim exact ce prezintă Den (aşteptăm precizări). Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 S-a folosit cred cartela de sunet ca generator de semnal si pot aparea tot felul de artefacte. Cine stie si fisierul wav cum arata.Te pomenesti ca pina la urma de vina o fi misa, cu wav-urile lui cu tot. :ras:Trebuie pus osciloscopul la intrarile in amplificatoare. Link spre comentariu
gg101 Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 ... de ce THD se calculeaza tocma' ca si sqr din suma patratelor nivelelor armonicelor, ......cu voia dvs si daca imi este permis , as adauga si "de ce se raporteaza totul la fundamentala ??? " Stimati Domni! inainte de va ruga sa "sacrificati" cateva minute pt citirea unui document care trateaza distorsiunile in aplicatiile AF , scris de Keith Howard (membru AES) , doresc sa reamintesc (precum un simplu CD Player) ca , neliniaritatea este efectul unui transfer de curent dintr-un circuit , neproportional cu tensiunea aplicata . http://www.gedlee.com/C8A7D6B8-B0F6-4CB ... s/THD_.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 http://www.gedlee.com/C8A7D6B8-B0F6-4CB ... s/THD_.pdf posibil ai unitatea configurată server şi/sau plină de troieniAşa trebuia pushttp://www.gedlee.com/downloads/THD_.pdf Link spre comentariu
Den Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Pai si eu ce sa zic,ca sunt blocat Chipul intern al placii de baza il folosesc,mai am doua placi mai pro,dar au filtre. Stau si analizez de cateva ore,imi pare cam prea mare zgomotul intern fata de teste mai vechi,posibil sa fie afectat de vreo descarcare. Mare lucru nu am facut, misa a atasat aici pe forum wavurile create de el.Pentru ca le-am gasit de-a gata si cu 15% mai mult,inca frumos puse in arhiva,le-am dat play si am facut screenuri la spectru .Habar nu am daca e bine facut wavul. Am mai facut masuratori de genul cand cautam defectiuni pe la corectoarele de ton,dar numai cu o fundamentala mai mare si una doua mai mici pe langa.Tot wav.. Oricum brumul se vede destul de liber la cel pe discrete,care e usor peste limita audibila..chiar nu ma asteptam sa mai zica cineva de el ceva..La cel pe tuburi e sub audibil,e pe acolo si el.Nu prea ma uit prin zona de jos stiind ca sunt tot felul de zgomote care mai de care..O placa de captura externa pe acumulatori cu program dedicat cam prea mult pt cate montaje fac eu.. Eu in general folosesc spectrul in special pt a cauta oscilatii si a regla compensari la amplificatoarele pe si,unde thd este egal cu zero.Spun in general,ca mai fac si tot felul de teste exotice.De lovit lampile cu lingurita nu ati auzit pana acuma... Asa arata un test mai vechi de imd pe amplificatoul pe tuburi, + zgomot 1.6% facut cu rmaa Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 ... Poate ne confirmi acum Den dacă mai sus(în toate situaţiile) aveai la intrare o frecvenţă fundamentală dată 1khz-sinus (şi doar atât). În toate ecranele apare marcat 1000,00Hz(dreapta sus aşa văd). Foarte importantă precizarea confirmarea(infirmarea) dumneata. Link spre comentariu
adigh Postat Iulie 20, 2013 Partajează Postat Iulie 20, 2013 Mare lucru nu am facut, misa a atasat aici pe forum wavurile create de el.Pentru ca le-am gasit de-a gata si cu 15% mai mult,inca frumos puse in arhiva,le-am dat play si am facut screenuri la spectru .Habar nu am daca e bine facut wavul. Daca nu sti ce bagi in amplificator, cum sti ca nu e bine ce iese ? (anomaliile)...Am mai facut masuratori de genul cand cautam defectiuni pe la corectoarele de ton,dar numai cu o fundamentala mai mare si una doua mai mici pe langa.Tot wav.. Cu 3 fundamentale rezultatul e garantat. Eu in general folosesc spectrul in special pt a cauta oscilatii si a regla compensari la amplificatoarele pe si,unde thd este egal cu zero.E bine cind ai THD-ul zero....mai fac si tot felul de teste exotice.De lovit lampile cu lingurita nu ati auzit pana acuma...Da-i inainte. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum