Marian Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Este configuratia arhicunoscuta a generatoarelor de curent constant de la amplificatoarele audio spre exemplu... un bipolar este deschis de caderea de tensiune pe o rezistenta shunt si acesta comanda la randul sau un alt circuit/tranzistor. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Eu am impresia ca o cadere de 0,7V nu prea are de-a face cu un stabilizator cu deriva foarte micaDaca reactia de tensiune se culege dupa el, trebuie mai multa atentie pt compensare Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Mai 24, 2013 Partajează Postat Mai 24, 2013 Poate scadea de la 0,7 la 0,2V dar daca se doreste o cadere de tensiune minima folosirea comparatoarelor e necesara. limitator curent.pdf Link spre comentariu
wally_gatter Postat Iunie 21, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2013 Am revenit asupra schemei de fata. voi monta niste condensatori intre pinii TL431 ca sa elimin tendintele de oscilatie, o sa montez condensatori de 100pF-1nF , pana gasesc valoarea optima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum