Florin berdila Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Am un acumulator de 180A si cand lam pus pe redresor la incarcat un element fierbe la borne creste tensiunea dar nu are putere sa topeasca un fir de sarma cand ating bornele sa fie acel element de vina si daca este ce mai pot face ? Link spre comentariu
adryano Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Nu doar acel element e de vina. Cind un element e problema, scade si tensiunea per total (ceva gen 10-11 V) Problema e in placile acumulatorului care sunt consumate si nu mai pot participa in circuitul reactiei chimice la capacitatea maxima, deci curent mic. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Am mai vorbit de acumulatorul meu un singur element fierbe si scoate fum sau abur lam golit am pus apa distilata la spalat dar tot acel element fierbe sai mai fac cicluri de spalare sau ce sai mai fac? Am cumparat electrolit dar va mai intreb pe dumbeavoastra Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 Eventual cu apa sfintita nu ca ar ajuta mult da sa fii impacat ca ai incercat toate posibilitatile inainte de REMAT. Grig Link spre comentariu
adryano Postat Martie 27, 2015 Partajează Postat Martie 27, 2015 (editat) Am mai vorbit de acumulatorul meu un singur element fierbe si scoate fum sau abur lam golit am pus apa distilata la spalat dar tot acel element fierbe sai mai fac cicluri de spalare sau ce sai mai fac? Am cumparat electrolit dar va mai intreb pe dumbeavoastra Uitati-va care este situatia: la incarcare, tensiunea poate creste excesiv(chiar si peste 15 volti, daca mariti tensiunea), insa aceasta este formala si se datoreaza celulelor sulfatate sau la care pasta este deja consumata.Care este tensiunea in gol, masurata dupa o bucata de timp(gen o zi de exemplu)? Daca e peste 12 V, atunci e sulfatare clara a celulelor(procedura de recuperare a fost descrisa mai sus). Daca e mai mica de 12 V, atunci pasta din celule este consumata(sansa de recuperare e cea mai redusa, practic zero). Editat Martie 27, 2015 de adryano Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 pot topi zapada si apa rezultata sa i pun la un acumulator auto in loc de apa distilata Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 Zapada este practic apa distilata, la fel si apa de ploaie daca n-a curs pe un acoperis metalic. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 20, 2016 Partajează Postat Ianuarie 20, 2016 domnule Puriu deci pot pune la elementi unui acumulator nu a facut contact cu metale sau altceva dar am citit undeva ca si zapada ar fi contaminata din atmosfera si ca nu ar fi buna ca apa distilata Link spre comentariu
puriu Postat Ianuarie 22, 2016 Partajează Postat Ianuarie 22, 2016 Apa de ploaie nu contine elementele daunatoare pentru acumulator: calciu, clor si metale grele. Daca nu ploua, se poate folosi chiar si condensul ce curge din instalatiile de aer conditionat. Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 lamuritima va rog cum aflu ca apa distilata nu conduce curentu electric am inteles sa pun un bec inseriat cu apa si cu un acumulator di daca becu nu de aprinde este apa pura adica distilata dar eu va intreb de ce putere sa fie becu sau ce metoda mai este de a afla ca apa este distilata si nu conduce curentu va multumesc pentru intelegere Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Nu te mai chinui să mai redescoperi mersul pe jos, dacă suspectezi un anumit element al bateriei, golește-l și scurtcircuitează-l prin căpăcelele de completare al electrolitului și vezi dacă mai poți face ceva cu elemenții rămași.Oricum bateria e condamnată altfel.... Link spre comentariu
manolo Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 lamuritima va rog cum aflu ca apa distilata nu conduce curentu electric am inteles sa pun un bec inseriat cu apa si cu un acumulator di daca becu nu de aprinde este apa pura adica distilata dar eu va intreb de ce putere sa fie becu sau ce metoda mai este de a afla ca apa este distilata si nu conduce curentu va multumesc pentru intelegere Un bec luminare. Link spre comentariu
Florin31 Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 validae Cum se scurtcircuiteaza un element mort intr-un acumulator daca ceilalti 5 functioneaza ? Link spre comentariu
Florin berdila Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 am gasit si citit ca apa distilata are o rezistenta de 18Mohmi dar ce nu am inteles este cum masor cu aparatu de masura am selectat aparatu pe M ohmi dar la ce distanta se din cei doi pini ai aparatului de masura in apa pe care o masor rezistenta electrica Link spre comentariu
validae Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 @wapnet.... cele şase elemente ale unei baterii de acumulatori sunt înseriate prin bare de plumb la nivelul pereţilor despărţitori dintre elemente.Dacă unul din elementele bateriei este ,,mort,, deci nu mai are nicio capacitate, se comportă ca o rezistenţă înseriată cu ceilalţi. Se poate scurtcircuita acel element după ce se goleşte complet electrolitul, iar şuntarea se face prin scurtcircuitarea plăcilor la nivelul barelor superioare de conexiune. Link spre comentariu
Postări Recomandate