Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Deci. M-am apucat de capu meu sa fac ceva ce am vazut la 2 baieti mai mari (a 10-a), adica sa bag un led la 220v. Am fost la magazin am cumparat rezistente si leduri. Am cumparat ledurile de 2 culori. Adica odata se aprinde rosu si odata albastru. De la magazin mia spus ca imi trebuie si o dioda. Am cumparat si de aceea si am plecat acasa. Ajuns acasa am facut ceva... Dar nu mi se aprinde si culoarea albastra. Sa imi spuneti cu ce am gresit ! Nu sunt asa bun. Dar imi place si vreau sa invat ! Circuitu meu arata asa : 470k !!! Nu 474k... am gresit in schema... Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Inverseaza conexiunile la LED ... ai grija cu firele la priza ... Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Daca inversez nu se aprinde deloc. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Sigur sant cu 2 culori ? Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Da. Rosu - Albastru.Daca il bag la baterie se aprind amandoua... :| Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cum procedezi ? .... inversezi conexiunile ? Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Daca inversez conexiunile la led nu se aprinde deloc...Dioda este in paralel cu Ledul. Iar acestea in serie cu 2x Rezistenta 470k(puse in paralel.)Cu ce am gresit ? De ce nu se aprinde si albastru? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 sa bag un led la 220v.Dioda redresoare trebuie înseriată cu LED-ul, dacă sursape care ai desenat-o greşit (aşa se reprezintă un elementgalvanic, deci o sursă de c.c.) vrea să fie reţeaua de 220 Vc.a. După valoarea rezistenţei echivalente înseriate (237 KΩ)aşa s-ar părea. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Ma poti ajuta cu o schema ?Avand: dioda, led si 2a rezistente de 470k ? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cum procedezi ? .... inversezi conexiunile ?Te-am intrebat cum procedezi sa le aprinzi pe ambele de la baterie ... Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Trebuie să înţeleg ce-ai vrut să reprezinţi, nu cunoştibine simbolurile. Cercul vrea să fie LED-ul şi are o diodălegată în paralel ? Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cum procedezi ? .... inversezi conexiunile ?Te-am intrebat cum procedezi sa le aprinzi pe ambele de la baterie ...Este un singur led... cu 2 culori...La baterie cand e pus bine se aprind amandoua culori asa cum ar trebui.Daca pun bateria invers nu se aprinde deloc.Edit: da. am facut schema cu un program putin mai vechi. este un bec in paralel cu o dioda. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Muţi dioda în serie cu LED-ul (acum e în paralel cu el)pentru că trebuie să-l alimentezi cu tensiune continuă. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 L-am pus chiar acum... Se aprinde doar rosu :| Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Cred că totuşi ai greşit ceva, postează schema modificată. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum