Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Aprinderea unui led cu dioda

Vizitator Comyy

Postări Recomandate

Vizitator Comyy

Deci.

M-am apucat de capu meu sa fac ceva ce am vazut la 2 baieti mai mari (a 10-a), adica sa bag un led la 220v.

Am fost la magazin am cumparat rezistente si leduri. Am cumparat ledurile de 2 culori. Adica odata se aprinde rosu si odata albastru. De la magazin mia spus ca imi trebuie si o dioda. Am cumparat si de aceea si am plecat acasa.

Ajuns acasa am facut ceva... Dar nu mi se aprinde si culoarea albastra.

Sa imi spuneti cu ce am gresit ! Nu sunt asa bun. Dar imi place si vreau sa invat ! :)

Circuitu meu arata asa :

470k !!! Nu 474k... am gresit in schema...

post-76512-139829621955_thumb.png

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 38
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gauss

7

• validae

5

• cristian_draghiescu

4

• salsa

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Comyy

Daca inversez conexiunile la led nu se aprinde deloc...Dioda este in paralel cu Ledul. Iar acestea in serie cu 2x Rezistenta 470k(puse in paralel.)Cu ce am gresit ? De ce nu se aprinde si albastru?

Link spre comentariu

sa bag un led la 220v.

Dioda redresoare trebuie înseriată cu LED-ul, dacă sursape care ai desenat-o greşit (aşa se reprezintă un elementgalvanic, deci o sursă de c.c.) vrea să fie reţeaua de 220 Vc.a. După valoarea rezistenţei echivalente înseriate (237 KΩ)aşa s-ar părea.
Link spre comentariu
Vizitator Comyy

Cum procedezi ? .... inversezi conexiunile ?

Te-am intrebat cum procedezi sa le aprinzi pe ambele de la baterie ...
Este un singur led... cu 2 culori...La baterie cand e pus bine se aprind amandoua culori asa cum ar trebui.Daca pun bateria invers nu se aprinde deloc.Edit: da. am facut schema cu un program putin mai vechi. este un bec in paralel cu o dioda.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări