Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor automat

cearda

Postări Recomandate

Am inteles. Ce nu stiu este daca pentru acumulatori auto se fac modificari, fiindca asa cum este descris in articol, are curent de incarcare destul de mic. Eu am un redresor vechi, redac parca, duce lejer vreo 6 amperi, dar nu mai are termocupla si voiam sa ii adaptez aceasta modificare, eventual si cu un voltmetru pus pe panou.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

10

• Dr.L

5

• catax4u

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ai transformatorul, poti realiza montajul dupa schema postata de Cearda. Este discutata pe forum acea schema cu toate detaliile. Schema a fost publicata si in cartea "Montaje electronice de vacanta".

Link spre comentariu

Pentru acumulatori auto. In functie de capacitatea acumulatorului se dimensioneaza si transformatorul. Schema postata de Cearda este discutata pe forum. A fost realizata de mai multi useri. Pentru acumulatori mici (12V / 7A) am facut montajul acesta si functioneaza foarte bine.

La schema asta as avea cateva intrebari:1. ce valori au R1,R2 si celelalte rezistente care apar acolo gen 3R9 si, un ex. R7 2k2 si altele de genu asta inseamna caR7 are valoarea de 22k? 2. F1=0.5A e o sigurqanta fuzibila?3. C=4u7 inseamna ca are valoarea 47u?4. Led-urile de acolo sunt cele pe 3V?5. Potentiometru R9 de 1k poate fi inlocuit cu unul de 10k?
Link spre comentariu

1. In locul R1, R2 am folosit o singura rezistenta de 1 Ohm / 3W. (Asta am avut.)

3R9 = 3,9 Ohmi, 2K2 = 2,2 K.

2. Da, este o siguranta fuzibila.

3. 4uF7 = 4,7 uF.

4. Led-uri obisnuite.

5. Este un semireglabil de 500 Ohmi sau 1K.

Vezi ca am pus link catre schema.

Si poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salut vreau sa fac si eu acest montaj din revista conexclub asa ca m-am decis sa desenez cablajul din nou astfel incat LM317 sa vina undeva pe lateral sa pot sa ii pun radiator mai mare. Pentru a putea incarca acumulatori mai mari i-am pus 2 LM317 in paralel nu stiu ce efect o sa aiba dar sper sa creasca curentul pe iesire ca sa pot incarca un acumulator cu plumb de 12V 55Ah pe care il folosesc din cand in cand, cand se ia curentul pe perioade mai mari. O sa pun cablajul redesenat de mine, astept opinia dumneavoastra pentru eventuale imbunatatiri.

Aici este poza cu cablajul impreuna cu fisierul in sprin-layout 6.0

https://www.dropbox.com/s/h51wze7uc4eiu9k/cablaj.bmp

https://www.dropbox.com/s/45ytwdka1a8oz9u/Incarcator%20pentru%20acumulatoare%20LM317.lay6

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

O schema de redresor / incarcator  pentru acumulatori auto care livreaza pana la 20A unde gasesc ? Am de realizat pentru cineva un asemenea mamut , si nu prea gasesc scheme de asa "mare putere"  ... 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări