Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor automat

cearda

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• albasete

10

• Dr.L

5

• catax4u

3

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Baterii auto mai degraba, dar in principiu orice baterie cu plumb cu tensiunea de 12V.Pentru UPS e recomandat sa se incarce pana la max. 13,8V .La cele auto, tensiunea maxima la decuplare se poate duce lejer si la 15-16V in functie de vechimea bateriei.Cu cat e mai ,,batrana" cu atat tensiunea maxima la sfarsitul incarcarii e mai mare. Cand sunt noi, tensiunea maxima la sfarsitul incarcarii se recomanda a fi 14,4V (asa trebuie reglat si releul de incarcare de pe masina)

Link spre comentariu

Pentru UPS e recomandat sa se incarce pana la max. 13,8V

Nu este asa!Acumulatorii cu gel tot la 14,4V trebuie incarcati.Dar daca se tin sub tensiune in regim permanent, atunci trebui sa aiba maxim 13,8V la borne (in regimul asta stau in ups)
Link spre comentariu

Pai UPS-ul prin definitie, sta mereu sub tensiune, si acumulatorii se incarca la maxim 13,8V cum am zis.Daca se utilizeaza bateria cu gel in alta aplicatie, alta decat UPS , se poate incarca pana la 14,4V.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Pentru acumulatori auto. In functie de capacitatea acumulatorului se dimensioneaza si transformatorul. Schema postata de Cearda este discutata pe forum. A fost realizata de mai multi useri. Pentru acumulatori mici (12V / 7A) am facut montajul acesta si functioneaza foarte bine.

post-46864-139829694721_thumb.jpg

Link spre comentariu

Aveti cumva si pdf-ul cu pcb-ul desenat pentru transfer termic? Daca da, il puteti posta? Nu imi dau seama, sursa asta asigura deconectarea automata la finalizarea incarcarii? Unde a fost discutata in detaliu?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări