Matrixu Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Problema se manifesta in felul urmator :La instalarea driverului audio, sunetul poate fi configurat in 5.1 fara probleme. Am o placa de sunet Realtek onboard. Fiecare boxa din sistem se aude Ok, semnalul este trimis corespunzator atat la sateliti cat si la Subwoofer si Center. Sistemul este un Genius 5.1 5005. Dupa instalarea unui codec, orice fisier audio-video pe care i-l rulez se aude doar in stereo, chiar cu configuratie setata pe 5.1, iar la teste, toate boxele raspund conform setarii 5.1. Daca rulez un clip de pe youtube se aude in 5.1 fara probleme. Am incercat si cu K-Little Codek pack, si cu Windows 7 Codec Pack, Media Player Codec Pack, DivX8, Combined Comunity codec pack. Testat cu Media Player, BsPlayer, VLC, GomPlayer si este la fel. Sunetul mai poate fi auzit doar in mod stereo. Am incercat sa modific setariile codecurilor dar nici o schimbare. Am reusit pana la urma sa obtin ceva de genul 5.1 prin bifarea obtiuniilor de : Speaker fill si Bass Management din meniul placii de sunet, dar sunetul nu este la fel de "cald" ca inainte de instalarea codecurilor, volumul la Center si la subwoofer nu sunt la fel de mari iar basul nu mai este la fel de profund ca inainte. Vreau sa spun ca inainte de a reinstala Windowsul am avut sunetul 5.1 complect, fara a fi nevoit sa bifez acele doua obtiuni. A mai avut cineva asemenea problema? Aveti idee de unde trebuie setat si ce? Eu m-am nebunit de cap cu cate setari am facut si tot nimic. Montionez inca odata : inainte de instalarea codecului totul era cum trebuie.Astept parerile voastre.Stima Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Vezi sa nu ai doua sau mai multe codecuri simultan instalate, vor intra in conflict.Verifica de altfel, in Device Manager daca exista probleme in legatura cu placa de sunet. Link spre comentariu
Matrixu Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Aici ai dreptate, nu e Ok sa ai mai multe codecuri instalate. La placa de sunet este totul OK atat in program cat si in device manager. E instalata cu acelasi driver ca si inainte. Am reinstalat de 2 ori windowsul tocmai din cauza ca dupa ce instalez un codec nu mai am decat sunet stereo din aplicatiile de media, cu toate ca la testul din meniul placii de sunet toate boxele raspund corect la test si chiar volumul pe ele OK. De exemplu din meniul placii de sunet, subwooferul se aude cu mult mai tare decat de pe o aplicatie, iar centerul se aude mai tare decat satelitii, dar la redare este cu totul aiurea, adica center, subwoofer si perechea spate de sateliti nu au semnal deloc, iar la marcarea celor doua obtiuni mentionate, primesc semnal dar foarte slab. Nu inteleg care e diferenta intre instalarea veche si asta noua.... de ce se comporta asa. Interesant este ca dupa instalarea si dezinstalarea codecului, sunetul nu i-si revine, sunetul ramane batut in cuie pe stereo sau cu configuratia care am zis-o din placa de sunet. Am descarcat un clip de pe youtube si le-am dat drumul in paralel la aceeasi calitate 1080p si este diferenta mare intre ele la capitolul sunet. Pe center si subwoofer sunetul e mult mai slab din aplicatia de pe PC, chiar data la maxim, iar de pe youtube se aude OK chiar si fara bifarea obtiuniilor de "spaaker fill" si "Bass management" . Am verificat si setat volumul pe toate cele 6 boxe la 100% dar nu ajuta cu nimic. Ceva se intampla la instalarea codecului, cred, deoarece inainte de instalarea codecului, totul merge OK. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum