Craciun Postat Septembrie 30, 2006 Partajează Postat Septembrie 30, 2006 ADC-ul e de 8 biti deci rezolutie la 5V slaba rau de acolo si forma de unda afisata "zgomotoasa". Trebuie ca treapta de cuantizare a ADC-ului sa fie f.mica calcul : 5v/256 trepte=19,XXXmV ceea ce ptr un osciloscop e imens de mult. si cu 12biti si tot e mult . (5V/4096=1,2mv pe treapta) Bun ar fi unul de 16biti sau chiar mai mult . In plus unda se vede intrerupta ptr ca rata de esantionare din tabele e slaba fata de unul uzual la 50Megasamples/s. Sorry ca va dezamgesc dar si pe mine ma interesa unul , cu toate ca am osciloscop , asa ca hobby. Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 3, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 3, 2006 stiu ca rezolutia este de kko, dar eu mam apucat de montaju ala, foarte ieftin de altfel, ca sa pot vizualiza semnale dreptunghiulare, in special provenite de la iesirea unui decodor ir TSOP ca sa pot face rutine in pic de decodare diverse protocoale. Foloseam placa de sunet dar imi distorsiona mul dreptunghiularele. De aia am facut pe asta iar la unde dreptunghiulare nu prea conteaza rezolutia . Link spre comentariu
Abram Burel Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 Pentru asta era mai util un analizor care să aibă şi memorie. Este unul tot free cu 8 canale pe portul paralel: http://www.xs4all.nl/~jwasys/old/diy2.html Link spre comentariu
bobtech Postat Octombrie 3, 2006 Partajează Postat Octombrie 3, 2006 stiu ca rezolutia este de kko, dar eu mam apucat de montaju ala, foarte ieftin de altfel, ca sa pot vizualiza semnale dreptunghiulare, in special provenite de la iesirea unui decodor ir TSOP ca sa pot face rutine in pic de decodare diverse protocoale. Foloseam placa de sunet dar imi distorsiona mul dreptunghiularele. De aia am facut pe asta iar la unde dreptunghiulare nu prea conteaza rezolutia .am eu un soft facut special pt vizualizarea semmnalelor de la telecomanda, prin conectarea senzorului IR la portul paralel. initial se vroia un proiect mai complex, dar din lipsa de timp a ramas doar pe 1 canal (Pinul 10 - ACK).link-ul exact: http://www.bobtech.home.ro/download/Osciloscop.zipNumai bine Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 15, 2006 Partajează Postat Octombrie 15, 2006 bobtech nu am testat programul tau dar am o intrebare legata de portul paralel: Ce frecventa maxima poti masura pe portul paralel? Eu am gasit ca rata de transfer la portul paralel ar fi undeva la 115kbytes/secunda si cum sunt 8 linii inseaman ca pe o linie a portului as avea 115k/8 = 14,4k/secunda, deci unde gresesc? Banuiesc ca softurile care folosesc un convertor trimit datele prin portul paralel care deja sunt memorate in convertor. Cine stie, imi poate da mai multe informatii? multumesc Link spre comentariu
XAN77 Postat Octombrie 15, 2006 Autor Partajează Postat Octombrie 15, 2006 asa e bobtech, e util ala pe lpt, dar nu prea se poate numi osciloscop deoarece nu arata decat o singura forma , cea dreptunghiulara, care ar putea sa nu fie asa frumoasa in realitate cum o vede LPT-ul. Montaju asta cu convertor A/D totusi chiar este o tentativa de osciloscop, intradevar costa si niste lei fata de celalalt care investia e zero . Acuma depinde de utilitatea lui, la mine e cam zero :smt003 ca in zilele cand faceam montaju miam cumparat un osciloscop SH, muuuult mai folositor . Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 15, 2006 Partajează Postat Octombrie 15, 2006 Fata de un osciloscop simplu, programul lui bobtech are avantajul sa memoreaza forma de unda si o poti analiza ulterior. Eu am folosit o data pentru a vedea forma de unda de la un senzor IR un osciloscop dar prea mult nu m-a ajutat cu toate ca era un HAMEG pe la 40MHz dar fara meorie. Atunci nici nu am vazut clar ca telecomenzile RC5 au o variatie destul de mare a perioadei semnalului. Link spre comentariu
bobtech Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 bobtech nu am testat programul tau dar am o intrebare legata de portul paralel: Ce frecventa maxima poti masura pe portul paralel? multumesc chiar nu stiu, n-am testat decat cu telecomenzi RC5, pt care se descurca suficient. tinand cont ca softul este facut sub Windoze, care nu este tocmai un sistem in timp real. rata de esationare, care depinde direct de timpul intre doua citiri ale portului, este influentata de sistemul de operare si de viteza calculatorului. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 Bun, dar la telecomenzile RC5 reuseai sa ai corect forma de unda? Vedeai ca palierul lui 1 logic este mai mic decit palierul lui 0 logic? Si inca o intrebare daca iti mai aduci aminte: cum faceai ca programul sa iti inceapa citirea atunci cind iti aparea trenul de impulsuri de la senzorul IR? Tu ai folosit linia ACK la care nu stiu cum ai avut acces din VB. Sun DOS da stiu ca se poate citi registrul de stare al portului dar in Windows nu stiu daca se poate asta. Daca iti mai aduci aminte, te rog mult sa scrii aici.merci Link spre comentariu
bobtech Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 nu mai stiu exact daca era diferenta intre 0 si 1, portul paralel i-l citeam direct citind portul de la adresa 378h, 379h si 37A (parca ultimul), folosind un DLL de pe net (disponibil in zip-ul cu care vine programul), scris in C.nu mai stiu sigur, dar parca esantionarea era triggerata de primul fron LOW al semnalului de la senzor. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Octombrie 16, 2006 Partajează Postat Octombrie 16, 2006 multumesc, am prins ideea :smt001 m-ai ajutat foarte mult cu mesajul tau! citeodata ma invart in jurul cozii si doar o idee de la cineva ma poate ajuta. inca o data iti multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum