Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iar Osciloscop ...

Postări Recomandate

s-a vorbit destul de osciloscoape soft pe placa de sunet. Nu ma multumeste, ca nu arata cum trebe semnalul dreptunghiular. Vreau ceva cu un A/D cum este la http://www.geocities.com/lptscope/hw.html sau preferabil cu PIC dar ceva simplu adica doar sa inlocuiasca A/D-ul din schema din linkul de sus. Pot face softul de pic sa trimiita datele prin 232 sau oricum altfel dar sa fac programe pentru comp ca sa "aranjeze" datele ca pentru un osciloscop habar nu am. Am cautat pe net, asta fac de 2 ore da nu am gasit nimik. A facut cineva schema din linkul de sus, stiti vreo alta varianta ...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Tocmai am corodat astăzi un mic cablaj pentru aşa ceva, de băgat într-o carcasă de DB25 (ceva mai grasă de acum vreo 20 de ani :) ) şi până mai pe seară sper să o "implementez". O să anunţ ce a... ieşit. Dacă chiar iese, o să public pe undeva, modul de realizare şi alte "păreri" personale.LE> Deocamdată pot să spun că... mişcă. Din lipsă de sursă de semnal :( am încercat cu... degetul. Testul ăsta l-a trecut cu brio :)Din păcate, abia pe luni poate să mă mai ocup de el.LE2> Am găsit o "gaură" în programul de azi şi am pus un generator de semnal de test pe PC (Test Tone Generator 4.0, shareware, merge în demo 30 de zile). Am obţinut, cu volumul la maxim, ce se vede, adică o formă de undă cu zgomot de cuantizare considerabil (semnal de test sinusoidal la 1 KHz). Mai e de "săpat".

Link spre comentariu

pana la ce frecventa duce smecheria facuta de matale?vad ca ai intrare pt alimtare si una pt semnal.ce ai mai trebuit sa mai setezi la pc sau a mers din prima?

Link spre comentariu

Nu am făcut determinări de frecvenţă maximă, dar omul care a proiectat chestia (link-ul din primul post) a vrut să facă ceva pentru domeniul ultrasonic şi declară că a obţinut ceva de genul X00 ksamples/sec.Alimentarea e luată de pe USB (cablul negru). Cea de-a doua intrare e pentru sincro extern.Am încercat şi varianta pentru DOS (zice că are acurateţe mai bună, dar e în... QBasic :) ). Probabil însă că pentru o duminică era prea mult. Posibil să fi fost probleme cu portul paralel că nu-mi ieşea decât o... linie dreaptă şi orizontală :(

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am facut si eu jucaria, merge ok. L-am verificat cu un generator de 1khz facut de mine acum multi ani, o balarie cu 2 tranzistori, care stiam de la osciloscop ca are o anomalie (aplatizare stanga :)) la alternanta de sus, in urma masurarii cu subiectul de fata am obtinut o sinusoida exact cum stiam ca trebuie sa arata, adica cu defectu de sus. Deci e ok. Mai ramane sa fac un generator simplu de semnal cu frecventa reglabila, simplu cu un cd4011 ca sa probez si banda de frecventa masurata. Oricum functioneaza .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări