Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Pornirea unui motor in sarcina


cristianvalentin

Postări Recomandate

Salutare stimati colegi! Doresc sa stiu daca pot face ceva astfel incat sa pot porni un motor de 2200W , alimentat de la retea, in sarcina. El actioneaza o pompa de apa care este intr-un camin la 2 m in pamant . Problema este ca de fiecare data cand trebuie pornit cineva trebuie sa intre in camin si sa ridice motorul , sa il invarta in sensul lui de mers in timp ce altcineva de la suprafata sa il porneasca din buton si pe urma sa se aseze cureaua. Daca se incearca pornirea lui fara cele mentionate mai sus sar sigurantele mai tare ca popcorn-ul .Va multumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • cristianvalentin

    8

  • zal

    3

  • maverik_ro

    1

  • Electronicserver

    1

Top autori în acest subiect

Problema este ca de fiecare data cand trebuie pornit cineva trebuie sa intre in camin si sa ridice motorul , sa il invarta in sensul lui de mers

pun pariu ca daca nu invarti de motor porneste cateodata in sensul care trebuie , cateodara in celalalt sens , cateodata nu porneste deloc ... doar bazaie ....

 

schimba condesatori si iti va merge garantat

Link spre comentariu

Un timp acest motor a fost folosit la o moara iar atunci cand il porneam decat apasam pe butonul de pornire si pe urma asezam cureaua. Nu s-a intamplat sa bazaie sau sa plece in celalalt sens

Link spre comentariu

un motor de 2200W , alimentat de la retea, in sarcina.

În aceste condiţii motorul poate absorbi în momentul pornirii

un curent chiar şi de peste 10 ori mai mare decât cel nominal.

Nici-o reţea casnică monofazată (corect dimensionată) nu e

capabilă de o asemenea suprasarcină.

Daca se incearca pornirea lui fara cele mentionate mai sus

sar sigurantele mai tare ca popcorn-ul

Dacă mai era nevoie de aşa ceva, iată dovada valorii extrem de mari

a curentului în circuit.

Link spre comentariu
Vizitator unualtu

In general la 2,2kw sunt motoare pt 380 sau 380-220 volti.Este pt trifazic.Pierzi din prima putere ca nu sunt alimentate toate bobinele,apoi curentul e 220 si nu 380,apoi pierzi putere in curea.Daca mai ai si raport la fulii,curea groasa,etc.ramai cu f putin din 2,2kw,poate nici un sfert.Daca e motor de 3000 rot/min incearca sa renunti la curea si pune o cupla clasica de pompe.Putina rabdare la centrare.Ce debit are pompa? de la ce adancime trage?e amorsata la pornire?Daca amorsezi dupa pornire ca nu porneste nici cu pompa goala...ai antrenament,dai ca pana acum.Succes sa faci bani de hidrofor,nu sunt asa scumpe,sau o pompa care nu e homemade,150 de lei la bazar.

Link spre comentariu

 

 

Nu stiu ce debit are pentru ca e home-made iar adancimea de la care trage tot ce stiu este ca pompa este batuta pana la 21 de m in pamant iar apa urca pana la 7 metri. Nu o mai amorsez , ea ramane amorsata mereu.Am hidrofor dar nu as vrea sa irig cu el iar in legatura de pompa care nu e homemade , mai am inca o pompa cu motor de 750 W cu rotor pe ax dar nu ma inteleg cu ea, nu merge tot timpul si se opreste cand vrea ea.

Link spre comentariu

Fără supărare, ar trebui să investeşti în utilaje mai bune, chiar şi într-un generator suficient de puternic. Dacă apa din puţ scade sub adîncimea de 10m devine o problemă mai mare.

Link spre comentariu

Daca pleaca in ambele sensuri inseamna ca ai probleme la condensatori. Deci schimba condensatorii. Si mai foloseste si semnul de punctuatie numit punct! Daca vrei sa te faci cat mai bine inteles si sa se sinchiseasca lumea sa iti raspunda. Dupa ce schimbi condensatorii, incearca sa te legi in nisa unde ai siguranta generala, adica acolo unde coboara firele care vin de la stalp. Banuiesc ca ai contorul pe stalp si nisa nu e sigilata. Nu te bransa la priza!

Link spre comentariu

Legat de condensatori, atenţie la tipul terminalelor, să fie cît mai groase, capabile de trecerea unor curenţi mari. Modelele obişnuite au nişte cose amărîte şi sînt bune ptr legat în paralel cu sursa de energie, nu în serie cum ar trebui în cazul de faţă. O soluţie mai bună ar fi o baterie de cond de valoare mai mică.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări