Vizitator bobbyD Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 As vrea sa stiu cateva lucruri despre fribra optica. Nu am vazut in viata mea dar in curand o sa am de a face cu ea in domeniu in care lucrez. Cum se face mufarea. Stiu ca se poate face prin doua metode: lipire si mecanic. Lipirea e mai avantoajoasa deoarece nu apar asa de multe interferente. Daca mi-ai putea da un link in care sa aiba si ceva poze, cum se mufeaza .. etc. ar fi super. Eu am gasit doar date generale. Link spre comentariu
Vizitator paniu Postat Septembrie 4, 2006 Partajează Postat Septembrie 4, 2006 incearca e-book-ul asta: http://rapidshare.de/files/31xxx4281/De ... d.pdf.html ar trebui sa te ajute, gasesti multe detalii, numai sa ai rabdare sa parcurgi materialul. edited by i0nutzb: next time, BAN. Nu ai voie să postezi warez... Eventual pe PM LATER EDIT: hmmm, cam ciudat ca un simplu fisier .pdf sa fie warez, fisierul e din colectia mea personala si l-am postat pe un site de unde se poate face DL... dar in fine, daca asta reprezinta o abatere de la reguli, ma conformez... Link spre comentariu
ph3e4r Postat Septembrie 6, 2006 Partajează Postat Septembrie 6, 2006 Cred ca mai bine ai apela la un profesionist. Aparatura necesara lipirii este foarte scumpa iar de cea mecanica nu prea am auzit sa se renteze. Daca lucrezi la o retea ceva nu ai ce face cu cea mecanica iar de mufat nu vei reusi si nu cred cati convine sa strici 2 km de fibra optica. Incearca la o retea mare dintrun orash invecinat. Link spre comentariu
Kiusro Postat Octombrie 24, 2006 Partajează Postat Octombrie 24, 2006 Inseamna ca asta ce ne baga astia de la UPC in casa nu-i cablu optic :axe: ?ca eu am folosit o bucata d cablu la ale mele si am lipit-o cu pistolul... Link spre comentariu
Tavi Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 evident, exista niste mediaconvertoare pentru a face conectarea fibrei optice :smt006 Link spre comentariu
Vizitator I0nutC Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 Inseamna ca asta ce ne baga astia de la UPC in casa nu-i cablu optic :axe: ?ca eu am folosit o bucata d cablu la ale mele si am lipit-o cu pistolul... :smt005 upc sa bage fibra optica in case :smt005 , acum 2 ani cica ei bagau fibra optica dar bagau coaxial de acela alb si lumea chiar credea ca e fibrea :smt005 :smt005 :smt005 Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 As vrea sa stiu cateva lucruri despre fribra optica. Nu am vazut in viata mea dar in curand o sa am de a face cu ea in domeniu in care lucrez. Cum se face mufarea. Stiu ca se poate face prin doua metode: lipire si mecanic. Lipirea e mai avantoajoasa deoarece nu apar asa de multe interferente. Daca mi-ai putea da un link in care sa aiba si ceva poze, cum se mufeaza .. etc. ar fi super. Eu am gasit doar date generale.Link-uri ce ar putea fi utile :http://www.dci.jp/jp/pdf_files/manual/ods_manual.pdfhttp://www.commscope.com/docs/fiber_manual_1003.pdfhttp://www.corningcablesystems.com/web/ ... 8000en.pdfhttp://www.corningcablesystems.com/web/ ... dg6ch6.pdfIn ceea ce priveste alegerea intre fusion si mechanical splice aceasta este :1) o problema de costuri ( ce deriva din numarul de lipituri necesare) , investitia initiala pentru echipamente in cazul "fusion" fiind mare dar costul "pe lipitura" este mic. ( situatia se inverseaza in cazul "lipiturilor" mecanice )2) Atenuarea dorita/acceptata : fusion splicing ofera in plus ( daca este executata corect si cu echipamente adecvate) avantajul unor pierderi foarte mici. Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 mai baieti fibra optica nu o trage nimeni pana in casa se trage pana la switch sau la modem si de acolo in casa iti trage UTP sau coaxial Link spre comentariu
Kiusro Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 d la cutie pana la usa ii coaxial din ala negru vechi :axe: la mine viteza este d 400 si eu abonament cu 512 ( viteza testata cu un php al lor http://www.upcnet.ro/speed/speedtest4.php ) Link spre comentariu
Kiusro Postat Octombrie 25, 2006 Partajează Postat Octombrie 25, 2006 sho_gun ce-i cu link-urile alea, ca daca intru p ele imi blocheaza explorer-ul si imi face 50 de refresh-uri la desk si imi blocheaza si win-ul Link spre comentariu
sho_gun Postat Octombrie 26, 2006 Partajează Postat Octombrie 26, 2006 sho_gun ce-i cu link-urile alea, ca daca intru p ele imi blocheaza explorer-ul si imi face 50 de refresh-uri la desk si imi blocheaza si win-ulSunt doar link-uri catre documente pdf legate de subiect. Nimic altceva.Motivul pentru care ti se comporta asa trebuie cautat, dupa parerea mea in alta parte . Imi cer scuze insa pentru incoveniente.In legatura cu "fibra" UPC , nu am idee care e structura retelei lor, dar este posibil ca trunchiul sa fie pe fibra optica si de la nodurile optice distributia sa se faca pe coax pana la abonat . Am intalnit persoane care sa asimileze aceasta cu faptul ca li se "trage" fibra in casa.Evident ca exista si aceasta posibilitate , dar cu costuri mai mari de instalare si ma indoiesc ca este ofertata si persoanelor fizice in mod uzual. Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat Noiembrie 2, 2006 Partajează Postat Noiembrie 2, 2006 Inseamna ca asta ce ne baga astia de la UPC in casa nu-i cablu optic :axe: ?ca eu am folosit o bucata d cablu la ale mele si am lipit-o cu pistolul... :smt005 upc sa bage fibra optica in case :smt005 , acum 2 ani cica ei bagau fibra optica dar bagau coaxial de acela alb si lumea chiar credea ca e fibrea :smt005 :smt005 :smt005UPC-ul (astral) NU trage in interiorul locuintelor fibra optica ci cablu coaxial. Nici in cutiile alea de jonctiune nu e fibra optica ci tot cablu coaxial. Exista niste dispozitive foarte scumpe numite CTSM-uri care se monteaza cam 1 la 1 2 cartiere si la ele se conecteaza prin cablu coaxial modemurile alea de cablu. Din CTMS-uri pleaca pur si simplu cablu coaxial iar pe traseu e posibil sa gasesti amplificatoare de radiofrecventa bidirectionale, atenuatoare, distribuitoare si cablu coaxial triplu ecranat. Fibra optica nu este nici decum o solutie accesibila pentru enduseri. doar CTMS-urile sunt interconectate intre ele prin noduri de fibra optica. Pretul unui CTMS este de aproximativ 10000 de euro si dispune de o iesire de fibra optica de 43Mbps. Nu se renteaza deloc sa bagi fibra optica pt end useri pentru ca oricum un modem de cablu suporta aproximativ 30mbps downstream si vreo 10 mb upstream.Ca o idee se cere aproximativ 6 - 8 euro pentru o lipire de fibra optica. Am reusit sa fac putina ordine aici ? Sa va lamuresc putin ce e cu fibra aia optica si pe unde vine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum