Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stroboscop cu proiector led 10w

Vizitator cristi_4you

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

5

• nicul

4

• mihaicozac

3

Top autori în acest subiect

Vizitator andreimihai3

Cand tyc pune 3 puncte de suspensie trebuie sa fii atent pe viitor. Cand pune mai multe inseamna ca s-a mai discutat si ideea nu-i prea stralucita, asa interpretez eu.Strobe cu warm white (daca ledul tau era cold, aveai scc de 0.9A cu alimentare la 12V, tensiune care scade pana la 9.8V deoarece radiatorul e o prastie) e chin de pomana, mai degraba ai folosi un alb rece. Exista si lanterne cu led de 10W si au strobe dar frecventa e programata in controller. Ai putea folosi un step-down cu LM2576, iar pinul 5 il comanzi in frecventa, e cea mai simpla si cred ca si ieftina varianta, dar iti trebuie o sursa de 35-36V, minim 12W.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Asa-s eu,mai dintr-o bucata....de aceea intreb;ce treaba are sula cu prefectura?Omul intreaba daca un led de 10W,la cca 30V,poate ''clipi ca un stroboscop''.Orice led poate face asta;e nevoie de o sursa se alimentare a ledului,un astabil reglabil,de ex cu LM555 si un tranzistor pe post de comutator.

Link spre comentariu

frumusetea e ca la o aplicatie gen stroboscop cu led nici nu mai ai probleme de racire cum ai avea in cazul , sa zicem, al unei aplicatii de tip flash-ing 0,5 sec on 0,5 sec off.o sursa de tensiune cu limitare de curent e suficienta, plus 555 si un tranzistor.

Link spre comentariu

Se incalzesc cam la fel...nu-mi mare diferenta daca cresti frecventa de la 0,5Hz la 10-20Hz...Asta apropo de vorbe intelepteDe facut curat, fac cand am timpNu mai continuati cu offtopicul, va rog

Link spre comentariu
Vizitator cristi_4you

Eu am ledul si sursa. Este alb rece pe la 6400k.Ma intereseaza un montaj cat mai simplu si usor de realizat (nu am cunostinte avansate in electronica).Am masurat cu multimetrul si imi arata un voltaj de 34v, intensitatea nu am masurat-o dar am aflat ca este de 300mA.

Link spre comentariu

e greu nene. eu intelege putin romaneste la tine si cand zici ''sa clipeasca ca un stroboscop'' stiu ce inseamna clipeasca si mai stiu ce e si un stroboscop.accentul ar fi pe ''ca un'', deci nu vrei un stroboscop ca sa aliniezi motoare asincrone. nu vrei nici un blinking led cu duty cycle 50%, ca ai fi zis numai sa clipeasca.asa ca o paranteza , peste 15 Hz nici nu mai vezi clipiri, daca te concentrezi zaresti un tremurat si poti decela ceva schimbari de intensiate la schimbarea frecventei. stroboscoapele mai pro chiar scad puterea de emisie la diverse praguri pe masura ce urca in frecvente.deci ca sa inteleg bine , ai putea sa confirmi daca vrei un efect gen disco, gen flashuri cat mai scurte care sa se infiga in creier, sau cam ce efect si utilizare ai dori.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Eu am ledul si sursa. Este alb rece pe la 6400k.Ma intereseaza un montaj cat mai simplu si usor de realizat (nu am cunostinte avansate in electronica).Am masurat cu multimetrul si imi arata un voltaj de 34v, intensitatea nu am masurat-o dar am aflat ca este de 300mA.

Asa si? ledul e alimentat la 34 dar reflectorul la cat?
Link spre comentariu

La un stroboscop raportul ON/OFF nu e de 50-50, ci undeva pe la 5-95, lămpile de blitz se descarcă în milisecunde. Pt. simularea cu LED e nevoie de pulsuri de curent foarte scurte şi de amplitudine mare, trebuie verificat dacă LED-ul suportă aşa ceva.

Link spre comentariu

Atat frecventa cat si umplerea se pot seta dupa gustul fiecaruia. Atata timp cat curentul e limitat de sursa existenta in proiector, nu vad de ce ar fi in pericol ledul

Link spre comentariu

Nu e vorba de gustul fiecăruia, ci de efectul optic, care se bazează pe remanenţa retinei, şi pt. asta ai nevoie de un impuls de lumină foarte scurt, 2-5ms, dacă e mai lung nu percepi imagini fixe ci mişcate. Iar ca să rămâi cu ceva pe retină impulsul de lumină trebuie să fie foarte puternic, 100-1000Ws, la cele 2ms ai nevoie de zeci de A prin LED. Sigur că din cauza raportului mare activ-pauză puterea medie prin LED e mică, dar nu ştiu dacă orice model suportă densitatea aia de curent, şi ce tensiune ai nevoie pe joncţiune pt. 50A prin ea. Altfel, modificând un driver obişnuit lumina emisă va fi prea slabă.

Link spre comentariu

Sa inteleg ca ai testat deja?Nu de alta, dar eu am testat cu 30 de leduri de 5mm, umplere 50%, doar variand frecventa, si-si faceau treaba!Intensitatea luminoasa depinde de lumina ambientala, in bezna si un led produce efectul stoboscopic...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări