Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema rezistoare

Vizitator Comyy

Postări Recomandate

Domnilor, nu vă mai grăbiţi cu răspunsurile, mai ales atuncicând acestea sunt greşite !Am să mă solidarizez cu domnul @marian şi deci n-am sădezvălui aşa-zisa "chichiţă", deşi aceasta ar trebui să sarăîn ochi !

Repet, este un copil de clasa a 9-a, de ce atata secretomanie. De ce nu arata-ti acea "chichita" de care tot scrieti! Umplem forumul aiurea. Eu spun ca ce am scris mai sus + schema data este corect - rezistentele sunt toate in paralel.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• ratza

5

• salsa

5

• cristian_draghiescu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu este vorba despre nici o secretomanie, spre exemplu crezi ca @ratza nu a observat din start ideea ( el fiind primul care a raspuns )? evident ca da, este unul dintre cei mai experimentati elforum-isti si totusi nu i-a oferit autorului temei solutia verde in fata, de ce oare? pai tocmai ca-i de clasa a 9-a si poate ca intentia creeatorului acestei probleme nu a fost sa testeze perspicacitatea cuiva ci sa il sileasca sa-si puna mintea la contributie, sa se foloseasca de legile scrise de altii, uneori raspunsul cel mai simplu nu-i si cel mai util pentru cel care intreaba tocmai pentru ca nu va fi invatat nimic.Oricum sunt niste idei personale, daca aveti argumente contra n-aveti decat sa le exprimati.PS: Mi-amintesc cu zilele trecute un amic elev in clasa a 11-a la un liceu pe profil electronica ma intreba despre o problema care le-a fost data in clasa si pe care nu a fost in stare sa o rezolve, era vorba despre un circuit format din 2 rezistente in serie si apoi in paralel, care sunt diferentele dintre cele 2 configuratii suna intrebarea...

Link spre comentariu

@validae:Aveţi dreptate, dacă în schema iniţială legăturile comuneR2-R3, respectiv R4-R5, sunt într-adevăr conectate în punctul"A". Acest lucru ar fi trebuit evidenţiat clar de autorul topicului.Dar în acel desen reprezentarea punctelor de legătură nurespectă nici-un fel de reguli, lăsând loc interpretărilor.

Link spre comentariu

Vreau sa va spun ca il inteleg pe acest copil. Pentru aceasta am sa va povestesc cam ce pateam eu la Fizica in liceu. Desi eram clasa de mate-info, faceam cat 4 ore de Fizica pe saptamana si dadeam si teza ( intr-un sigur an a fost mai lejer cu doar 3 ore de fizica pe saptamana). Profesoara de Fizica la vreo 45-50 de ani, foarte pregatita...dar cu un defect! Preda aproape toata ora si nu rezolva nici o problema. Asta aveam de facut noi acasa :rade: . Iar a doua zi se rezolvau doua probleme! Va dati seama ca era un chin sa stai sa destelenisti tu singur acasa ce si cum ar trebui facut. Problema din acest topic mi-a adus aminte de o problema intalnita in clasa a 10 - a la electrocinetica. Concret....era vorba de un cub, care pe fiecare latura avea cate o rezistenta, de nu mai stiu cati ohmi. Calculati rezistenta echivalenta masurata intre doua colturi opuse ale cubului. Sau dupa ce am studiat condensatoarele, probleme asemanatoare dar cu condensatori in loc de rezistente. Condensatori care mai apoi erau imersati in ulei....afla capacitatea iarasi, etc etc. Problemele astea tin minte ca erau dintr-o culegere de Anatolie Hristev. Ca sa nu mai zic de probleme de genul "se injecteaza un electron cu viteza de 5 megametri pe secunda, intr-un camp magnetic cu inductie de 2 Tesla. Calculati raza si pasul elicoidei descrise de electron in miscarea sa prin campul magnetic. La nu stiu cati centimetri de iesirea din camp este plasat un ecran fosforecent aflat in urmatoarea pozitie...... Aflati unde se produce spotul luminos. :rade:

Link spre comentariu

Am primit aceasta schema in ora de Circuite Electrice, sunt la profil de Automatizari in clasa a 9a.

În concluzie, care credeţi să fi fost scopul problemei ?1. Testarea abilităţii de a redesena schema până la un nivel evident, sau2. Verificarea cunoştinţelor copiilor, vizând legile lui Kirchhoff.Personal sunt convins că e vorba de a doua variantă.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări