Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema rezistoare

Vizitator Comyy

Postări Recomandate

Vizitator Comyy

Buna ziua, salut !

Am primit aceasta schema in ora de Circuite Electrice, sunt la profil de Automatizari in clasa a 9a.

Vreau sa stiu cum se calculeaza aceasta schema. Mi sa parut foarte dificila deoarece are multe conexiuni.

Daca imi puteti da si un program pentru desenat scheme, calculat si toate cele, v-as fi recunoscator.

R1=R2=R3=R4=R5= 16ohmi

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

7

• ratza

5

• salsa

5

• cristian_draghiescu

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Spargi schema în bucăţi. Presupui că ai o tensiunea între punctele A şi B. O dai tu, nu contează cît e. Iei primul nod, vezi ce curenţi trec prin el, faci suma, treci la următorul nod şi tot aşa. Îţi va rezulta un sistem de ecuaţii din care găseşti curentul prin punctul A (sau B, că e acelaşi). Cum ştii deja tensiunea, afli rezistenţa echivalentă.

Link spre comentariu

Cred ca este mai degraba o problema de perspicacitate, cu ceva imaginatie rearanjand componentele totul devine extrem de simplu, as pune imaginea obtinuta dar nu vreau sa fiu acuzat ca ruinez ideea temei.

Link spre comentariu

Daca ne uitam putin mai atent o sa observam ca e o "schematorie".Cele 5 rezistente sunt de fapt legate in paralel!

Asta am incercat sa-i explic eu mai sus. Am facut si schema pentru intelegere mai usoara, e un copil de clasa a-9-a.
Link spre comentariu

Domnilor, nu vă mai grăbiţi cu răspunsurile, mai ales atuncicând acestea sunt greşite !Am să mă solidarizez cu domnul @marian şi deci n-am sădezvălui aşa-zisa "chichiţă", deşi aceasta ar trebui să sarăîn ochi !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări