Vizitator Comyy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Buna ziua, salut ! Am primit aceasta schema in ora de Circuite Electrice, sunt la profil de Automatizari in clasa a 9a. Vreau sa stiu cum se calculeaza aceasta schema. Mi sa parut foarte dificila deoarece are multe conexiuni. Daca imi puteti da si un program pentru desenat scheme, calculat si toate cele, v-as fi recunoscator. R1=R2=R3=R4=R5= 16ohmi Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Schema se calculează aplicînd Kirchhoff. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Daca imi poti spune si cum... Formule... :|De aia am cerut ajutorul :)Adica sa imi explici cum aflu A-BCe trebuie sa calculez si cu ce formule... Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Spargi schema în bucăţi. Presupui că ai o tensiunea între punctele A şi B. O dai tu, nu contează cît e. Iei primul nod, vezi ce curenţi trec prin el, faci suma, treci la următorul nod şi tot aşa. Îţi va rezulta un sistem de ecuaţii din care găseşti curentul prin punctul A (sau B, că e acelaşi). Cum ştii deja tensiunea, afli rezistenţa echivalentă. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 "ratza"Sunt a9a... Sincer nu prea stiu ce vorbesti pe acolo.Daca imi scrii pas cu pas... Toate formulele pe care le faci ca sa afli A-B. Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 E o temă pentru şcoală? Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Sunt a9a... Sincer nu prea stiu ce vorbesti pe acolo.@Comyy:Legile lui Kirchhoff se predau încă din clasa a VIII-a, iată:http://manualul.info/Fizica_VIII_1987/Tu eşti acum aproape de finalul clasei a IX-a, dar se parecă "te pricepi" să pierzi timpul. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Daca stiam sa fac nu va mai intrebam :-j Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Cred ca este mai degraba o problema de perspicacitate, cu ceva imaginatie rearanjand componentele totul devine extrem de simplu, as pune imaginea obtinuta dar nu vreau sa fiu acuzat ca ruinez ideea temei. Link spre comentariu
betinelu Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Trebuie sa aplici doar formula pentru rezistente in paralel. Eu asa cred. Pun alaturat si o mica schema, sper ca nu am gresit. Link spre comentariu
salsa Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Daca ne uitam putin mai atent o sa observam ca e o "schematorie".Cele 5 rezistente sunt de fapt legate in paralel! Link spre comentariu
betinelu Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Daca ne uitam putin mai atent o sa observam ca e o "schematorie".Cele 5 rezistente sunt de fapt legate in paralel!Asta am incercat sa-i explic eu mai sus. Am facut si schema pentru intelegere mai usoara, e un copil de clasa a-9-a. Link spre comentariu
Vizitator Comyy Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 BetinelMultumesc, daca erai primu cu raspunsu asta era de mult gata :)Mersi mult Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Domnilor, nu vă mai grăbiţi cu răspunsurile, mai ales atuncicând acestea sunt greşite !Am să mă solidarizez cu domnul @marian şi deci n-am sădezvălui aşa-zisa "chichiţă", deşi aceasta ar trebui să sarăîn ochi ! Link spre comentariu
jokerul verde Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 toate rezistentele sant in paralel....deci calculezi R-echivalent la legarea in paralel... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum