hene Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Gandaci de bucatarie exista aprox 60 de specii in tara, prin padure sau campii si mii de specii in toata lumea. Nu sunt paraziti la fel cum sobolanii nu sunt paraziti - pot exista bine-merci si fara oameni. Parazitii adevarati sunt altceva (limbricii etc).Adevarata sursa de energie este soarele. Fara caldura lui n-ar exista nimic. Petrolul pe care-l ardem in masini este rezultatul energiei solare stocate de plantele si animalele de odinioara. Revening la "free energy" cu exceptia celui aproape 1kw/mp ce se poate recolta teoretic la nivelul solului de la soare, si a energiei geotermale nu vad sa existe nimic "gratuit". Dar si recoltarea lor implica costuri.Si da, nu putem compara energia biologica cu o ardere simpla in oxigen. Cine pune botul la asa ceva este tampit. Nu deloc legatura. Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 14, 2014 Partajează Postat Mai 14, 2014 Da eu nu am zis ca reactia biologica e o simpla ardere in oxigen .scrieti voi ce reactii chimice vreti , cite vreti, care sunt cele mai 'datatoare' de energie. desii cind doctorii spun ca un anume aliment are atitea echivalent in kcalorii s-a tinut seama ca sunt reactii biologice complexe. si reactiile satea biologice de ce natura sunt ? chimica sau alta ? faptul ca organismul are stocata energie in grasime si muschi nu conteaza , pentruca nu o consumam pe aia ci pe cea din mincare pe care o consumam constant in fiecare zi si facem cu ea un anume lucru mecanic. nu am discutat de situatia cind nu maninci nimic si rezisti multe zile consumind grasime etc. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Mie personal,cand fac ceva mai complex care necesita sa-mi pun mintea la contributie,mi se face foame! Dupa ore intregi,in care i-ti folosesti materia cenusie,trebuie"realimentat"...creierul! Când esti obosit ,stresat,nervos...ca nu gasesti un EFT323 (musai cu punct rosu),desigur,glumeam,unde se mai foloseste asa ceva? Link spre comentariu
puriu Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Masina umana nu este chiar asa de eficienta cum s-ar crede. Cu 2000 kCal un ciclist profesionist (400 W) ar trebui, teoretic, sa alerge 8 ore . In realitate consuma mult mai multa hrana inainte, in timpul si dupa o cursa de 4 ore. Omul consuma 1000 kCal/zi ca sa nu faca absolut nimic pentru digestie, mentinerea temperaturii, functionarea inimii si a creierului, etc. In timpul unui efort fizic util produce si multa caldura pe care munceste sa o evacueze prin respiratie si prin transpiratie. Mai eficiente sunt animalele cu sange rece, pestii si reptilele. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 15, 2014 Partajează Postat Mai 15, 2014 Ce noroc avem cu sistemul neuro-vegetativ! Organismul este pe "pilot automat",regleaza automat respiratia bataile inimii...etc,Cand vine vorba de sex,,,musai treci pe comanda manuala!(a nu se intelege masturbare)! Link spre comentariu
icar Postat Mai 18, 2014 Partajează Postat Mai 18, 2014 Corect, dar asta nu e perpetuum mobile sau energie gartis, din nimic. Link spre comentariu
morocanosul Postat Mai 20, 2014 Partajează Postat Mai 20, 2014 (editat) Ai dreptate! Dar dupa cum se stie(sau ar trebui),nimic nu se pierde,nimic nu se castiga,TOTUL se TRANSFORMA! Daca faci sex,consumi energie>placere >pierzi din greutate! Nu este un schimb avantajos? Greutatea o poti recupera de urgenta la...Fast Food,dar nu ai prea des ocazia sa o convertesti in placere când vrei tu! Concluzia: Vede-ti cum faceti sa nu deveniti...supraponderali! Editat Mai 20, 2014 de morocanosul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum