radhoo Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 Nu e tocmai un proiect, e mai degraba un mic experiment, dar poate intereseaza pe unii sau altii.Am topit soda caustica (la 318 grade) si am electrolizat topitura pentru a obtine sodiu metalic. Destul de usor, dar periculos, datorita chimicalelor folosite, care pot arde usor pielea, cum de altfel am si patit.3TJYmSuFX4c Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Interesant , trebuie de experimentat Link spre comentariu
Voltus Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Si scopul obtinerii sodiului metalic ar fi ...? Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Scopul obtinerii sodiului metalic ar aduce o nota buna la chimie Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Interesanta chestie,candva (de mult timp),ma gandeam si eu la varianta asta,dar ce spui daca incerci electroliza solutiei de NaOH? Deci banala soda caustica,dizolvata,si ai sa vezi ce obtii! Nici macar nu trebuie sa consumi atita energie ca la varianta cu topitul! Ai grija daca chiar reusesti,sodiul este foarte reactiv,se pastreaza in petrol etc. Sa ne tii la curent cu experimentul! Bafta si mare grija! Link spre comentariu
MaesTTro Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Voi da idee in laborator de astfel de experiment, sper sa-l fac in grup poate si chiar cu profesorul Link spre comentariu
radhoo Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Nu se poate face electroliza in solutie. Sodiul reactioneaza cu apa, destul de violent, cum de altfel se vede si in film. De aici dificultatea obtinerii sodiului. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Exprimarea a fost clara , soda caustica TOPITA ... nu dizolvata . E proces explicat in cartile de chimie , si folosit in industrie , numai ca acolo e mai complicat din motive de randament si tehnologice . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum