Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor ampermetru!!!

ucamaxx

Postări Recomandate

buna ziua va rog frumos daca poate sa-mi spuna si mie cineva ,ce valori trebuie sa aiba rezistentele de sunt pentru un voltmetru (0-400V) si pentru un ampermetru(0-30 A)?... voltmetrul am incercat sa-l pun in paralel cu sursa (220V) fara sunt si imi indica peste 400V va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ucamaxx

7

• H Robert

4

• gauss

2

• The Stressmaker

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In primul rand nu exista rezistenta sunt la voltmetru se cheama rezistenta aditionala rezistenta sunt este doar pt ampermetru, spune-ne rezistele interne a celor doua aparate.Rezistente sunt exista standardizate cauta sunt de 30 A 75mV.

Link spre comentariu

scuze ,nu stiam ca nu se numesc amindoua rezistente de sunt ,de aceea am postat la sectiunea incepatori... nu reusesc sa pun poze ......pe voltmetru scrie AT-72 AOTAI si 1,5 ,iar pe ampermetru scrie AOTAI 85L1 si GB/T7676-1993

Link spre comentariu

Masurarea cu ohmetrul a instrumentelor sensibile poate duce la deformari ireversibile ale resorturilor care conduc curentul spre bobina mobila si pot deforma acul indicator sau alte probleme la echipajul mobil , situatia fiind mai riscanta la aparatele indicatoare cu fir de torsiune . Exista alte metode de masurarea rezistentei interne , pentru a evita orice risc ...

http://www.allaboutcircuits.com/worksheets/meters1.html

http://www.allaboutcircuits.com/worksheets/meters2.html

Link spre comentariu

Primul aparat, cel din stanga, este un voltmetru de curent alternativ ferodinamic cu precizia de 1,5, functionare verticala (pe panou) si tensiune de incercare 2kV. Al doilea aparat este un ampermetru de curent alternativ magnetodinamic cu punte redresoare, precizie 2,5, functionare verticala (pe panou). Asta deduc din simbolurile existente pe aparate. La o cautare pe net dupa codul "AOTAI 85L1" da ca rezultat de cautare un ampermetru de curent alternativ cu sunt incorporat (are 92 grame destul de greu pentru un aparat de plastic) cel mai probabil plasat in spatele "ecranului" cu indicatii, de unde ies suruburile acelea groase.Primul aparat, voltmetrul, ar fi trebuit sa aiba rezistenta aditionala interna sau adaugata in spate, pe o a treia borna. Daca nu o are se poate afla daca masurati rezistenta interna a aparatului sau, daca nu aveti multimetru, printr-o masuratoare empirica. Folositi un transformator (nu alimentator) de 12V alternativ si cuplati voltmetrul la el. Daca arata o indicatie notati acea indicatie si o postati aici. Daca depaseste cei 400V atunci veti avea nevoie de un transformator de 6V. Daca acul nu se misca atunci folositi un transformator de 24V pentru aceeasi masuratoare. In functie de gradatia acestuia se poate calibra aproximativ.Cel de al doilea aparat, ampermetrul, il testati cam in acelasi mod. Folositi o rezistenta de 1 kiloohm in serie cu transformatorul de 12V si observati miscarea acului. Un creion de tensiune cu "beculet" cu neon (are rezistenta interna de 1megaohm) are aceasta valoare de curent ca cel necesar iar un indicator cu neon (tubulet cu doi electrozi care lumineaza rosu) existent in intrerupatoarele cu indicator are cam 200kiloohm si il puteti folosi si pe acesta in lipsa variantei la 12V. Daca la acest experiment acul nu se misca atunci folositi transformatorul de 12V din experimentul cu voltmetrul si inseriati cu ampermetrul un bec de plafoniera 12V 5W (sofit) si ar trebui sa se miste acul jumatate de gradatie. Acelasi experiment dar fara transformator se poate face inseriind la reteaua de 220V un bec cu filament, clasic, de 100W cu acelasi rezultat. Asa aveti confirmarea ca are sunt de 30A incorporat.Va recomand experientele sa le faceti pe cat posibil la tensiuni joase si de a evita experimentarea cu aparatele legate direct la reteaua de 220V pentru a evita electrocutarea sau posibilele scurtcircuite.Cumva doriti sa folositi aceste doua aparate la un panou indicator pentru un circuit monofazic la apartament sau casa? in acest caz ar fi o idee buna modificarea indicatiilor voltmetrului si aducerea lui in gama 0-250V prin lipirea unei hartii cu noile gradatii peste gradatia veche.

Link spre comentariu

Nu exista aparat de masura de tip magnetodinamic ci este un magnetoelectric, exista doar electrodinamic si ferodinamic.Voltmetrul din stanga este feromagnetic de c.a. nu ferodinamic.

Link spre comentariu

buna ziua tuturorinca odata le multumesc celor care mi-au raspuns si care au incercat sa ma ajute ....din fericire aparatele sunt dotate cu rezistente sunt si aditionale...asa ca am scapat ampermetrul indica 10 A la un motor de 7,5,iar voltmetru 380v intre doua faze va urez Paste fericit!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări