Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

FT232 pe placa de baza PC ?

Mondan

Postări Recomandate

Exista ceca gen FT232 pe placa de baza ?Am o placa de baza cu cateva iesiri USB. Placa din care am mai scos pise. At trebui sa aiba un convertor TTL-> USB Dar nu il gasesc pe placa.Am nevoie de el intr-un montaj.Daca stiti care ar putea fi integratul ala.......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi_b

2

• Mondan

2

• Ionut Pavel

2

• shark020

1

Top autori în acest subiect

Exista ceca gen FT232 pe placa de baza ?Am o placa de baza cu cateva iesiri USB. Placa din care am mai scos pise. At trebui sa aiba un convertor TTL-> USB Dar nu il gasesc pe placa.Am nevoie de el intr-un montaj.Daca stiti care ar putea fi integratul ala.......

FT232 e un convertor UART <-> USB, termenul TTL defineste un nivel logic (standard fizic).Alti termeni care definesc nivele fizice sunt: CMOS, LVDS, RS232, RS485, ECL etc..Termeni care definesc protocoale fizice:UART, SPI, I2C etc...Termeni care le definesc pe amandoua:USB, CAN etc...Nu ai sa gasesti nici un FT232 pe o placa de baza. Intr-un calculator porturile USB functioneaza pe baza de controller - interfata fizica, nu este facuta nici o conversie intermediara.
Link spre comentariu

Cauta ceva gen GD75232. Este un convertor similar cu FT232 in multe privinte dar dublu. Eu asa ceva am recuperat de pe o placa de baza.

GD75232 = Convertor UART <-> RS232FT232 = Punte UART <-> USB
Link spre comentariu

Multumesc pentru corecturi.Si eu l-am gasit pe GD75232, dar este pentru portul serial.Chiar si cu compoenete discrete daca as face adaptarea asta....Nu am reusit sa aflu "ce are in el" FT232.Vreau sa citesc un stick cu un microcontroller.Deci ai D+ Si D-. Te duce cu gandul la aceva diferential.Adica pe D+ ai "+" si pe D- ai "-" ar fi un 1 logic ........Cele mai multe schem pe NET sunt cu interfatare la SD card. Eu nu posed SD card.

Link spre comentariu

Cauta ceva gen GD75232. Este un convertor similar cu FT232 in multe privinte dar dublu. Eu asa ceva am recuperat de pe o placa de baza.

GD75232 = Convertor UART <-> RS232FT232 = Punte UART <-> USB
Scuze pentru greseala, a trecut ceva timp de cand le-am demontat si am verificat datasheet-ul.
Link spre comentariu

iar un proiect fantezist a la Monda? practic vrei sa conectezi un stick de memorie (memorie flash + controler) la un microcontroler prin intermediul unui convertor USB -> UART ? :ras: :rade: :sparge:un card SD de 512Mb costa 20 Ron.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări