Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Integrate audio - lista

Postări Recomandate

Ma gandeam la o lista cu integratele audio daca este cineva interesant.

Cele care se gasesc, si iti alegi. Sa punem si un pret orientativ, daca se alimeteaza la tensiune simpla sau dubla, numar iesiri, daca e class AB sau D, pareri proprii cum se aude, daca merita, si am sa trec si eu pe cele testate de mine.

TDA7294/7293 , aprox 10ron

- mono, alimetare simetrica +/-35V..40V max

Nu-mi place cum se aude. I-am pus si corector de ton care a imbunatiti calitatea sunetului.

- necesita radiator solid, daca pui doar in puncte abia obtii ceva care se numeste subwoofer.

TDA8920 aprox 40 Ron.

- +/30V se aude destul de bine, chiar si pe ainate, sunet bun.

- necesita bobine filtre specile

- nu necesita decat radiator mic, este stereo

(atentie din experinta mea magazinele care il vand la 20RON, il vand defect)

Caut alte integrate prefeabil tensiune simpla de putere medie/mare, ieftine su bune :ras:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

TDA7294/7293 , aprox 10ron

Am reparat ceva amplificatoare cu TDA7294 si le luam la pretul de 18 lei din magazin TDA1521 philips...2x12w alimentat la +/-18v se aude destul de bine intr-o camera.A2030h am inteles ca se aude destul de bine,am o bucata dar nu l-am testat inca...
Link spre comentariu
Vizitator prutus

mmc4047 in clasa d ?.............gratis de Pasti si de Craciun la coltul bloculuiLM 317 si tl431 audiofile.....pret:$$$$Faci o oglinda la http/www.com.ro.la-la si ai toate integratele cu toate preturile si comentariile.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Nu prea ati avut chef sa punenti integrate ....

Sa continui eu:

TDA1562 nu merita cumparata utilizat. Se aude incet si nashpa. Da, masori tensiunea pe cei doi condensatori "barosani". Si vezi +12V si -12V adica ar avea o diferenta de 24V si totusi se aude foarte incet.

Acum am incercat cu TA8216 Toshiba:

Posted Image

sa vezi faza: daca schimbi intre ele in+ si in- adica 4 cu 5 sau 1 cu 2, vei avea la iesire semnal inversat, dar numt mai incet ! Nu -mi dau semana de ce este asa de incet pe un canal.

Ambele canele au acelasi semnal si merg puse in punte. Doar ca unul se aude prea incet (pus singur) fata de celalat.

Deci in figura sunt niste AO care in cazul neinversor ar trebui sa aiba amplificarea (20K+400)/400=51

iar in cazul inversor doar 20k/400=50

Gresesc ? In practica diferenta de volum intre canala e foarte mare. Au acelasi potentiometru (stereo) de volum.

Link spre comentariu

TDA7377 2x30w alimentare asimetrica 14.4v se aude okTA8210AH 2x20w alimentare asimetrica 14.4v nu-mi mi-a placut sunetul acestui CIAm fost surprins de TDA1521 eu zic ca merita facutAm testat mai multe CI-uri dar nu le mai tin minte...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări