Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reconditionare amplificator romanesc a 350

Vizitator danyelito30

Postări Recomandate

Vizitator danyelito30

Salut,as dori cateva detalii cum readuc la viata acest amplificator sau ce se poate face la el sa sune mai bine fata de altele si chiar mai durabil deoarece a-mi place acest amplificator si nas vrea so las balta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

...ce se poate face la el sa sune mai bine fata de altele si chiar mai durabil deoarece a-mi place acest amplificator si nas vrea so las balta.

Eu am avut unul si i-am schimbat condensatorii electroliticii din etaju final (cei incercuiti in poza de mai jos) cu altii proaspeti de calitate ce aveau aceasi valoare, si am anulat corectorului de ton + preul de volum (cele taiate din poza de mai jos), apoi am schimbat potentiometru de volum cu altu nou si am avut supriza sa constat ca suna la fel de bine ca un amplificator japonez mediu.

Posted Image

Link spre comentariu

danyelito30, A350 admite multe modificări/îmbunătăţiri, întîi şi întîi trebuie să ataci direct problemele principale, adică piesele de slabă calitate şi abia apoi să modifici ampliful.

Schimbă toţi cond electrolitici, e posibil ca cei de filtraj să fie buni, verifică-i şi-i schimbi doar dacă au pierderi mari. Cond de valori mici, se pot înlocui cu unii nepolarizaţi tip mkt, mks, mpp. Schimbă şi cond ceramici de valori mari tot cu unii mkt, mks, mpp (cei cu valori de la cîţiva la zeci de nF). Cond româneşti nepolarizaţi sînt buni în general, doar toleranţa e cam mare.

Schimbă semireglabilii cu unii noi, capsulaţi (atenţie cînd umbli la plăcuţele cu trz superdiodă, există o foiţă de mică între trz şi radiator, să n-o pierzi). Cei doi semireglabili din limitatoarele din etajele finale nu-i mai folosi, poţi renunţa cu totul la acea parte de schemă.

Dacă găseşti reglete de comutatoare mai bune, schimbă-le pe cele originale (există prin amplifurile Philips nişte reglete cu comutatoare Alps, au avantajul că se pot modifica uşor), la fel şi puţometrii. Poţi renunţa la preul de volum şi mai scapi de zgomot. La fel şi la cutia cu maimuţe, dacă nu-ţi trebuie preu de doză magnetică.

Mai poţi schimba mufele cu unele noi... etc.

Cireaşa de pe tort ar fi modificarea etajului final cu trz complementari şi adăugarea unei protecţii cu releu şi integrat specializat (schemele simple vehiculate pe forum sînt pocnitori).

Depinde numai de tine ce poţi face cu acest amplif.

Uite şi ceva ptr inspiraţie: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=290&t=36242 din păcate ataşamentele s-au pierdut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări