morocanosul Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Va rog sa-mi spuneti cum influenteaza rez.masurarii temp. cu aceasta sonda daca este scufundata in apa. Multimetru obisnuit,cu sonda proprie. Din cate am vazut,este neizolata. Si daca este asa,cm se masoara corect cu aceasta sonda? Mercy. Link spre comentariu
radu ionel Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Ce tip este multimetrul??? Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 @radu ionel : Deocamdata nu stiu,am vazut pe cineva care vroia sa masoare temp.apei,dar n-am fost atent. Dar intrebarea era generala,ca principiu de functionare. Poate maine am sa stiu ce model era. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 29, 2013 Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Nu e bine de scufundat in apa ... confectionati o teaca de protectie dintr-o mina de pix metalica golita si spalata bine la interior cu alcool , umpleti-o cu vaselina siliconica si introduceti sonda termometrului in ea , departata de peretii metalici cu ceva distantiere din izolatie de pe un conductor mai gros , care sa previna atingerea " bobitei " de sudura dintre cei 2 conductori ai sondei de camasa metalica a sondei . Apoi o etansare oarecare , doar de avut grija daca se masoara temperaturi mari ( sute de grade ) , sa nu deverseze din continutul sondei prin fierbere ... depinde de ce vaselina s-a pus in interior . Se gasesc si sonde etanse " de fabrica " , cu tije de diferite lungimi , dar e o cheltuiala in plus ... Mai creste un pic timpul in care se efectueaza masurarea , dar se evita vicierea rezultatului sau patrunderea accidentala a unei tensiuni in aparat , fiind legata sonda direct la intrarea destul de sensibila a multimetrului . Link spre comentariu
morocanosul Postat Aprilie 30, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2013 @gauss: Explicatia ta mi se pare cat se poate de logica! Intrebare;Daca vreau sa cumpar un multim. care are domeniul de masura temp. la ce ar trebui sa fiu atent(sonda), ce trebuie sa stiu?? In cazul de fata,temp.apei la niste panouri solare. Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Sonda care se livreaza cu multimetrele obisnuite are exact caracteristicile ce pot fi evitate prin metoda pe care am postat-o ... e alcatuita din 2 fire izolate cu fibra de sticla si sudate la un capat , acela fiind practic termocuplul , neprotejat . O prima solutie este achizitionarea unei alte sonde , cu teaca de protectie , se gasesc ca accesoriu pentru regulatoare termice si alte aparate care masoara si regleaza temperaturi . Daca se doreste numai masurarea , sant si solutii mai ieftine , incepand cu termometrele pentru " alimente " , la preturi de la 25 RON in sus ... au tija metalica si sant mici si relativ etanse , apoi tot felul de termometre electronice cu sonda exterioara , pana la termometrele dedicate de uz industrial . Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 30, 2013 Partajează Postat Aprilie 30, 2013 Parca am vazut la tehno asa ceva.In general cam potrivesc de la un aparat la altul aceste sonde care sunt termocuple de fapt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum