Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HDD Seagate Barracuda 80GB ars

Vizitator mosen

Postări Recomandate

• Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea888

1

• Marian

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aceea este o dioda, de obicei este Siliciu normal si nu Schottky.

Cred ca este chiar dioda montata in paralel cu alimentarea dar polarizata invers, adica are anodul la minus si catod la plus. Rolul ei este tocmai acele de a proteja HDD de tensiuni inverse.

Da jos dioda de pe cablaj si verifica daca e pusa asa cum am zis eu. Daca pui alimentarea corect merge si fara dioda (asa de proba) apoi cauti din recuperari ceva asemanator si o inlocuiesti.

Dupa ce dai jos dioda verifica sa nu mai ai si alte scurtcircuite (pe la condensatori eventual), verifici rezistenta intre bornele de alimentare si pe la bornele condensatorilor de filtraj.

Link spre comentariu
Vizitator mosen

Aceea este o dioda, de obicei este Siliciu normal si nu Schottky.

Cred ca este chiar dioda montata in paralel cu alimentarea dar polarizata invers, adica are anodul la minus si catod la plus. Rolul ei este tocmai acele de a proteja HDD de tensiuni inverse.

Da jos dioda de pe cablaj si verifica daca e pusa asa cum am zis eu. Daca pui alimentarea corect merge si fara dioda (asa de proba) apoi cauti din recuperari ceva asemanator si o inlocuiesti.

Dupa ce dai jos dioda verifica sa nu mai ai si alte scurtcircuite (pe la condensatori eventual), verifici rezistenta intre bornele de alimentare si pe la bornele condensatorilor de filtraj.

da ai dreptate merge fara dioda.........cred ca am sa-l las asa .........MULTUMESC

Link spre comentariu

Nu e indicat sa-l lasi asa fara, daca nu ar fi fost acea dioda cred ca iti poti imagina ce s-ar fi intamplat, astfel incat nu crezi ca merita efortul de a monta o dioda macar recuperata in locul celei arse? nu de alta dar episodul se poate intampla accidental si alta data si nu sunt sigur ca rezultatul iti va fi pe plac.PS: Nu vreau sa para ca fac pe moderatorul dar nu mai cita mesajele anterioare integral devreme ce nu este nevoie, in loc de citeaza ai si raspunde, asa incarci pagina complet inutil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări