Vizitator americanuu Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Salutari tuturor si sper sa primesc ajutor de la cineva in problema ce o intampin.Am un monitor Samsung model E1920 care merge foarte rar.. L-am desfacut, l-am curatat, a mers o singura data dupa care iar nu a mai mers. Tot ce face este sa se aprinda ledul de power si sa se stinga, asta se intampla la infinit.. -Am testat cele doua lampi si functioneaza fara probleme.Am desfacut fisa ce face legatura cu displayul si placa, am curatat-o si nu pare sa aibe vreo problema.Am desfacut placa mama si arata impecabil.Nu stiu ce pot face mai departe si as vrea sa urmez pasii cuiva. Precizez ca nu stiu sa folosesc nici multimetrul. Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Începe cu descărcarea schemei de aici: http://elektrotanya.com/samsung_e1720n_ ... nload.html Dacă nu te-ai speriat, descarcă manualul aparatului de măsură pe care-l ai, învaţă să-l foloseşti. Apoi continuă cu o carte de electronică. Şi la sfârşit, mergi cu monitorul la un Service. Link spre comentariu
Vizitator americanuu Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Am inteles ce spui insa nu e asa de usor sa inveti electronica cu tot ce cuprinde (fizica, chimie, matematica) si asta doar pentru un monitor.. E ca si cum ai spune - fa o scoala de telecomunicatii daca vrei sa ai internet.In alta ordine de idei pdf-ul acela mi-a prins bine si chiar am sa-mi fac timp pentru a-l termina. Un condensator daca este foarte putin umflat mai poate functiona in parametri normali? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 De obicei de la condensatori electrolitici apar cele mai multe defecte la aparatura moderna, cu surse in comutatie. Schimba condensatorii electrolitici umflati sau neumflati din sursa, nu sunt multi, vre-o cinci.Lasa-l pe cel montat orizontal in pace, putin probabil sa fie el cauza (dar nu imposibil).Pune condensatori noi, de aceeasi valoare, tensiune de lucru si temperatura (105*C) si incearca din nou.Ca incepator, asta poti face fara probleme, mai departe apeleaza la cineva cu experienta.Depanarea la nivelul asta necesita mai mult decat sa stii sa masori cu un multimetru, trebuie sa intelegi si logica de functionare a dispozitivului in cauza. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum