Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Vreau sa repar un monitor Samsung SyncMaster E1920

Vizitator americanuu

Postări Recomandate

Vizitator americanuu

Salutari tuturor si sper sa primesc ajutor de la cineva in problema ce o intampin.Am un monitor Samsung model E1920 care merge foarte rar.. L-am desfacut, l-am curatat, a mers o singura data dupa care iar nu a mai mers. Tot ce face este sa se aprinda ledul de power si sa se stinga, asta se intampla la infinit.. -Am testat cele doua lampi si functioneaza fara probleme.Am desfacut fisa ce face legatura cu displayul si placa, am curatat-o si nu pare sa aibe vreo problema.Am desfacut placa mama si arata impecabil.Nu stiu ce pot face mai departe si as vrea sa urmez pasii cuiva. Precizez ca nu stiu sa folosesc nici multimetrul.

post-75924-139829621122_thumb.jpg

post-75924-139829621131_thumb.jpg

post-75924-13982962114_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator americanuu

Am inteles ce spui insa nu e asa de usor sa inveti electronica cu tot ce cuprinde (fizica, chimie, matematica) si asta doar pentru un monitor.. E ca si cum ai spune - fa o scoala de telecomunicatii daca vrei sa ai internet.In alta ordine de idei pdf-ul acela mi-a prins bine si chiar am sa-mi fac timp pentru a-l termina. Un condensator daca este foarte putin umflat mai poate functiona in parametri normali?

Link spre comentariu

De obicei de la condensatori electrolitici apar cele mai multe defecte la aparatura moderna, cu surse in comutatie. Schimba condensatorii electrolitici umflati sau neumflati din sursa, nu sunt multi, vre-o cinci.Lasa-l pe cel montat orizontal in pace, putin probabil sa fie el cauza (dar nu imposibil).Pune condensatori noi, de aceeasi valoare, tensiune de lucru si temperatura (105*C) si incearca din nou.Ca incepator, asta poti face fara probleme, mai departe apeleaza la cineva cu experienta.Depanarea la nivelul asta necesita mai mult decat sa stii sa masori cu un multimetru, trebuie sa intelegi si logica de functionare a dispozitivului in cauza.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări