Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Attiny protejat la cititre, pinul Reset folosit ca intrare

cosmin_cosmin_1

Postări Recomandate

As avea si eu o intrebare legata de un attiny13.Este posibil sa programez fusebitii astfel incat sa folosesc pinul de reset ca intrare si chipul sa fie protejat la citire?In "Fuses and lock bits settings", setez Lock bits pe ce vreau, aleg apoi RSTDISBL, iar cand dau sa scrie, imi da un mesaj de ok pentru fuse bits, dar apoi eroare pentru lock bits. Banuiesc ca asta din cauza ca odata dezactivat pinul de reset, programatorul nu mai stie sa scrie si bitii de lock.Folosesc USBasp si khazama + mai am un modul care imi reseteaza chipul pe default.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• suirammarius

3

• one

2

• cosmin_cosmin_1

1

• nickrvl

1

As avea si eu o intrebare legata de un attiny13.Este posibil sa programez fusebitii astfel incat sa folosesc pinul de reset ca intrare si chipul sa fie protejat la citire?In "Fuses and lock bits settings", setez Lock bits pe ce vreau, aleg apoi RSTDISBL, iar cand dau sa scrie, imi da un mesaj de ok pentru fuse bits, dar apoi eroare pentru lock bits. Banuiesc ca asta din cauza ca odata dezactivat pinul de reset, programatorul nu mai stie sa scrie si bitii de lock.Folosesc USBasp si khazama + mai am un modul care imi reseteaza chipul pe default.

RST pe enable pina scri ce doresti, dupa acea il treci in "disable".....
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator mariannnn

Neata!am un attinny 2313 care il tot blocam intentionat pentru a proba Fusebitdoctor.ultima data cand l-am blocat l-am blocat in asa fel in cat nu mai poate fi deblocat... :101 i-am setat oscilator extern, RST-disable, si modul 3 de citire/verificare.il mai pot resuscita?

Link spre comentariu

Daca e protejat la citire cu lockbits n-ai cum sa-i mai citesti continutul in mod normal , e inutil sa-l faci de nerecunoscut pentru programatorul serial ... oricum daca puteti face voi ceva destul de interesant ca sa merite , orice setati ,tot vi-l sparg intr-un laborator ce se ocupa cu asta :rade: Programatorul paralel si Fusedoctor pot resuscita orice procesor care mai e bun , dar asta nu inseamna ca se poate citi continutul protejat

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

nu ma intereseaza sa recuperez ce e in el. indeea e ca l-am mai blocat in acest fel si cu fusebit doctor l-am mai deblocat(de mai multe ori, chiar).acum ultima data cand l-am blocat, am facut-o pentru a proba un fusebit doctor. daca am experimentat de mai multe ori pe acelasi uC(ATtinny2313) cu ''HV'', de mai multe ori acelasi lucru, posibil sa-l fi distrus?

Link spre comentariu

Trebuie ca softul din ATtiny sa fie foarte valoros, ca sa fii atat de maniac sa nu te multumesti cu protectia obisnuita. Zi-mi ce face circuitul tau ca iti fac un alt program fara sa imi bat capul sa deblochez circuitul. Singura curiozitate ca sa vad softul tau este sa confirm ca e mai bun al meu. :ras:

Link spre comentariu

(...) Singura curiozitate ca sa vad softul tau este sa confirm ca e mai bun al meu. :ras:

FOARTE tare asta! :rade: Revenind la subiect, la cat costa un 2313 poti sa il arunci linistit.
Link spre comentariu

Protejarea cu N metode a unui controller este justificata atunci cand spargerea codului conduce la pierderi, de exemplu o cheie de acces, sau o cheie pentru un distribuitor automat, sau un generator de coduri pentru operatiuni bancare, pentru receptia TV a unor programe codate.Softul unei masinarii oarecare nu este atat de valoros caci este important sa stii ce face masinaria, si faci imediat alt soft cu controllerul tau preferat. Nu mi-am pus niciodata problema dezasamblarii unui program, mai ales daca acesta este facut in C, cum este foarte probabil, sunt zeci de salvari si recuperari pe/de pe stiva a registrilor si variabilelor, caci si numai pentru a intelege un program care iti scrie ceva pe un display poti pierde ore.

NU vorba despre recuperarea softului...vreau sa-l deblochez...atat.

Raspundeam initiatorului topicului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări