Mr_Devil83 Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 M-am hotarat sa deschid un thread despre wireless in cadrul acestui forum pentru ca suntem destul de multi electronisti aici si poate reusim sa facem ceva constructiv in acest domeniu.Deci daca sunt "practicanti" ai relelor wireless prin zona am sa ii rog sa posteze si aici experientele lor in acest domeniu, eventual performantele obtinute, modificari ale punctelor de acces si chestii de genul asta. Spre exemplu eu am un link wireless la 7 km cu echipamente in 2,4ghz, stabil si cu o rata de transfer de circa 3mb/s. Am folosit 2 puncte de access D-link DWL-900AP+ revizia C2, 2 antene Directionale California Amplifier cu un castig de 24db, fara hack-uri de firmware, doar cu o mica modificare a condensatorilor la iesirea de antena. DWL-900AP+ are si o antena interna si un switch care comuta antenele si eu am eliminat partea asta. Link spre comentariu
pyu Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 pe mine m-a dezamagit tehnologia wireless... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 si pe mine..:( nu e stabila deloc.. si e inca forte scumpa... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 pt o firma e buna tehnologia wireless dar pt Home este fff scumpa nerentabila si neeficienta Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 5, 2006 Autor Partajează Postat August 5, 2006 Depinde la ce te referi? Deci eu am vreo 10 puncte de access cu care tin o mica retea si nush, eu personal sunt foarte multumit chiar daca echipamentele sunt putin mai scumpe dar daca faci un calcul la cat costa vreo 2 km de cablu utp si vreo 10 - 15 switch-uri si ca switch-urile alea au sansa sa crape la prima descarcare electrice cred ca devine tentant wireless-ul. eu personal sunt destul de multumit de performantele obtinute deocamdata. Link spre comentariu
Vizitator ghost Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 tehnologia wireless este foarta stabila in B, si chiar daca as putea pune fibra tot wireless as alege:) am multe linkuri wireless pe distante intre 300m si 25km si pot spune ca wirelessul te scapa de multe batai de cap si birocratie cand vine vorba de trimis ethernet la distanta:) Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 5, 2006 Autor Partajează Postat August 5, 2006 evident ca in B, in g nu prea ma joc, am totusi un link undeva la 1 km in g, trag cam cu 2MB/s dintr-un yagy home made si un biquad dublu. Acuma ma joc cu un surecom gp 9600, atheros stuff inside si ma gandesc cam ce chestii se pot face cu el. baiatul stie si de telnet, e capabil by default sa scoata o putere de emisie de genul 0,2 - 0,3W am dat din telnet un set overridetxpower 22 si merge si chiar se simte acuma o sa incerc sa vad daca se poate pune un linux pe el, punctul asta de acces dispune de un flash de 4MB (8x4Mb)si de un modul de 16MB (4x32Mb) sdram.e foarte stabil, spre deosebire de alte 2 puncte de acces cu care m-am jucat cu atheros asta imi place Link spre comentariu
ph3e4r Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 Sunt nou in wireless dar dornic sa invat . Stiti vreo metoda de a scapa de copaci , pentru ca atunci cand acestia infrunzesc se pierde semnalul. Link spre comentariu
Vizitator ghost Postat August 7, 2006 Partajează Postat August 7, 2006 da, si mie mi se pare interesant ap-ul 9600 si incerc sa-i pun un final rf2172 de 250mw...........e foarte dificil de adaptat impedantele si nivelul de semnal de excitatie, deja am reusit sa ard unul:))) daca stii cumva si alte metode de marit txpower ......... Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 8, 2006 Autor Partajează Postat August 8, 2006 ai incercat set overridetxpower 25 ? :)bineanteles din telnet si apoi ii dai reboot Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 9, 2006 Autor Partajează Postat August 9, 2006 Azi am facut o legatura provizorie intre un ruter trendnet model TEW432BRP si o placa de retea trendnet TEW423PI. distanta e de aproximativ 600 de metri printre copcai, antene dublu biquad 24mbps cu semnal low. Sper ca maine sa obtin putin mai mult pt ca o sa trebuiasca sa prelungesc cablul de la antena vreo 10 metri. Link spre comentariu
Vizitator ghost Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 ai incercat set overridetxpower 25 ? :)bineanteles din telnet si apoi ii dai rebootdar de ce nu set overridetxpower 30 ???????? Link spre comentariu
pyu Postat August 12, 2006 Partajează Postat August 12, 2006 Sunt nou in wireless dar dornic sa invat . Stiti vreo metoda de a scapa de copaci , pentru ca atunci cand acestia infrunzesc se pierde semnalul.eu am gasit o metoda....am mutat ap-ul la 150 metri de casa.... si am tras cablu pana la pc... alta solutie nu prea am avut sau era prea costisitoare...cu drujba nici nu m-am gandit ca o sa am succes asa ca nu am incercat... prea mult zgomot si trezeam vecinii.... eventual ferestraul e mai recomandat... :axe: :axe: Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat August 18, 2006 Autor Partajează Postat August 18, 2006 ai incercat set overridetxpower 25 ? :)bineanteles din telnet si apoi ii dai rebootdar de ce nu set overridetxpower 30 ????????Poti incerca da vezi ca o sa iti cer 50ron pt msc5510 ala Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum