Marius84 Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Salutare!Capacul acvariului in cauza are doua neoane de 30w, T8 power-glo.Droserul original este pus intr-un tub din plastic, s-a strans condens si s-a ars. Este philips HF-P 236TLD EII 220 240 si nu prea este de gasit. Placa este destul de avariata si are un mosfet de negasit prin tara, Q2NK60ZR ars. Mai jos atasez si foaia de catalog, arhivata. Daca stie cineva vreun echivalent, il rog sa mi-l spuna si mie...Intrebarea mea este > sunt aceste neoane mai pretentioase, sau functioneaza si cu un droser universal? Mai jos atasez modelul droserului si al neonului.Multumesc! Link spre comentariu
cristi_ozana Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Cel mai bun lucru modifica instalatia tuburilor si pune balast electromagnetic 36w cu starter pentru fiecare tub in parte. Acesta nu este chiar asa de pretentios de intretinut. Ceea ce gasesti pe piata ca si balast electronic sunt numai chinezarii si cheltui banii degeaba. Daca doresti iti pot face rost de un balast electronic de firma (Philips sau Osram de 2x36w) dar eu iti recomand ceea ce am spus mai sus. Link spre comentariu
Marius84 Postat Aprilie 26, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Pai nu e chiar pentru mine, ca nu ar fi problema, e pentru un prieten bun si chiar vreau sa tin cont bine de electrosecuritate, tipul nu le are si nu ar fi de acord cu improvizatii. In sensul ca fiind pe un acvariu destul de mare, este multa apa, etc. Daca imi gasiti un phillips astept o oferta. Sunt putin presat si de timp, acvariul sta fara capac... Multumesc pentru raspuns! Link spre comentariu
electron49 Postat Aprilie 27, 2013 Partajează Postat Aprilie 27, 2013 eu am luat un bec ecologic folosit si in dulie este un montaj ce l-am folosit la un asemenea tub in loc de drosel si starter.cu putine cunostinte va puteti descurca cu succes.bafta. Link spre comentariu
Marius84 Postat Aprilie 28, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2013 Stiu, solutii sunt multe, dar voiam ori sa il fac pe acesta, dar nu gasesc mosfet-ul, ori sa cumpar altul la fel. Link spre comentariu
BCF Postat Aprilie 28, 2013 Partajează Postat Aprilie 28, 2013 sal. eu as cumpara o banda cu led-uri si gata, consum mic, viata lunga si gata cu problemele. Link spre comentariu
Marius84 Postat Mai 9, 2013 Autor Partajează Postat Mai 9, 2013 Intr-un final am reusit sa il repar pe cel original, am curatat traseele oxidate, le-am refacut pe cele impuscate, am inlocuit diodele din puntea redresoare, una fiind crapata, am inlocuit Q2NK60ZR cu p4nk60zfp si functioneaza. In plus, am dat un strat mai gros de lac pe partea cu traseele, sa nu se mai corodeze. Acum, sper sa reziste si in timp.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum