Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Analizor de armonici

Vizitator

Postări Recomandate

Am in constructie un asemenea aparat conceput si testat de mine pt masurarea distorsiunilor armonice la amplificatoarele cu tuburiIn principiu frecventa de 1Khz a unui generator putin mai pretentios se injecteaza la intrarea amplificatorului testat iar tensiunea de iesire a acestuia se introduce in analizor prin intermediul unui atenuator reglabil si apoi printr-un filtru opreste banda se rejecteaza cu -60dB frecventa de 1Khz iar armonicile 2-3-4-5 Khz se selecteaza prin intermediul unor filtre trece banda cu Au=60dB si Q=80 ,se masoara cu un dB metru iar apoi valorile lor insumate pot da TDH (partial) fiind vorba doar de patru armoniceGeneratorul se calibreaza exact pe frecventa de 1Khz cu un semnal etalon dat de un bloc de sinteza quartz care mai are si frecventele de 2-3-4-5 Khz pt reglarea precisa a filtrelor trece bandaIata schema bloc si citeva poze cu modulele finalizate

post-70426-139829620627_thumb.jpg

post-70426-13982962063_thumb.jpg

post-70426-139829620635_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kosmin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Filtrele trece banda sint de ordinul doi cascadate cite patru celule, practic patru TL084 iar cele doua ferite sint transformatoarele pentru demodulatorul in inel folosit la fixarea frecventei oscilatorului de 1khz, concret semnalul lui este mixat cu 1Khz dat de un quartz, cind frecventele coincid F=0Hz un instrument analogic cu acul pe mijloc arata acest lucru. Dupa ce frecventa generatorului este fixata ,urmeaza rejectarea acesteia care initial a trecut prin amplificatorul de analizat cu ajutorul a doua condensatoare variabile (punte WIEN) prin F.O.B.Am sa postez schemele in mai multe etape in functie de timpul pe care i-l am...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări