YO7DIG Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Domnilor va salut cu respect si va rog sa-mi dati si mie un sfat , nu ma pricep la programarea picurilor, mi-am facut un programator cu un soclu zif de 40 pini si am programat citeva picuri fara probleme am realizat citeva montaje cu pic care merg ok in schimb am o mica problema am facut o sinteza pll cu un PIC16F84 , o schema pentru ATV in 1,2 ghz , pina aici totul ok, merge perfect, afisarea frecventei se face , bucla merge perfect se caleaza si frecventa de iesire corespunde celei afisate de digital dar lcd-ul nu arata virgula ci un semn genul & , deci sa zicem 1255&200 nu cum ar fi bine..1255,200 , care e explicatia daca aveti sa-mi dati un sfat, de vina e acel tip de lcd sau toata povestea e din soft,am pus mai multe afisoare de acelasi tip , arata la fel schema folosita e dn saitul lui IW2BC , va multumesc ...cu stima YO7DIG/MIHAI. Link spre comentariu
vcdec Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 cred ca ati cumparat lcd-ul de la un magazin online care incepe cu MAsa au ele definite setul de caractere, eu asa a patit. Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 25, 2013 Partajează Postat Aprilie 25, 2013 Mihai, anumite LCD (cum spune VCDEC) afiseaza anumite caractere numai, sau sunt localizate in anumite adrese (asta difera de la LCD la LCD uneori). Dar, depinde si de cum trimiti tu caracterul pe LCD. Pune partea din cod care trateaza afisarea sa vedem ce se poate face inainte sa schimbam LCD (sa fie ultima solutie). Link spre comentariu
nico_2010 Postat Aprilie 26, 2013 Partajează Postat Aprilie 26, 2013 Pune partea din cod care trateaza afisarea sa vedem ce se poate face inainte sa schimbam LCD (sa fie ultima solutie).Nu prea are de unde pune codul, fisierul prezent pe pagina de web a lui IW2BC este doar in format .hex. Link spre comentariu
YO7DIG Postat Aprilie 29, 2013 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2013 Va multumesc de raspuns si de amabilitate , gindeam eu ca tre sa incerc alt tip de afisor , e unul simplu cum zicea amicul din raspunsul de mai sus de la un anume magazin, am sa caut altul mai bunicel sa vad ce se intimpla, am foarte putin timp si nu ma pricep la programare, eu doar construiesc si e o mare lacuna faptul ca nu stiu nici 1% din acest frumos domeniu .., cred ca e singura treaba de nu stiu sa o fac..asta e, nu poti sa le faci pe toate , oricum ii felicit pe cei care stiu si faca programele pentru microcontrolere si va multumesc de raspuns...cu stima...Mihai. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum