stres4all Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 io am un amp de 2 X 20 W ci e dureros sa il ascult la maxim la mine in camera :finga: se aude super clar deci nu poate fi din cauza distorsiunilor cum e posibil asea ceva in timp ce altii au sute de W Link spre comentariu
LostCell Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 tu crezi ca tin sistemele alea la maxim sau la jumate? :axe: Link spre comentariu
stres4all Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 am de gand sami fac si io un sistem 2.1 cu 2X300 si 600 bas da ma gandesc dak e posiil sa ii dai o zecime nu jumate ... cum poti sta cu 100W (asta am auzit) intro camera ? probabil pt teste Link spre comentariu
Enigma86d Postat August 4, 2006 Partajează Postat August 4, 2006 Urechea ta, la fel ca majoritatea urechilor umane :smt001 au o caracteristica logaritmica. Ca exemplu:Asculti la 5W, urechea ta sesizeaza o presiune acustica P1;Dai mai tare, te duci la o putere de cinci ori mai mare, 25W, urechea ta sesizeaza o putere acustica de 2*P1, adica doar de doua ori mai mare, nu de cinci ori.Dai mai tare, te duci la 100... 150W, la fel urechea ta sesizeaza doar o dublare a puterii acustice, astfel la 100... 150W o sa simti ca puterea e doar de 4 ori mai mare fata de puterea initiala de 5W.Ce am scris eu aici este adevarat pentru ca am citito dintr-o carte de amplificatoare, nu mai stiu exact care.Later edit(dupa ce ti-am citit post-ul de mai sus; se pare ca am scris in acelasi timp): puterea o poti regla si la 5W, am vazut in model mai vechi de amplificator(avea mai multe functii) 4 butoane cu care isi putea selecta puterea maxima corespunzatoare semnalului maxim de intrare: 100%, 25%, 5%, 1% sau ceva de genul asta. :smt001 Asta se poate realiza usor folosind cateva rezistente. Link spre comentariu
stres4all Postat August 4, 2006 Autor Partajează Postat August 4, 2006 notiunile astea de acustica leam mcitit si recitit si eu ... leam invatat si pe la fizica dar de ce e deranjantra o putere asea da mica ... recunosc k e basu dat la maxim :smt003 ... dar tot mi s epare ciudat ma gandesc cum ar suna dublu (nu dublu puterii) Link spre comentariu
vicelord Postat August 5, 2006 Partajează Postat August 5, 2006 @stress4allSalutareFaptul ca nu mai poti sta in camera la o putere de 25-30de w este normal...Ai sa ma intreb de ce...raspunsul e foarte simplu....Fiecare difuzor are o anumita sensibilitate la 1w/1m daca ai 2x boxe identice mai ai un gain de 3db la puterea de 1w.... acesti db tot cresc....Sper ca ai inteles ce vroiam sa zicE cam tarziu si nush cat de bine ma duce mintea Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum