Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electronica medicala

Vizitator bobyvax

Postări Recomandate

Vizitator bobyvax

Va rog frumos, daca ma poate indruma cineva pentru o schema de generator radiofrcventa de 4Mhz,cu o putere de min 50W.Sau ceva asmanator cu dispozitivele medicale de radioablatie cu frecventa de lucru la 4Mhz.Multumesc frumos si va doresc primavara placuta!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

6

• dan cod

2

• Spitfire

1

In ce scop doresti utilizarea dispozitivului ?Tu realizezi la ce te expui cand spui 50W ? din punct de vedere fiziologic. Dupa cum spui si tu , ablatia in radiofrecventa arde niste tesuturi . Ia ghici ce ar face acel generator de 50W si 4Mhz unui om .

Link spre comentariu

Nu generatorul in sine e problema care face aproape imposibila constructia in regim de amator, ci dispozitivele care permit controlul si dozarea energiei, plus consumabilele(electrozi, ventuze, etc) care trebuiesc sa fie realizate la calitate medicala.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Parca introdusesem si eu un comentariu .In mod cert un asemenea generator nu poate fi folosit in ablatia in radiofrecventa . De regula , aceasta este folosita in cardiologie la intreruperea unui circuit aberant . De unde face rost de catetere ? Cum face comunicatia cu acestea ? Cum face sincronizarea cu bataile inimii ? Ablatia se face pe o perioada foarte scurta cu un puls energetic de o intensitate foarte bine controlata , cu adaptare de impedanta in zona respectiva deoarece pe langa fasciculul aberant care are o anume densitate se pot distruge si alte tesuturi alaturate sau se poate induce o aritmie .Iata de ce se considera ca nu isi are locul la sectiunea medicala . Ideea este ca userul si-a facut contul in aprilie , a postat intrebarea si apoi nici o reactie din partea lui . Consider ca , de asemenea , utilizatorii care nu isi citesc topicul in mod periodic sa l-i se stearga topicul in urma unei instiintari automate pe mail.

Link spre comentariu

Eu am sters mesajul ca de altfel si raspunsul altui coleg.Aici nu ghicim ce vrea utilizatorul ci el trebuie sa spuna asta.Nu-i bodega aici si cat timp eu voi modera aici nici nu se va transforma in bodega.Asta vreau sa fie clar penrtu toata lumea.

Link spre comentariu

@dan cod - nu e vorba de ghicitoare sau alte cele . Departe de mine acest gand. Stii foarte bine ca am tangente cu tehnica si electronica medicala implicit. Colegul a vizitat Ultima data forumul pe 13 iunie anul curent fara sa raspunda sau fara sa mai spuna macar o vorba despre respectivul dispozitiv.

Cererea lui era destul de ambigua. Ablatie a ce ? Cateterizare a ce ? Nu iti pare ca intrebarea dumnealui este destul de ciudata ? Fara urma de bodegarie.

Eu am prezentat in raspunsul sters , ca si cel de mai sus , notiuni Tehnice si Medicale datorita caruia acel generator este nu numai periculos cat si imposibil de folosit din motivele enumerate.

Omul a spus clar - ablatie. Ai idee cum arata un dispozitiv de cateterism / ablatie / embolizare?

Toate operatiunile se fac sub supraveghere raze X iar dispozitivul este mult mai complex .

Pentru necunoscatori si colegul care a cerut acel generator va prezint CardioBlate ( dispozitiv de radioablatie ):

http://www.medtronic.com/conductionblock/

Se maipoate vedea aici:

http://www.medtronic-silva.ro/produse/b ... rdiaca.htm

Asta ca sa fim intelesi despre ce fel de dispozitiv discutam.

Eu am mai zis si repet . Cererea este ambigua ca sa nu mai fiscutam de puterea minima de 50W. Atat.

Din moment ce colegul care a pus intrebarea viziteaza forumul si nu raspunde sau nu face nici o afirmatie , nu iti pare un pic ciudata reactia ?

Link spre comentariu

Daa poti adauga si acest link mesajului anterior ar fi super.

Asa se face ablatia in radiofrecventa la clinicile Mayo din Cleveland dra si la C.C. Iliescu .

Link spre comentariu

TotalOfftopic: Pe vremea comunistilor, partidul era in tot si in toate !!! Ei hotarau ce e bine si ce e rau !!! Ori pe mine ma scoate din minti chestia asta , ca un om, daca vrea sa-si faca un generator sau un aparat de tras basini, imediat se trezeste unu` care sa moara de grija lui, ... ca vezi Doamne , poate-i cad bilele de la 4 Mhz !!! Lasati mai oameni buni LIBERUL ARBITRU sa functioneze normal !!!! OnTopicOmu` nu o mai raspuns sau nu a mai intrat pe sectiunea asta cand o vazut ce raspunsuri o primit, inainte ca acestea sa fie moderate de @dancod

Link spre comentariu

Toti radioamatorii au cite un generator din asta prin casa.Asa pe la 100W pe un dipol daca din gresala atingi centralul coaxialului te ciupeste un pic .Daca insa ai un LW si e bine adaptat se lasa asa cu un miros de Ignat dupa ce`l prinzi in mina din gresalasi colegu tocmai atunci face un acord!Nu`i placuta arsura da nici tragica .Decit o taietura asta se vindeca mai usor.Grig

Link spre comentariu

@dalu364 - hai sa nu ne luam la tranta aici . Ok ?

Cand postezi la sectiunea Electronica Medicala ca vrei un generator de 4Mhz la 50W si mentionezi termenul ablatie, orice om cu mintea limpede se gandeste ca nu este un topic potrivit sectiunii medicale din mai multe motive. Departe de mine gandul de bodega .

Cel putin , specifici pentru ce anume iti trebuie acel generator , tocmai pentru ca suntem la sectiunea de electronica medicala .

Majoritatea celor care au solicitat un dispozitiv sau o schema au specificat pentru ce doresc acel dispozitiv .

Altfel zis , daca nu doresti acest dispozitiv pentru uz medical , avem sectiunea de Radioamatorism unde are sanse mai mari de a obtine ceea ce doreste. In schimb , postand aici , in mod cert doreste o utilizare medicala a acelui dispozitiv iar eu nu am facut decat sa explic oamenilor si atat initiatorului topicului cum e treaba cu ablatia , catateterizarile , etc , etc.

Raspunsul nu a fost deloc offtopic .

Dimpotriva , am oferit mai multe informatii in ceea ce priveste dispozitivele de ablatie in radiofrecventa.

Link spre comentariu

Ontopic ( asta pentru ca se zise ca vorbesc offtopic ) , o cautare pe net il ducea aici :http://www.qsl.net/n9zia/siggen/index.html De unde alegea ce frecventa dorea si ulterior un amplificator RF de 50W rezolva problema . POate sa foloseasca MAX038 pe post de generator - CI-ul poate genera intre 0,1Hz pina la 20Mhz :http://www.phy.davidson.edu/instrumenta ... 038%20.pdfhttp://www.eeweb.com/blog/extreme_circu ... -generatorhttp://www.learningelectronics.net/circ ... lator.htmlIar link-urile pot continua insa iarasi lipseste o necunoascuta pe care initiatorul topicului a "omis-o"; Ce forma de unda trebuie sa aiba respectivul generator ? Sinusoidala ? Dreptunghiulara ? Factor de umplere ? etc , etc . Acum se intelege de ce am tot postat si am Insistat pe anume aspecte ?Parerea mea strict personala , ca e sau nu cu suparare , este ca nici macar initiatorul topicului nu stie ce vrea. De ce ?

Va rog frumos, daca ma poate indruma cineva pentru o schema de generator radiofrecventa de 4Mhz,cu o putere de min 50W sau ceva asemanator cu dispozitivele medicale de radioablatie cu frecventa de lucru la 4Mhz.

Cine stie de pe acest forum cum functioneaza dispozitivele de radioablataie si ce forma de unda dau acestea ? Apoi , nu trebuie sa ghicim cum functioneaza dispozitivul de radioablatie pentru a furniza schema corespunzatoare ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări